2021. június 23., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 23 - SZERDA - Lukács 12

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 12. fejezet 2167. nap

12. fejezet (4. rész) – IMA ÉS LELKI MEGÚJULÁS

Úgy kellene imádkoznunk a Szentlélek kiáradásáért, ahogyan a tanítványok pünkösdkor. – Üresítsük meg szívünket minden szennytől, és tisztítsuk meg azt, mint a Lélek templomát. Bűnvallomásuk és bűntelen életük, komoly imaélet és énük odaszentelése által készültek el a tanítványok a Szentlélek kiáradására, pünkösd napjára. Ugyanennek kell történnie, csak nagyobb terjedelemben napjainkban…

Ha nem növekszünk naponta a cselekvő keresztény erényekben, akkor nem ismerjük fel a Szentlélek megnyilatkozásait a késői eső által. Lehetséges, hogy körülöttünk már hull, de nem vesszük észre, és nem részesülünk benne…

Isteni kegyelem szükséges a kezdetben, majd pedig a haladás minden egyes lépésénél, és csak isteni kegyelem fejezheti be a művet. Gondatlanságnak nincs helye. Sose felejtsük el Krisztus figyelmeztetését: „Vigyázzatok és imádkozzatok!” „Vigyázzatok és mindenkor imádkozzatok!” Fejlődésünkhöz, haladásunkhoz lényeges, hogy minden pillanatban összeköttetésünk legyen a mennyel. Lehet, hogy Isten Lelkének bizonyos mértékével bírtunk, ám ima és hit által állandóan törekedjünk a Lélek befolyásának nagyobb tapasztalatára. – Bizonyságtételek lelkészeknek, 507–508. o.

Úgy kellene imádkoznunk a Szentlélek kiáradásáért, ahogyan a tanítványok tették pünkösdkor. Ha nekik akkor szükségük volt a Szentlélekre, mennyivel inkább van rá szükségünk ma! Isten Lelke és ereje nélkül hiába is hirdetnénk az igazságot. – Australasian Union Conference Record, 1898. április 1.

 

Mai Bibliai szakasz: Lukács 12

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luk%C3%A1cs%2012&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luk%C3%A1cs%2012&version=NT-HU

Ez volt az eddigi  legnagyobb tömeg. Olyan sok ember gyűlt össze, hogy majdnem egymást taposták le, hogy meglássák Jézust (Lk 12:1). Egy férfi - akinek fontos kérése volt, mely ha teljesült volna, anyagi biztonságot adott volna neki -  odafurakodott Jézushoz és ezt mondta: "Mester, mondd meg az én testvéremnek, hogy ossza meg velem az örökséget" (Lk 12:13)

Talán a bátyja nem akarta odaadni a jussát elhunyt apjuk birtoka után. Jézus gyakran segített olyan embereken, akik másoktól való igazságtalanságtól szenvedtek. De Jézus válasza mindenkit meglepett: "Ember, ki tett engem köztetek bíróvá vagy osztóvá?" (Lk 12:14). Miért tagadja meg Jézus bírói mivoltát és miért válaszolt így? Nem volt felhatalmazása arra, hogy bírói döntést hozzon az emberek között. Így válaszol: Nem olyan bíró vagyok, aki az anyagi dolgaitok felől ítél, hanem azért vagyok itt, hogy az emberek szívét ítéljem meg. Jézus a kapzsisága miatt ítélte el az embert, nem pedig a bátyja és közte lévő örökösödési vita miatt.

Azért, hogy a tömeg megértse álláspontját, Jézus a következő alapigazságot tanította : "Meglássátok, hogy eltávoztassátok a telhetetlenséget;mert nem a vagyonnal való bővölködésben van az embernek az ő élete." Jézus ezután elmond egy történetet egy emberről, aki nagyobb csűrt akart építeni, hogy abban tárolja a többlettermést.  De Isten ezt mondta neki:  "Bolond, ez éjjel elkérik a te lelkedet tetőled; amiket pedig készítettél, kiéi lesznek?" (Lk 12:20). Jézus így foglalta össze ezután: "Így van dolga annak, aki kincset takar magának, és nem az Istenben gazdag" (Lk 12:21)

Mivel Isten mindenek teremtője, ő biztosít számunkra bármit, amire szükségünk van. Ha mi valóban hiszünk ebben, akkor követjük Jézus tanácsát a Lukács 12:22-34-ben, hogy először Isten országát keressük és nem aggódunk a fizikai szükségleteink miatt. Ez nem azt jelenti, hogy nincsen szükségünk élelemre, ruházatra, vagy más dolgokra. Jézus ezt mondja: "Ne aggodalmaskodjatok" mert "a ti Atyátok pedig tudja, hogy néktek szükségetek van ezekre" (Lk 12:30).

Jézus egy felhívással zárja a példázatot: "Adjátok el amitek van, és adjatok alamizsnát." Az eredmény olyan kincs lesz a mennyben, ami el nem avul, mert "ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is" (Lk 12:34). Más szavakkal Jézus ezt mondja: "Amit értékelsz, az határozza meg a jövődet." Isten értékeli az embereket. Saját életével fizetett értük. A vagyonod csak akkor értékes, ha azzal a Jézust szerető emberek szükségleteit szolgálod.

Douglas Jacobs

307. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 12. fejezetéhez (június 20-26.).

– Nem tudom elhinni, hogy mit tett. Olyan szívtelen volt. És ha még abba belegondolok, hogy kereszténynek is nevezi magát!

Vidd Isten elé imádságban.

– De ő neki a barátomnak kellene lennie, olyasvalakinek, akit tisztelek, helyette azonban rám utazik.

Vidd Isten elé imádságban.

– Ó, nem hiszem, hogy érted. Egy csöppet sem sajnálja, amiket tett.

Vidd Isten elé imádságban.

– Rendben. Megpróbálom.

– Uram, változtasd meg a szívemet, hiszen én erre képtelen vagyok. Vedd ki a bosszúvágyó szívemet, és alkoss valami újat és szeretőt. És ha lehetséges, kérlek, változtasd meg a „barátomat” is.

Egy hétig így imádkoztam.

Bár azt reméltem, hogy a „barátom” szíve változik meg, nem így történt.

Az én szívemben viszont valami megváltozott. Hét napi imádság után már nem voltak bosszúszomjas gondolataim. Helyettük együttérzés és könyörület hatott át.

Isten csodát tett a szívemben; újjáélesztette a szeretetet valaki iránt, akit megvetettem.

Lehetséges, hogy ugyanezt akarja tenni veled is?

Isten azt mondja a Krónikák 2. könyve 7:14-ben: „És megalázza magát az én népem, amely nevemről neveztetik, s könyörög és keresi az én arcomat, és felhagy az ő bűnös életmódjával: én is meghallgatom őket a mennyből, megbocsátom bűneiket, és megszabadítom földjüket.”

Újjáteremtésre van szükséged? Ő mindössze egy imányira van tőled.

Eddie Schwisow

A Prófécia Hangja PR Igazgatója, Johnstown, Colorado, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: