2023. augusztus 12., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - augusztus 12 - SZOMBAT - Zsoltárok 98

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Zsoltárok 98 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=ps+98&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=ps+98&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

1.    Isten csodái hasznosak és értelmesek. Többen tesznek érdekes, „csodás” dolgokat mások szórakoztatására, amelyeknek semmi értelmük sincs. Isten sosem tesz csodát ilyen céllal. Ez a zsoltár Isten csodáiról beszél, és ezeket a csodákat összekapcsolja a szabadítással. Isten csodái az emberek javát szolgálják, az ember megmentését, szabadulását. Amikor Isten csodát tesz veled, abból jelen és örök hasznod fog származni. Én azt kívánom neked kedves olvasó, hogy Isten tegyen csodát veled!

2.    Isten csodái éneket fakasztanak. Mivel Isten csodái javunkat és szabadulásunkat eredményezik, mivel Isten csodái valami szépet, értelmeset és hasznosat adnak számunkra, ezek olyan mélyen érintik a lelkünket, hogy ajkunkon ének fakad.   

3.    Ezen kívül még egy olyan Istent látunk:

a.    aki hűséggel és szeretettel gondol ránk

b.    akit zsoltárok sokasága dicsőít és magasztal

c.    akinek ítéletére énekkel és ujjongassál válaszolnak az emberek

d.    akinek az ítéletére van a legnagyobb szükségünk

e.    akinek ítéletére vágyunk és sóvárgunk   

Olvasmány – E.G. White A NAGY KÜZDELEM 22. fejezet

22. fejezet – A BETELJESEDETT PRÓFÉCIÁK (7. rész)

Az ember nem vetheti el büntetlenül azt az intést, amit az irgalmas Isten küld neki. A menny üzent a Noé korabeli világnak, és üdvösségük azon múlt, hogy miként fogadják az üzenetet. Mivel elutasították a figyelmeztetést, Isten visszavonta Lelkét a bűnös emberiségtől; ezért elpusztultak az özönvíz hullámaiban. Ábrahám korában Isten visszavonta irgalmát Sodoma bűnös lakóitól, és Lóton, Lót feleségén és két leányán kívül mindenkit megemésztett a mennyből küldött tűz. Így volt ez Krisztus napjaiban is. Isten Fia kijelentette a hitetlen kortárs zsidóknak: "Pusztán hagyatik néktek a ti házatok" (Mt 23:38). Ugyanez a Végtelen Hatalom, bepillantva az utolsó napokba, ezt mondja azokról, akik "nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő üdvösségükre": "Azért bocsátja reájuk Isten a tévelygés erejét, hogy higgyenek a hazugságnak; hogy kárhoztattassanak mindazok, akik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban" (2Thessz 2:16-12). Amikor az emberek elutasítják Isten Igéjének tanításait, az Úr visszavonja Lelkét, és megengedi, hogy kívánságaik szerint tévelyegjenek.

Krisztus még mindig közbenjár az emberért, és világosságot ad azoknak, akik vágynak rá. De az adventhivők előtt ez csak akkor lett egyértelmű, amikor megértették az igéket, amelyek rávilágítottak valódi állapotukra.

1844-ben, amikor elmúlt az "idő", azok, akik továbbra is hittek Krisztus eljövetelében, egy ideig súlyosan meg voltak próbálva. Valódi helyzetükről csak az a fénysugár adott megnyugtató hírt, amely figyelmüket a mennyei templomra irányította. Egyesek tagadták azt, amit a prófétikus időszámításról korábban hittek, és emberi, illetve sátáni erőknek tulajdonították a Szentlélek hatalmas befolyását, amely az adventmozgalmat kísérte. Egy másik csoport azonban szilárdan vallotta, hogy az Úr vezette őket az elmúlt években. Miközben vártak, figyeltek és imádkozva keresték Isten akaratát, felismerték, hogy nagy Főpapjuk elkezdte szolgálatának egy másik szakaszát; és amikor e szolgálatra tekintettek, meglátták azt is, hogy mi az egyház befejező munkája. Jobban megértve az első és a második angyal üzenetét, felkészültek arra, hogy elfogadják és a világnak tolmácsolják a harmadik angyal ünnepélyes figyelmeztetését is, amely a Jel 14. fejezetében található.

1 megjegyzés: