2021. április 26., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - április 26 - HÉTFŐ - Malakiás 2

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 4. fejezet 2110. nap

4. fejezet (2. rész) – IMA ÉS LÉLEKMENTÉS

Gyertek, imádkozzunk együtt a lélekmentésért! – Ha valahol csak ketten-hárman ismerik az igazságot, szervezzék magukat munkacsoporttá. Tartsák épen egységük kötelékeit, húzzák az igát egyesült erővel, buzdítsák egymást szeretettel, merítsenek erőt és bátorságot egymástól az előrehaladásra… Amint Krisztus nevében dolgoznak és imádkoznak, számuk növekedni fog. – Bizonyságtételek 7. kötet, 21. o.

A Los Angeles-i gyülekezet naponta tartson különleges imaórákat a folyamatban lévő munkáért. Az Úr áldása száll majd a gyülekezeti tagokra, akik ebben a munkában részt vesznek, s naponta gyűjtenek kisebb csoportokat, hogy az eredményért imádkozzanak. Így a hívők maguk is kegyelmet nyernek, az Úr műve pedig halad előre. – Evangelizálás, 111–112. o.

Tartsunk imaórát, és kérjük az Urat, hogy nyissa meg az utat az igazság előtt, hogy az azokba az „erődítményekbe” is bejuthasson, ahol Sátán már kiépítette bázisát. – Bizonyságtételek 6. kötet, 80. o.

Mindenki imádkozhat az emberekért. – Nem mindenki hivatott el, hogy személyes szolgálatot végezzen idegen területeken, viszont mindenki hozzájárulhat a missziómunka előremeneteléhez imái és adományai által. – Bizonyságtételek 6. kötet, 29. o.

Testvéreim, elfelejtettétek, hogy imáitoknak sarlókként kell kísérniük az aratómunkásokat? – Bizonyságtételek 3. kötet, 162. o.

Az ájtatosak kezdeményezzenek beszélgetéseket ezekkel a lelkekkel. Imádkozzanak velük és érettük. Töltsenek több időt imában és Isten Igéjének tanulmányozásában. Mindannyian fogadják be lelkükbe a hit valóságát. Higgyék, hogy kiárad rájuk a Szentlélek, hiszen éhezik, szomjúhozzák a feddhetetlenséget. – Bizonyságtételek 6. kötet, 65. o.

Amikor kivetik az evangélium hálóját, őrködjenek felette következetes imákban. A munkások ne csüggedjenek el és ne hagyják ott a hálót, míg meg nem telik munkájuk eredményével, és ki nem húzták a partra. – Signs of Times, 1882. március 16.

Hogyan tisztelhetnénk Istent, miként védelmezhetnénk Igéjét, ha nem imáink által, kérvén Őt, hogy nyilatkoztassa ki erejét a veszendők megmentéséhez? – Review and Herald, 1892. augusztus 23.

 

Mai Bibliai szakasz: Malakiás 2

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Malaki%C3%A1s%202&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Malaki%C3%A1s%202&version=NT-HU

„Most azért néktek szól ez a parancsolat, ti papok! Ha meg nem hallgatjátok, és ha nem veszitek szívetekre, hogy dicsőséget adjatok az én nevemnek, azt mondja a Seregeknek Ura: átkot bocsátok reátok, és elátkozom a ti áldásotokat” (Mal 2:1-2).

Olykor az a téves elképzelésünk, hogy az emberek csak állatokat áldoztak az Úrnak, amikor bűnt követtek el. Ez azonban nem igaz.  Különböző fajta áldozatok voltak:

A zsírt és a vért elégették, a többit megették, az engesztelési áldozat kivételével, mert azt teljes egészében elégették.

A bűnért való áldozat az egyéni vétkekért.

A hálaáldozat a dicsőítésért.

Az ételáldozat az elkötelezettség és hála kifejezésére.

Az égőáldozat pedig az engesztelésért.

Nagyon fontos elvet láthatunk itt. Az Istent tisztelőknek életük minden területét Istennek kellett ajánlaniuk.

Malakiás idejében azonban sem a nép, sem a papok Isten iránti elkötelezettsége nem volt őszinte. Az Úr feddése Izrael papságához olyan egyértelmű volt, amilyen, csak lehetett:

„Ímé, én megrontom a ti vetni való magotokat, és szemetet szórok orcátokba, a ti ünnepléseteknek szemetjét, és ahhoz hordanak ki titeket… Mert a papnak ajkai őrzik a tudományt, és az ő szájából törvényt várnak, mivel a Seregek Urának követe ő. De ti elhajlottatok ez útról, sokakat megbotránkoztattatok a törvénnyel” (Mal 2:3, 7-8).

Az izraelita papság hitehagyása az Ószövetség egyik legszomorúbb folyamata.  Lévi törzsét, mely az Úr megszentelt szolgálatának eszközeként volt elkülönítve, most olyan emberek képviselték, kiknek szíve elfordult az Úrtól.

Az elkövetkezendő négyszáz esztendő során a papság állapota egyre csak romlik. A világias, politizáló szadduceusok megcsúfolják a templomot és bűnbarlanggá teszik azt (lásd Mt 21:12-13).

És mi a helyzet velünk? Mit mondhatunk el saját megszentelődésünkről és Istennek való odaszántságunkról? Jézus az Ő papjaivá tett bennünket (Jel 1:5-6). Szavainkkal és tetteinkkel azt a Valakit képviseljük, Aki szeret bennünket és meghalt érettünk azért, hogy a mi következetes és önzetlen életünkkel másokat arra ösztönözzünk, hogy jobban megismerjék a Teremtő és Megváltó Istent.

Andy Nash 

299. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 4. fejezetéhez (április 25 – május 1.).

Gyakran úgy hallunk a léleknyerésről és a bizonyságtevésről, mintha egy olyan fontos feladat lenne, ahol eladási kvótát kell elérnünk. Más szavakkal, az elért emberek száma a cél, ahelyett, hogy az életet megváltoztató találkozás Jézussal lenne az, amely átalakítja a szívet.

A bizonyságtétel szükséges dolog és életeket változtat meg. Az emberek sóvárognak a fényre és az erőre ezekben a sötét időkben. Ugyanakkor csak akkor mutathatjuk be Jézust megfelelően, ha már ismerjük Őt mint személyes Megváltónkat. A Jézus iránti szeretetből és hálából fakad, hogy megpróbálunk a szívünkkel elérni másokat, akik éppolyan elveszettnek és zavartnak tűnnek, mint egykoron mi voltunk. Amikor azért imádkozunk, hogy hogyan kapcsolódjunk ezekhez az emberekhez, az közelebb von minket Jézushoz és egyesít minket a Mennyel. Ezáltal több kegyelemmel és élettel rendelkezünk, amit felajánlhatunk nekik. Ez többnyire nem olyan munka, amit pár perc alatt el lehet végezni egy küszöbön állva (bár Isten határozottan működik ezeknél a találkozásoknál!) Azon múlik, hogy kialakítsunk kapcsolatot az idők során, türelemmel és kitartó erőfeszítéssel.

Épp úgy ahogy Jézus továbbra is igyekszik megnyerni, tanácsolni és irányítani minket valamennyiünket az életünk során, árasszuk el imáinkkal ezeket a kapcsolatokat, hogy a barátaink megláthassák Jézusban azt a kedves és szerető Istent, amilyen Ő. És hasonlóképpen, te is, kedves Olvasó, továbbra is végtelen szerelembe eshess vele. 

Jane Cvancara Wendt

Egészségügyi Szolgálatok, Glendale, Arizona, USA

Fordította Gősi Csaba

 

3 megjegyzés: