2023. március 27., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - március 27 - HÉTFŐ - Jób 2

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Jób 2 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=J%C3%B3b%202&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=J%C3%B3b%202&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   Isten mindenkit komolyan vesz, még Sátánt is. Isten megtehette volna, hogy hatalmával elnémítja Sátánt és nem hallgatja meg felvetéseit. Isten azonban mindenkit tisztel és komolyan vesz, még az ellenségét is. Isten méltóságával nem fér össze az, hogy valakit csak úgy leráz, vagy elnémít, vagy hatalmát használva semmibe veszi. Megtanulhatjuk Istentől, hogy tisztességesen bánjunk mindenkivel, még ellenségeinkkel is, és azokkal is, akiket könnyen semmibe tudunk venni.   

2.   Jób próbáját Isten felhasználja, hogy megpróbálja Jób feleségét és barátait is. Isten nem leli örömét az emberek vizsgálgatásában és próbáiban. Ezek a bukott bűnös természetünk velejárói. Isten azonban felhasználja ezeket az eseményeket arra, hogy az embereket szembesítse önmagukkal, hogy megtudják kik is ők valójában. A próbákra nem Istennek van szüksége, mert Ő mindenkiről mindent tud minden pillanatban. Az embernek van szüksége arra, hogy szembesüljön önmagával, és a figyelő világegyetemnek, hogy megláthassák ezekből Isten jóságát, kegyelmét, szeretetét és hatalmát. Így a történet nem csupán Jóbnak, feleségének és a barátainak a próbája, hanem elsősorban Istené. Ebből a történetből nem csupán Jób kerül ki tisztán, hanem legfőképpen Isten dicsőül meg.  

3.   Isten együttérzést ültet el az emberi szívben. Jób barátai együtt éreznek Jóbbal. Hét napig meg sem szólalnak, csak a jelenlétükkel támogatják Jóbot. Ez így is marad mindaddig míg Jób meg nem szólal, és amíg nem érzik, hogy ki kell javítaniuk, helyre kell tenniük Jóbot.  

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM  3. fejezet

3. fejezet – A HITEHAGYÁS (5. rész)

A protestánsok ma azt hangoztatják, hogy Krisztus vasárnapi feltámadása a keresztények szombatjává tette a vasárnapot. Erre azonban nincs semmi szentírási bizonyíték. Krisztus és az apostolok nem méltatták ilyen tiszteletre ezt a napot. A vasárnap keresztény intézményként való megtartása "a törvényszegés titkos bűné"-hez vezethető vissza (2Thessz 2:7), amely már Pál korában tapasztalható volt. Hol és mikor fogadta örökbe az Úr a pápaságnak ezt a gyermekét? Mivel lehet elfogadhatóan megindokolni egy olyan változtatást, amelyet a Szentírás nem hagy jóvá?

A hatodik században a pogányság helyet adott a pápaságnak. Az egész egyház fejének Róma püspökét nyilvánították. A pápaság fölöttébb megerősödött. Hatalmi székhelyét a császári fővárosba tette. A sárkány a fenevadnak "adá az ő erejét... és az ő királyi székét, és nagy hatalmat" (Jel 13:2).4 Ekkor kezdődött el a Dániel és a Jelenések próféciájában megjövendölt 1260 éves pápai elnyomás (Dán 7:25; Jel 13:5-7). A keresztényeknek választaniuk kellett: vagy feladják feddhetetlenségüket, és elfogadják a pápai szertartásokat és vallásgyakorlatot, vagy elsorvadnak a föld alatti börtönökben, vagy meghalnak a kínpadon, a máglyán vagy a hóhér bárdja alatt. Ekkor teljesedtek Jézus szavai: "Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket tiközületek. És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért" (Lk 2l:l6-l7). Hevesebb üldözés szakadt rá a hűségesekre, mint bármikor azelőtt, és a világ hatalmas harcmezővé vált. Krisztus egyháza évszázadokig az elszigeteltségben és az ismeretlenség homályában talált menedéket. A próféta ezt mondja: "Az asszony pedig elfuta a pusztába, hol Istentől készített helye van, hogy ott táplálják őt ezerkétszázhatvan napig" (Jel 12:6).

1 megjegyzés: