2021. június 5., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 5 - SZOMBAT - Márk 10

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 9. fejezet 2150. nap

9. fejezet (7. rész) – AZ IMA EREJE

Az ima erőt ad ellenállni a kísértésnek. – Folytonos ima és buzgó éberség nélkül abban a veszélyben vagyunk, hogy hanyagokká válunk, és az egyenes ösvényről letérünk. Ellenfelünk folytonosan akadályozni akarja a kegyelem trónjához vezető utunkat, hogy a bensőséges imát és hitet nélkülözve ne jussunk ahhoz a kegyelemhez és erőhöz, amellyel a kísértéseket legyőzhetjük. – Jézushoz vezető út, 95. o.

Az ima és az igetanulmányozás elhanyagolása miatt sebezhetővé válunk a kísértésekkel szemben. – A kísértés sokszor legyőzhetetlennek tűnik, mert az imádkozás és az igekutatás elhanyagolása miatt a megkísértett nem emlékszik mindjárt Isten ígéreteire, és nem a Szentírás fegyvereivel próbálja Sátánt legyőzni. De azokat, akik jártasak akarnak lenni Isten dolgaiban, angyalok veszik körül, és a bajban emlékeztetik őket az éppen akkor szükséges igazságokra. – A nagy küzdelem, 600. o.

Sátán remeg, amikor imádkozunk. – Az imában nagy erő rejlik. Ellenségünk szüntelenül arra törekszik, hogy a felzaklatott lelket távol tartsa Istentől. A mennyhez intézett alázatos kérés jobban megrémíti Sátánt, mint a világ kormányainak határozatai vagy a királyok parancsai. – In Heavenly Places, 82. o.

A reformáció erejének forrása az ima volt. – A titkos imából fakadt az az erő, amely a nagy reformáció által megrázta a világot. Az Úr szolgái az imádkozás helyén szent nyugalommal vetették meg lábukat Isten ígéreteinek szikláján. Az augsburgi küzdelem idején „nem múlt el egy nap sem anélkül, hogy Luther ne szentelt volna legalább három órát imára. Mégpedig az elmélyülésre legalkalmasabb órákat választotta ki.” Hallani lehetett, hogy cellájának magányában kiönti lelkét Isten előtt, „mint amikor az ember a barátjával beszél”. – A nagy küzdelem, 210. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Márk 10

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%2010&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%2010&version=NT-HU

Lássuk először is Pál apostol szavait: „De amik nekem egykor nyereségek voltak, azokat kárnak ítélem Krisztusért. Sőt, most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének gazdagsága miatt, akiért kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem”(Fil 3:7-8). Honnan vette Pál az ötletet, hogy e világ dolgait „kárnak és szemétnek” tekintse? Természetesen Jézustól!

Ebben a fejezetben egy fiatalember sietett Jézushoz, aki nagyon gazdag volt, és vágyott az örök életre. Már mielőtt a fiatalember szükségleteivel foglalkozott volna, Jézus érezte, hogy szívből szereti ezt az embert (Mk 10:17-20).

Isten szívét szeretet töltötte be az ifjú főember iránt. A legjobbat kívánta neki, amikor így szólt hozzá: „Add el minden vagyonodat, add a szegényeknek, és kincsed lesz a mennyben, azután jöjj, és kövess engem!”  (21. v.). Jézus látta, hogy a fiatalember aranya és ezüstje végül többet nyom majd a latba és kiszorítja szívéből a Mester barátsága iránti vágyat.

Lehetőségem volt, hogy a világ minden tájáról származó számtalan, szinte hihetetlen történetet megosszak sokakkal az Egyesült Államokban. Gyakran tették fel nekem a kérdést: „miért nem találkozunk ilyen csodákkal a mi országunkban is?” Válaszomban Péter és János történetére utaltam, amikor a templom lépcsőjén kolduló nyomorékkal találkoztak (ApCsel 3:6). A sánta férfi azt hitte, Péter pénzt fog adni neki, de ő inkább ezt mondta: „Ezüstöm és aranyam nincs, de amim van, azt adom neked.” Majd kezét kinyújtva így szólt: „Kelj fel, és járj!”

Péternek nem volt aranya, vagy ezüstje, valaminek mégis birtokában volt. Mi volt az ő kincse? A Szentlélek lakott benne! Péter ismerte Istent, hiszen Vele járt! Péter végül felismerte, hogy a Krisztussal való örök barátságánál nincsen a világon semmi fontosabb!  A gazdag ifjú sajnos nem cserélte fel aranyát és ezüstjét a bennünk lakozó Szentlélek csodálatos munkálkodásának befogadásával.

Ha arra vágysz, hogy csodák történjenek benned és körülötted, akkor nem aranyat és ezüstöt kell keresned, nem az anyagi hasznot kell hajtanod.  Nem tolakodhatsz magasabb pozíciókért. Nem szolgálhatod csupán a száddal, szavakkal Jézust. Ha úgy teszel, akkor sajnos te is megszomorodva fogod elhagyni Isten jelenlétét.

Légy inkább olyan, mint a világtalan Bartimeus, aki Jézushoz kiáltott, hogy segítsen rajta, gyógyítsa ki vakságából. S amikor a Teremtő válaszolt neki, ő félredobta aranyat érő összvagyonát, a köntösét, és Jézushoz menekült. Semmi sem állhatta útját, hogy Dávid fiához siessen (46-52. v.).

Két találkozás Jézussal, két teljesen eltérő eredménnyel. Mindez választás kérdése. Te hogyan döntesz ma?  Az Úr szeret téged, és hív, hogy légy a barátja. Ne engedd, hogy az élet hordaléka, „szemete” megszomorodott távozásra késztessen!

Jim Ayer

304. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 9. fejezetéhez (május 30 – június 5.).

A negyedik születésnapomra a szüleim megajándékoztak egy nagyon különleges ajándékkal: egy fényes, tengerészkék távirányítós Corvette Stingray-jel.

Több napig az autó és én elválaszthatatlanok voltunk. Keresztül-kasul az otthonunkban, lent a járdánkon, át a pázsitunkon ment az autó és én. Aztán történt valami. Az autó nem úgy reagált, ahogy szokott, a kanyarokat nehezebben vette be, és lassabban gyorsult. Megkérdeztem a szüleimet, hogy mi történik. „Kifogyott a kakaó,” mondták. „Vennünk kell néhány elemet.”

Érezted már valaha úgy, hogy a világ nyomása, igazságtalansága és fájdalma felmorzsolt téged? A saját gyengeségeid miatt érzett bűntudat következtében keresel lelki feltöltődést? Van remény, barátom.

Az imádság révén Isten adott nekünk valami sokkal erőteljesebbet, mint amit ez a világ fel tud ajánlani.

A Kármel-hegyi nagy szembesülés során Illés buzgón imádkozott, hogy Isten nyissa meg a fellegeket és küldjön esőt. Egyszer, kétszer, háromszor… hatszor imádkozott és látszólag semmi nem történt. Még csak egy felhő sem jelent meg az égen.

De ez nem tántorította vissza Illést. A további elcsüggedés helyett Illés mélyen a szívébe nézett. Állt-e valami a Jézussal való kapcsolata útjában? Ahogy kutatott, rájött a gyengeségére és szükségletére. És ekkor hetedszer is megközelítette a mennyek Istenét. És Isten válaszolt.

Szükséged van Isten kegyelmének és hatalmának kiárasztására az életedben? Miért nem követed Illést egy állhatatos, buzgó és alázatos imában Istenhez? A menny kincsei várnak rád.

Eddie Schwisow

A Prófécia Hangja PR Igazgatója, Johnstown, Colorado, USA

Fordította Gősi Csaba

3 megjegyzés: