2021. június 4., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 4 - PÉNTEK

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 9. fejezet 2149. nap

9. fejezet (6. rész) – AZ IMA EREJE

A dicséret és hála erőt kölcsönöz imáinknak. – Kérésből és elfogadásból álljon-e egész vallásos életünk? Hát örökké csak szükségleteinkre gondoljunk, és soha ne fejezzük ki a hálánkat? Sohase dicsérjük Istent azért, amit értünk tesz? Nem imádkozunk eleget, és még akkor is takarékoskodunk a köszönettel. Sokkal erőteljesebb lenne imánk, ha Isten szerető gondoskodása több hálát és dicséretet visszhangozna bennünk. Egyre gazdagabbá válnánk Isten szeretetében, és többet is ajándékozna nekünk, amiért dicsőíthetnénk Őt. Te, aki panaszkodsz, hogy Isten nem hallgatja meg imádat, változtass jelenlegi magatartásodon, és egészítsd ki kéréseidet dicsérettel. Amikor majd méltányolod jóságát és irgalmát, meglátod, méltányolni fogja kéréseidet. – Bizonyságtételek 5. kötet, 317. o.

Az ima ereje gyümölcsöt terem az Istenért való munkánk során. – Krisztus vére megváltja a hamis gondolatok sötétjében tévelygőket. Ezek az emberek Jézus szenvedésének gyümölcsei, ezért dolgoznunk kell értük. Könyvevangélistáinknak tudniuk kell, hogy Krisztus országának előrehaladásáért fáradoznak. Megtanítja őket, hogy mit kell tenniük, amikor szolgálatukat végzik, és a közelgő ítéletre figyelmeztetik az embereket. Ha a meggyőződés, az ima és Isten szeretetének ereje kíséri, a könyvevangélisták munkája nem lesz gyümölcstelen, mert nem lehet gyümölcstelen. Gondoljatok arra, mekkora érdeklődéssel követi az Atya és a Fiú ezt a munkát. Ahogyan az Atya szereti a Fiút, ugyanúgy a Fiú is szereti az övéit, akik úgy dolgoznak embertársaikért, mint ahogy Ő dolgozott a veszendő lelkekért. Senkinek sem szabad azt éreznie, hogy nincsen ereje, hiszen Krisztus ezt mondta: „Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.” (Mt 28:18) Megígérte, hogy megadja munkásainak ezt az erőt. Az Ő ereje munkásai ereje lesz. – Könyvevangelizálás, 108. o.

Sátán nem győzheti le azt, aki imádkozik. – Az ellenség nem győzheti le Krisztus alázatos tanulóját, aki imalelkületben él Őelőtte. Krisztus menedék számára, oltalom. Ígérete ekképpen hangzik: „Félik napnyugattól fogva az Úr nevét, és naptámadattól az Ő dicsőségét, amikor eljön, mint egy sebes folyóvíz, amelyet az Úr szele hajt.” (Ésa 59:19) Sátán egész seregében nincs olyan erő, amely képes lenne annak a léleknek a megsemmisítésére, aki egyszerű bizalommal Isten bölcsességében hisz. – My Life Today, 316. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Márk 9

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%209&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%209&version=NT-HU

Márk leírása különbözik a többi három evangéliumétól. Márk teljes mértékben Isten hatalmára összpontosít. Gondolkodásmódja szerint Isten végtelen hatalmát úgy lehet a legjobban érzékeltetni, ha bemutatja, hogy Isten mit képes megcselekedni. Éppen ezért Márk evangéliuma telis tele van hatalmas cselekedetek leírásával – csodákkal – amelyek mellet a többi evangélium feljegyzései a csodák száma tekintetében elhalványulnak.

A csodák Márknál a gonosszal való találkozásokat írják le. Talán furcsának gondoljátok, hogy ezt mondom, de ez az, amiért Márkot szeretem. Ez a fejezet alátámasztja ezt a gondolatot. 

Ahogy Péter, Jakab és János épp lefelé tartottak a hegyről, ahol Jézus eljövetelének előízében volt részük, Jézus egy kétségbeesett apával találkozott. Ez az ember azért jött, hogy megtapasztalhassa az isteni hatalmat démoni erőktől megszállt fia meggyógyításában.

A tanítványok, akik a hegy lábánál időztek, nem voltak felkészülve a feladatra. Így az apa óhaja Jézus felé irányult a következő, meglehetősen kétségeskedő kérésben: „ha valamit tehetsz, légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk”. Az apa Jézus hatalmának külső megnyilatkozására vágyott, de Jézus inkább a belső hit fontosságára irányította a figyelmet. A hitnek és a teljes átadásnak meg kell előznie az isteni hatalom megnyilatkozását.

Jézus az apát az Istennel való örök kapcsolatra akarta elvezetni. Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek” (23. vers). A gyermek apja pedig azonnal, könnyek között, így kiáltott: Hiszek Uram! Légy segítségül az én hitetlenségemen” (24. vers).

Ez egy tökéletes ima. Szívből jövő, őszinte, megtört és kétségbeesett. Azt mondhatnám, hogy ez a legjobb ima mindnyájunknak. Sokszor azért jövünk Istenhez, hogy áldásért könyörögjünk, nem pedig azért, hogy kapcsolatban legyünk Vele. Isten arra hív bennünket, hogy tapasztaljuk meg a Vele való személyes kapcsolatot, ami magában rejti az Ő hatalmát is. Isten olyan embereket keres, akik bíznak a késői eső nagy erejében. Isten nem adhatja ezt azoknak, akik nem rendelik alá teljes egészében életüket Istennek. Mi a helyzet velünk?

Hogy miért szeretem annyira Márkot és a sok feljegyzést a sátánnal való találkozásokról? A válasz egyszerű. Ezek a feljegyzések kinyilvánítják, hogy Isten soha sem veszít. Elolvastam a Bibliát elejétől a végig, és Isten mindenhol legyőzi az ördögöt. Függetlenül attól, hogy milyen megpróbáltatások vannak jelenleg az életedben, kiálts Istenhez, keresd teljes szívvel, add át magad neki, és Ő hatalommal fog válaszolni neked.

Jim Ayer

304. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 9. fejezetéhez (május 30 – június 5.).

A negyedik születésnapomra a szüleim megajándékoztak egy nagyon különleges ajándékkal: egy fényes, tengerészkék távirányítós Corvette Stingray-jel.

Több napig az autó és én elválaszthatatlanok voltunk. Keresztül-kasul az otthonunkban, lent a járdánkon, át a pázsitunkon ment az autó és én. Aztán történt valami. Az autó nem úgy reagált, ahogy szokott, a kanyarokat nehezebben vette be, és lassabban gyorsult. Megkérdeztem a szüleimet, hogy mi történik. „Kifogyott a kakaó,” mondták. „Vennünk kell néhány elemet.”

Érezted már valaha úgy, hogy a világ nyomása, igazságtalansága és fájdalma felmorzsolt téged? A saját gyengeségeid miatt érzett bűntudat következtében keresel lelki feltöltődést? Van remény, barátom.

Az imádság révén Isten adott nekünk valami sokkal erőteljesebbet, mint amit ez a világ fel tud ajánlani.

A Kármel-hegyi nagy szembesülés során Illés buzgón imádkozott, hogy Isten nyissa meg a fellegeket és küldjön esőt. Egyszer, kétszer, háromszor… hatszor imádkozott és látszólag semmi nem történt. Még csak egy felhő sem jelent meg az égen.

De ez nem tántorította vissza Illést. A további elcsüggedés helyett Illés mélyen a szívébe nézett. Állt-e valami a Jézussal való kapcsolata útjában? Ahogy kutatott, rájött a gyengeségére és szükségletére. És ekkor hetedszer is megközelítette a mennyek Istenét. És Isten válaszolt.

Szükséged van Isten kegyelmének és hatalmának kiárasztására az életedben? Miért nem követed Illést egy állhatatos, buzgó és alázatos imában Istenhez? A menny kincsei várnak rád.

Eddie Schwisow

A Prófécia Hangja PR Igazgatója, Johnstown, Colorado, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: