2023. március 23., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - március 23 - CSÜTÖRTÖK - Eszter 8

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Eszter 8 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Eszter%208&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Eszter%208&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten felmagasztalja a Hozzá hűségeseket. Isten az alázatos embereket értékeli, de kész felmagasztalni azokat, akik készek rá a felfuvalkodás veszélye nélkül. Egy napon majd senkinek sem jelent gondot a felmagasztalt lét, és Isten kész rá, hogy ezzel megajándékozza gyermekeit, kész arra, hogy megossza királyiszékét megváltottaival.   

2.    Isten várja azt a napot, amikor a népének nem lesz ellensége. Micsoda felszabadulás volt a zsidóknak, hogy Hámán, a nép ellensége már nem létezik! Isten várja azt a napot, amikor népének már nem lesz ellensége. Mi is nagyon várjuk ezt a napot. Micsoda felszabadulás lesz ez számunkra!

3.    Isten együtt ünnepel népével. Öröm volt a fővárosban és minden helyen, ahol tudomást szereztek Isten népének szabadulásáról. Milyen boldogan szemlélhette Isten ünneplő és hálát adó népét! Isten nem örül népe nyomorúságának, de örül, amikor megszabadíthatja őket.

4.    Isten védelmezi népét. Hámán halála nem volt elegendő. Isten további védelmére és csodás közbenjárására volt szükség ahhoz, hogy népe védelemben részesüljön és biztonsága hosszútávon biztosítva legyen.

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM  2. fejezet

3. fejezet – A HITEHAGYÁS (1. rész)

Pál apostol a thesszalonikai gyülekezethez intézett második levelében megjövendölte a nagy hitehagyást, amely nyomán létrejön a pápai hatalom. Pál kijelentette, hogy Krisztus napja addig nem jön el, "mígnem bekövetkezik előbb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát". Az apostol továbbá arra figyelmezteti testvéreit, hogy "működik... már a törvényszegés titkos bűne" (2Thessz 2:3-4.7). Már ilyen korán látta, hogy tévelygések csúsznak az egyházba, amelyek utat készítenek a pápaság kialakulásához.

Lassan-lassan, először csak lopva és csendben, majd pedig, amikor megerősödött, és hatalmába kerítette az emberek lelkét, nyíltabban végezte megtévesztő és istenkáromló munkáját "a törvényszegés titkos bűne". A pogányság szokásai szinte észrevétlenül utat találtak a keresztény egyházba. A megalkuvás és a behódolás szellemét egy ideig fékezte a vad üldözés, amelyet az egyház a pogányságtól elszenvedett. De amikor az üldözés megszűnt, és a kereszténység bekerült a királyok udvarába és palotájába, felcserélte Krisztus és az apostolok alázatosságát és egyszerűségét a pogány papok és uralkodók pompájával és hivalkodásával, Isten kívánalmait pedig emberi elméletekkel és hagyományokkal. Nagy volt az öröm, amikor Konstantin a negyedik század elején névlegesen megtért, és a világ a látszatszentség öltönyében besétált az egyházba. Ekkor felgyorsult a bomlasztás. A látszólag vereséget szenvedő pogányság lett a győztes. Az ő szelleme irányította az egyházat. Tanításai, szertartásai és babonái összekeveredtek Krisztus névleges követőinek istentiszteletével.

A pogányság és a kereszténység közötti megegyezésből kelt életre a próféciában megjövendölt "bűn embere", aki szembefordult Istennel, és fölé helyezte magát. Sátán mesterműve a hamis vallás, az a gigászi egyházszervezet, mely ékesen tanúskodik arról, hogy Sátán akarja tetszése szerint uralni a földet.

1 megjegyzés: