2021. június 7., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 7 - HÉTFŐ - Márk 12

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 9. fejezet 2152. nap

10. fejezet (2. rész) – MIÉRT VAN OKUNK AZ IMÁRA?

Az ima segít megismernünk az Atyát. – Ismerjük-e úgy Istent, ahogy kellene? Micsoda vigaszban és örömben lenne részünk, ha nap mint nap megtanulnánk azokat a leckéket, amelyeket fontosnak tart lelki előremenetelünk számára! Személyes tapasztalatok révén kell megismernünk Őt. Hasznos lesz több időt töltenünk titkos, személyes imában, és ily módon jobban megismernünk mennyei Atyánkat. – Egészségügyi missziómunka, 102. o.

Az ima egységre vezet Istennel. – Az ima eggyé kovácsol minket egymással és Istennel. Az ima Jézust társunkká teszi. Új erőt ad a lankadó, tépelődő léleknek, hogy legyőzze a világot, a test kívánságait és az ördögöt. Az ima elhárítja Sátán támadásait. – Krisztus példázatai, 250. o.

Az ima képessé tesz ellenállni a kísértésnek. – Miért is vonakodnak Isten gyermekei imádkozni, holott tudják, hogy az ima kulcs a hit kezében, amely megnyithatja a mennyei tárház ajtaját, ahol a Mindenható kincseinek forrásai vannak felhalmozva. Folytonos ima és buzgó éberség nélkül abban a veszélyben vagyunk, hogy hanyagokká leszünk, és az egyenes ösvényről letérünk. Ellenfelünk folytonosan akadályozni akarja a kegyelem trónjához vezető utunkat, hogy a bensőséges imát és hitet nélkülözve ne jussunk ahhoz a kegyelemhez és erőhöz, amellyel a kísértéseket legyőzhetjük. – Jézushoz vezető út, 94–95. o.

Krisztus egyedüli reménységünk. Gyertek Istenhez Jézus által, aki életét adta e világért. Támaszkodjatok áldozatának hatékonyságára. Mutassátok meg, hogy szeretete és öröme lakozik bennetek, és ebből kifolyólag a ti örömötök is teljes. Isten a ti erőtök. Imádkozzatok sokat! Az ima a lélek élete. A hitből fakadó ima olyan fegyver, amellyel sikeresen legyőzhetjük ellenségünk támadásait. – Selected Messages 1. kötet, 88. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Márk 12

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%2012&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%2012&version=NT-HU

Ezt a fejezetet nevezhetnénk a savanyú szőlő fejezetének. Isten úgy tervezte, hogy megalkotja a leglátványosabb szőlőskertet a világ középpontjában, Izráel földjén. Olyan csodálatos és bőséges lenne az édes szőlő termése, hogy az emberek minden nemzetből azért érkeznének, hogy felfedezzék az Ő sikerének titkát.

De ez nem így sikerült. Ézsaiás próféta így adott hangot panaszának: „a Seregek Urának szőlője: Izráelnek háza, és gyönyörű ültetvénye: Júda férfiai. Törvényességre várt, és lett önkényesség, igazságra vár, és lett kiáltó gazság!” (Ézs 5:7 – új prot. ford.).

Azok, akik a szőlőskert felelősei voltak, semmilyen utasítást nem fogadnak el azoktól a tanácsadóktól, akiket a szőlő ura küldött. A prófétákat megkövezték, megverték és félbe vágták. Hogy merészeli a szőlő tulajdonosa megmondani nekik, hogyan kellene a saját életüket kezelni!

Isten elég hosszú ideig hagyta őket saját makacsságukban, míg át nem adta nekik utolsó üzenetét Dánielen keresztül: „Hetven hét (490 év) van kiszabva népedre és szent városodra. Akkor véget ér a hitszegés, és megszűnik a vétek, engesztelést nyer a bűn, és eljön hozzánk az örökké tartó igazság. Beteljesül a prófétai látomás, és felkenik a szentek szentjét” (Dán 9:24 – új prot. ford.).

Izrael tétlenséggel töltötte a várakozás idejét, a szőlő minősége így nem javult, hanem romlott. Most a Legszentebb áll előttük, ők pedig annak halálát tervezgetik. De a szeretet Istene egy utolsó feltételt szab számukra, hogy édes szőlővé válhassanak: „… és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből” (Mk 12:30).

Te és én már megkaptuk a drága időt, mely alatt olyan édes szőlővé válhatunk, mint Jézus, és képviselhetjük őt a figyelő világ előtt. Te hogy állsz ehhez a dologhoz? Te követed az Ő hírnökei által közvetített utasításokat? Engeded a Teremtőnek, hogy savanyúból édessé változtasson téged?

Jim Ayer

305. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 10. fejezetéhez (június 6-12.).

Kisgyermekes apukaként gyakran hallom a kérdést: „De miért, apa?” A legtöbb esetben jó a kérdés. Végül is a fiatal, fejlődő elmének nyomós okra van szüksége, hogy azt tegye, amire kérték.

Azonban néha a „Miért?” kérdéssel igyekeznek megkerülni a szükséges változtatást. Honnan tudom? Mert bármennyire is gyűlölöm beismerni, de amikor Isten arra késztet, hogy változtassak az életemen, én is gyakran azon veszem észre magam, hogy ugyanezt a stratégiát alkalmazom.

Az, hogy az életünkben nagyobb részt tegyen ki az imádság, áldozatot követel sokunktól. Időbe telik és állhatatosságot igényel, és kihívást jelenthet, hogy még több változást vigyünk végbe az életünkben.

De megéri-e ez a változtatás? Igen, hihetetlenül. Mint ahogy ez a fejezet találóan rámutat, tucatnyi jó oka van, hogy az imádságot előbbre soroljuk az életünkben.

Gondoljunk csak Jézus példájára.

„Kora reggel pedig, még szürkületkor, fölkelvén, kiméne, és elméne egy puszta helyre és ott imádkozék.” (Márk 1:35)

A napjának legfontosabb idejében, mielőtt még bármi megzavarhatta volna, Jézus imádkozott. De nem csak a nap kezdetén. A földi szolgálata alatt Jézust gyakran imádság közepette találhattuk, függetlenül attól, hogy a nap mely órájáról volt szó.

És mivel imádkozott, Jézus győzedelmeskedett Sátán és a bűn felett. És emiatt a győzelem miatt a megváltás az enyém és a tied. Köszönjük, Jézus, hogy első helyre tetted az imádságot. Hadd járjak én is a Te nyomdokaidban.

Eddie Schwisow

A Prófécia Hangja PR Igazgatója, Johnstown, Colorado, USA

Fordította Gősi Csaba

3 megjegyzés: