2021. június 3., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 3 - CSÜTÖRTÖK - Márk 8

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 9. fejezet 2148. nap

9. fejezet (5. rész) – AZ IMA EREJE

A hangunk Isten füléig hallatszik. – Amit Isten Jézusnak a Jordánnál mondott – „Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm” (Mt 3:17) –, az egész emberiséghez szól. Isten Jézushoz mint képviselőnkhöz szólt. Nem dob el minket összes bűnünkkel, gyengeségünkkel, mint értékteleneket. „Megajándékozott minket ama Szerelmesben.” (Ef 1:6) A dicsőség, amely Krisztuson megnyugodott, Isten irántunk való szeretetének záloga. Beszél nekünk az ima erejéről, hogy hogyan juthat az emberi hang Isten füléhez, és hogyan találnak kéréseink meghallgatásra a mennyei udvarban. A bűn elszakította a földet a mennytől, és elidegenítette az égi közösségtől, de Jézus újra összekapcsolta a dicsőség országával. Szeretete körülveszi az embert és elér a mennyekig. A megnyílt kapukon át Megváltónk fejére hulló fény ránk is árad, ha imádkozunk, hogy ellen tudjunk állni a kísértésnek. A hang, amely Jézushoz szólt, minden hívő léleknek mondja: „ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm”. – Jézus élete, 113. o.

Harcoljunk Istennel imában. – Tovább szeretnénk vinni a munkát, Isten akaratát követve? Készséget tanúsítunk arra, hogy Isten tanítson bennünket? Készek vagyunk Istennel karöltve küzdeni az imában? Részesülni szeretnénk a Szentlélek keresztségében? Ezek azok a dolgok, amelyekre szükségünk van, és amelyekkel már most rendelkezhetünk. Így mehetünk tovább az Úr üzenetét hirdetve, és az igazság fénye égő gyertyaként fog ragyogni, és eljut a világ minden tájára. Ha alázatosan élünk és szüntelenül kapcsolatban állunk Istennel, mindig mellettünk lesz. Alázkodjunk meg, és átéljük az üdvösség tapasztalatát. – Review and Herald, 1909. július 1.

A legnagyobb győzelmeket kitartó imával érjük el. – Jákob győzött, mert állhatatos és határozott volt. Tapasztalata a kitartó ima hatalmát tanúsítja. Most kell megtanulnunk a győzelmes ima, a rendületlen hit leckéjét. Krisztus egyházának és a keresztény embernek nem azok a legnagyobb győzelmei, amelyeket tehetséggel vagy műveltséggel, gazdagsággal vagy az emberek jóindulatával elér, hanem amelyeket Isten fogadótermében arat, amikor komoly, küzdő hite belekapaszkodik Isten hatalmának erős karjába. Aki nem hajlandó minden bűnt elhagyni és buzgón könyörögni Isten áldásáért, az nem nyer áldást. Mindazok, akik megragadják Isten ígéreteit, mint Jákob, és buzgók, állhatatosak, hozzá hasonlóan elérik céljukat. – Pátriárkák és próféták, 203. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Márk 8

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%208&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%208&version=NT-HU

Ezt a fejezetet nevezhetnénk „vak fejezetnek” is. Az előző fejezet azzal a kijelentéssel fejeződött be, hogy „a siketeket is hallókká teszi, a némákat is beszélőkké”. Ezek után kitekintünk a galileai tengerre néző füves domboldalra, ahol Jézus négyezer éhes embert megvendégel (Mt 15:38), akik nagy távolságról gyalogoltak ide, hogy a nagy Tanítót hallgassák. Jézus minden lehetőséget megragadott arra, hogy enyhítsen az emberi szenvedésen.

A hatalmas csoda ellenére, hogy Jézus egy kisebb hadsereget megetetett, a 11. versben a farizeusok „mennyei jelt” kérnek. Ezek a tanítók szándékosan választották a vakságot – az Élet és az Igazság ott állt előttük és ők mégsem látták meg Őt.

Úgy tűnik, hogy a tanítványok sem voltak jobb helyzetben. A 15. versben Jézus óvja őket a farizeusok kovászától, és attól, hogy ne legyenek vakok, mint ők. De a vakság már beburkolta őket, mert teljesen eltévesztették a lényeget. Azt gondolták, hogy Jézus a kenyérről beszélt.

De Jézusnak megvan a gyógymódja úgy a fizikai, mint a lelki vakságra. A 22. versben egy vak embert hoznak Jézushoz. Jézus ráköp csukott szemére, mintha újra akarta volna formálni az agyagból, amelyből Ádám formáltatott és amiből működésképtelen teste vétetett; és a világmindenség Teremtője új szemet adott ennek az embernek.

Milyen jó lett volna, ha a 33. vers megelőzte volna a 29-et! A 33. versben a Péteren keresztül munkálkodó ördög dorgálást kap. A 29. versben Péter szemei egy pillanatra megnyílnak és betekintést kap abba, hogy Jézus a Krisztus. De a vak ember újjáteremtett szeméhez hasonlóan Péter csak részlegesen látott, és a 33. versben a látása újra elhomályosodott.

Hogyan kapjuk a látásunkat? Hogyan válhatnak lelki szemeink teljesen működőképessé? Úgy, hogy megengedjük, hogy Isten megmosson bennünket az életnek vizével. Ahhoz, hogy ez megtörténjék, közelebb kell húzódnunk a Teremtőhöz. A 34-38. versek elmondják a követelményeket és kérdéseket tesznek fel az örökös jó látással kapcsolatosan. A látás az alárendeléssel kezdődik: „ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.” Olvasd újra a fejezet utolsó verseit, és amikor ezt teszed, fedezd fel, hogy meghitt párbeszédbe kezdesz Uraddal – azzal a valakivel, Aki kész visszaadni a látásodat.  

Jim Ayer

304. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 9. fejezetéhez (május 30 – június 5.).

A negyedik születésnapomra a szüleim megajándékoztak egy nagyon különleges ajándékkal: egy fényes, tengerészkék távirányítós Corvette Stingray-jel.

Több napig az autó és én elválaszthatatlanok voltunk. Keresztül-kasul az otthonunkban, lent a járdánkon, át a pázsitunkon ment az autó és én. Aztán történt valami. Az autó nem úgy reagált, ahogy szokott, a kanyarokat nehezebben vette be, és lassabban gyorsult. Megkérdeztem a szüleimet, hogy mi történik. „Kifogyott a kakaó,” mondták. „Vennünk kell néhány elemet.”

Érezted már valaha úgy, hogy a világ nyomása, igazságtalansága és fájdalma felmorzsolt téged? A saját gyengeségeid miatt érzett bűntudat következtében keresel lelki feltöltődést? Van remény, barátom.

Az imádság révén Isten adott nekünk valami sokkal erőteljesebbet, mint amit ez a világ fel tud ajánlani.

A Kármel-hegyi nagy szembesülés során Illés buzgón imádkozott, hogy Isten nyissa meg a fellegeket és küldjön esőt. Egyszer, kétszer, háromszor… hatszor imádkozott és látszólag semmi nem történt. Még csak egy felhő sem jelent meg az égen.

De ez nem tántorította vissza Illést. A további elcsüggedés helyett Illés mélyen a szívébe nézett. Állt-e valami a Jézussal való kapcsolata útjában? Ahogy kutatott, rájött a gyengeségére és szükségletére. És ekkor hetedszer is megközelítette a mennyek Istenét. És Isten válaszolt.

Szükséged van Isten kegyelmének és hatalmának kiárasztására az életedben? Miért nem követed Illést egy állhatatos, buzgó és alázatos imában Istenhez? A menny kincsei várnak rád.

Eddie Schwisow

A Prófécia Hangja PR Igazgatója, Johnstown, Colorado, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: