2023. március 22., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - március 22 - SZERDA - Eszter 7

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Eszter 7 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Eszter%207&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Eszter%207&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   Isten védelmezi gyermekeit. Isten védelmére kel gyermekeinek: Eszternek, Márdokeusnak és az egész népének. És ez nem csupán egy egyszeri történet. Isten mindig kész kiállni népéért. Dániel könyvében is olvassuk, hogy Mihály odaáll népe mellé; kiáll mellettük és érettük.  

2.   Isten az alázatosokkal tud azonosulni. Hámán önmagát felmagasztalta, ezért kikerült Isten oltalma alól, Márdokeus és Eszter megalázták magukat ezért Isten megtisztelte őket jelenlétével, szeretetével és csodás szabadításával.

3.   Aki másnak vermet ás…. Mondhatjuk úgy is, hogy aki másnak akasztófát készít… Isten ezt nem előírta vagy elrendelte, hanem elmondta, hogy az ilyen fajta magatartásnak ez lesz a természetes következménye.

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM  2. fejezet

2. fejezet – ÜLDÖZÉS AZ ELSŐ SZÁZADOKBAN (4. rész)

Isten hagyja, hogy a gonosz boldoguljon, és kimutassa Istennel szembeni gyűlöletét, hogy amikor betelik gonoszságának mértéke, és elpusztul, ebben a pusztulásban mindenki Isten igazságos és irgalmas voltát ismerje fel. Az isteni bosszúállás napja sietve közeleg. Mindazok, akik áthágták Isten törvényét, és sanyargatták népét, megkapják cselekedeteik méltó büntetését. Isten minden kegyetlenséget és jogtalanságot, amit hűséges gyermekei ellen elkövettek, úgy büntet meg, mintha Krisztus ellen tették volna.

De van egy még fontosabb kérdés is, amellyel korunk gyülekezeteinek foglalkozniuk kell. Pál apostol kijelenti, hogy "mindazok is, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak" (2Tim 3:12). Akkor miért van az, hogy napjainkban olyan ritkán üldözik a keresztényeket? Ennek csak az az oka, hogy az egyház alkalmazkodik a világ normájához, és ezért nem vált ki ellenkezést. Korunk vallásában nincs meg az a tisztaság és szentség, amely Krisztus- és az apostolok-korabeli keresztények hitét jellemezte. A kereszténység azért olyan népszerű a világ előtt, mert kiegyezik a bűnnel; mert Isten szavának nagyszerű igazságait közömbösen veszi; mert olyan kevés az életadó kegyesség az egyházban. Éledjen csak fel az őskeresztény egyház hite és ereje, az majd életre kelti a gyűlölet szellemét, és felszítja az üldözés tüzét!

 

 

1 megjegyzés: