2023. március 5., vasárnap

Higgyetek az Ő prófétáinak - március 5 - VASÁRNAP - Nehémiás 3

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Nehémiás 3 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Nehemi%C3%A1s%203&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Neh%C3%A9mi%C3%A1s%203&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten városa építésének élménye. Talán egy kicsit feleslegesnek tartjuk azt a pontos leírást, hogy a város falának melyik részét, ki építette. Ez azonban egészen mást jelentett a város akkori és későbbi lakóinak. Ha kinéztek az ablakon vagy a városban sétáltak, tudták, hogy azt a várfalrészt a családjuk, rokonságuk vagy valamelyik ismerősük építette. Évszázadokon keresztül vissza tudtak emlékezni azokra, akik nehéz körülmények között, de Isten segítségével felépítették a város leromlott falait.

2.    A gúnyolódok és Isten. Isten nem akadályozta meg a gúnyolódókat, de nem is nézte tétlen. Isten a szívén viseli azokat, akiket miatta gúnyolnak. Mindig is lesznek gúnyolódók, akik gúnyolódnak Jézus visszatérésén, de a Biblia azt mondja, hogy ezek az emberek rettegve futnak majd a kősziklákhoz, hogy essenek rájuk. Belsazás király is gúnyolta Istent, a népét és a templomát, de amikor megjelent az írás a falon, rettegni, remegni kezdett, hogy még a lábai is egymásnak verődtek. Isten népe, akit ma gúnyolnak örömmel siet majd Istene elé, kezeit magasba emelve kiáltja: „Íme a mi Istenünk, akit vártunk!”

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 20. fejezet

20. fejezet – A SZENTEK ÖRÖKSÉGE (8. rész)

Elismerés a hűséges anyáknak

Amikor kezdetét veszi az ítélet, és megnyitják a könyveket; amikor a nagy Bíró kimondja, hogy „jól van”, és a halhatatlan dicsőség koronáját a győzők homlokára helyezik, sokan leveszik koronájukat az összegyűlt világegyetem szeme láttára, és anyjukra mutatva ezt mondják: „Ő tett engem mindazzá, ami Isten kegyelme által vagyok. Tanításai és imái segítettek az örök üdvösségre” (MYP, 1881, 330. o.). {LDE 294.1}  

Az angyalok halhatatlanná teszik azoknak az anyáknak nevét, akiknek erőfeszítései megnyerték gyermeküket Jézus Krisztus számára (CG, 1895, 568. o.).

A lélekmentők jutalma

Amikor a megváltottak Isten előtt állnak, olyan drága emberek jelentkeznek majd a nevük említésekor, akik az értük kifejtett hűséges és türelmes erőfeszítések eredményeként lehetnek itt, a kérlelés és a komoly meggyőzés nyomán, hogy Isten erősségéhez meneküljenek. Így nyerik el jutalmukat, akik ebben a világban az Örökkévaló munkatársai voltak (8T, 1904, 196–197. o.).

Amikor annak a magaslaton épült gyönyörű városnak a kapui a csillogó sarokvasakon elfordulnak és kitárulnak, hogy az igazságot megtartó nemzetek belépjenek rajta, a fejükre a dicsőség koronáját helyezik, ők pedig a tiszteletet, dicsőséget és hódolatot Istennek tulajdonítják. Akkor néhányan odamennek majd hozzád, és azt mondják: „Ha nem szólítasz meg olyan jóindulattal, ha nem könnyeztél, könyörögtél és fáradoztál volna értem, sohasem látom meg a Királyt az Ő szépségében.” Micsoda jutalom! Milyen jelentéktelen az emberek dicsérete ebben a mulandó földi életben, összehasonlítva azzal a végtelen jutalommal, amely az eljövendő halhatatlanságban vár a hűségesekre! (WEW, 1909, 16. o.).

Nem változik meg a gondolkodásunk

Ha szeretnél a szentek között lenni a mennyben, először itt kell szentnek lenned. Nem fogja megváltoztatni a halál vagy a feltámadás az életed során dédelgetett jellemvonásokat. Ugyanazzal a gondolkodásmóddal jössz elő a sírból, mint ami az otthonodban és a társadalomban volt jellemző rád. Jézus nem változtatja meg a jellemet eljövetelekor. Most kell elvégezni az átalakítás munkáját. Sorsunkat a mindennapi életünk határozza meg. Amíg tart a kegyelemidő, addig bánjuk meg jellemhibáinkat, és győzzük le őket Krisztus kegyelme által! Fejlesszünk arányos jellemet, hogy alkalmassá váljunk a mennyei lakóhelyekre! (13MR, 1891, 82. o.).


2 megjegyzés: