2023. március 3., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - március 3 - PÉNTEK - Nehémiás 1

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit NEHÉMIÁS 1 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Nehemi%C3%A1s%201&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Neh%C3%A9mi%C3%A1s%201&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten igaz gyermeke szívén viseli Isten családját és Isten művét. Nehémiás érdeklődött a fogságból hazatértek és Jeruzsálem állapota felől. Amikor megtudta, hogy a hazatértek gondokkal küszködnek, és Jeruzsálem kőfala rossz állapotban van, sírt, gyászolt, böjtölt és imádkozott. Te mikor viselted így szíveden Isten művét?

2.    Isten igaz barátja ismeri Istent és belekapaszkodik ígéreteibe. Nehémiás ismeri Istent, ismeri ígéreteit és ezekbe bele tud kapaszkodni a kihívások idején. Isten megígérete, hogy a nevelő szándékú fogság után meghallgatja azokat, akik teljes szívvel hozzá fordulnak.

3.    Isten igaz barátja azonosul Isten népével. Nehémiás bűnbánatot tart, de nemcsak a nép bűnét vallja meg, hanem önmagát is közéjük sorolja, Mózeshez és Dánielhez hasonlóan. Ebből a magatartásból ismerhető fel, hogy ki hűséges Istenhez. Sok önjelölt próféta van manapság is, aki küldetésének érzi Isten népének bűneit szapulni, de önmagát kivonja közülük. Nem vállal közösséget Isten gyermekeivel és nem hoz áldozatot érte. Csak bűneit ítéli el. Ez pedig nem elég!

4.    Isten szolgái boldogok. A fejezet utolsó verse azt mondja, hogy Isten szolgái boldogok, hogy félhetik az Ő nevét. Nekik nem teher Isten szolgálata. Nem szégyen, hanem igazi kiváltság és boldogság.

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 20. fejezet

20. fejezet – A SZENTEK ÖRÖKSÉGE (6. rész)

A megváltottak megőrzik személyazonosságukat

Jézus feltámadása előképe mindazok végső feltámadásának, akik őbenne aludtak el. A halálból megszabadult Üdvözítő arckifejezése, modora, beszéde, mind ismerős volt tanítványai számára. Amiként Jézus Krisztus feltámadt halottaiból, úgy azok is fel fognak támadni, akik őbenne aludtak el. Miként a tanítványok megismerik Jézus Krisztust, mi is felismerjük barátainkat. Lehetséges, hogy nyomorékok, betegek vagy csúnyák voltak ebben a múló földi életben, azonban tökéletes egészségben és arányosságban támadnak fel, mégis teljesen megőrizték megdicsőült testükben is az azonosságukat (DA, 1898, 804. o.).

Ugyanazzal a külsővel jelenik meg, de mentes lesz a betegségektől és hibáktól. Ismét él, és ugyanazokat az egyéni vonásokat hordozza. A barátok ráismernek egymásra (6BC, 1900, 1093. o.).

Ott pedig úgy ismerünk majd, ahogy mi is megismertettünk. Ott megtaláljuk az Istentől jövő szeretet és rokonszenv kifejezésének legigazibb és legédesebb módját (ED, 1903, 306. o.).

Pirospozsgás arc és fényruha

Amikor Ádám kikerült Teremtője kezéből, nemesen magas és csodálatosan arányos testet kapott. Több mint kétszer olyan magas volt, mint akik most élnek a földön. Vonásai tökéletesek és szépek. Arcszíne nem fehér vagy sápadt, hanem pirospozsgás, egészséget sugárzó volt. Éva nem volt annyira magas, mint Ádám. Feje kevéssel Ádám válla fölé ért. Ő is nemes megjelenésű – tökéletesen arányos és nagyon szép volt (3SG, 1864, 34. o.).

A bűntelen pár nem hordott kézzel készített ruhát, fény és dicsőség öltözete takarta be őket, amelyet az angyalok is viselnek. Míg Isten iránti engedelmességben éltek, körülövezte őket ez a fénypalást (PP, 1890, 45. o.).

2 megjegyzés: