2021. május 12., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - május 12 - SZERDA - Máté 14

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

 


Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

 

Olvasmány – E.G. White Az imádság 6. fejezet 2126. nap

 

6. fejezet (4. rész) – HITBŐL FAKADÓ IMÁDSÁG

A titkos ima életben tartja a lelket. – Nem kell az áldás külső bizonyítékait keresnünk! Az ajándék benne van az ígéretben, ezért azzal a bizonyossággal mehetünk el munkánkba, hogy amit Isten megígért, képes teljesíteni, és az az ajándék, amely már a miénk, testet ölt akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lesz rá.

Az Isten Igéje által folytatott élet azt jelenti, hogy egész életünket alárendeljük Istennek. Állandóan áthat bennünket szükségünk és függőségünk érzete. Szívünk sóvárogni fog Isten után. Szükségünk van az imára, mert az lelkünk lélegzetvétele. A családi imának és a nyilvános imának megvan a helye. Saját lelkünk életét az Istennel való titkos érintkezés – a belső kamra – tarja fenn.

Mózes Istennél a hegyen szemlélte annak a csodálatos épületnek az eredetijét, amely az Ő dicsőségének lakhelye lett. Istennel a hegyen, az Ővele való érintkezés titkos helyén kell szemlélnünk az Ő csodálatos hatalmát, az emberiség számára adott dicső tervét! Ily módon képesek leszünk úgy alakítani jellemünk épületét, hogy beteljesedik rajtunk az Ő ígérete: „Lakozom bennük, és közöttük járok; és leszek nékik Istenük, és ők én népem lesznek.” (2Kor 6:16)

Jézus Krisztus a földi életében magányos imáinak óráiban nyert bölcsességet és erőt. Ifj úságunk kövesse példáját, és találjon hajnalban és szürkületkor egy csendes órát a mennyei Atyával való beszélgetésre! Egész napon át emeljék fel szívüket Istenhez, aki utunk minden lépésénél ezt mondja: „Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítelek, és igazságom jobbjával támogatlak.” (Ésa 41:10) Ha gyermekeink megtanulhatnák ezt a leckét életük hajnalán, milyen frissességet és erőt, mily örömet és békességet hozna az életükbe! – Előtted az élet, 258–259. o.

A hitből fakadó imádság gazdag áldást eredményez. – Szavainkon és imáinkon át Isten kétségbevonhatatlanul be akarja bizonyítani, hogy lelki életet élünk. Azért is nem örvendünk az áldás teljességének, melyet az Úr készített számukra, mert nem hittel kérjük. Ha gyakorolnánk az élő Isten Igéjébe vetett hitünket, a leggazdagabb áldásokban lenne részünk. Hitetlenségünk gyalázatot hoz Istenre, ezért nem tudunk életet közvetíteni erőteljes, felemelő bizonyságtételünkkel. Nem adhatjuk át, ami nekünk sincs. – Bizonyságtételek 6. kötet, 63. o.

Kérjetek hittel, és kapni fogtok. – Erőt nyerhetünk Istentől. Ő képes segíteni nekünk. Mennyei kegyelmet és bölcsességet adhat. Ha hittel kéritek, megkapjátok, de őrködnötök kell, ki kell tartanotok könyörgéseitekben. Vigyázzatok, imádkozzatok, dolgozzatok! – ezek legyenek vezényszavaitok. – Bizonyságtételek 2. kötet, 427. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Máté 14

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1t%C3%A9%2014&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1t%C3%A9%2014&version=NT-HU

Mennyire szomorúak lehettek Keresztelő János tanítványai, amikor elmondta nekik, hogy nem ő a Messiás? Ugyanakkor bátorította is őket azzal a gondolattal, hogy a Messiás nemsokára köztük lesz. Ők hittek Jánosnak, aki azt mondta, hogy Jézus azért jön, hogy beteljesítse a próféciát, de milyen nagy szomorúságban hagyta őket János halála. Tanítójuk és mentoruk volt. Szó szerint azért küldte Isten, hogy elkészítse a Messiás útját, de most Heródes lefejezteti őt. Biztos vagyok benne, hogy azon aggódtak, hogy mi lesz velük nélküle. Az ő tanításira kell hagyatkozniuk, és hinniük kell Jézusban. A pusztába kiáltó szó elnémult. Ezt a történetet mindig nehéz volt megértenem. El sem tudom képzelni azt a rémületet, amit a követői átéltek, amikor meghallották a hírt. Hogyan őrizhetik meg a hitüket, és hogyan folytathatják életüket?

Ebben az életben gyakran vannak olyan dolgaink vagy elképzeléseink amelyekről úgy vélekedünk, hogy nem tudnánk meglenni nélkülük. A gyász, amelyet akkor érzünk, amikor emberek elszakadnak tőlünk, még ha ideiglenesen is, borzasztóan nehéz. Ilyenkor Isten jelenlétét, gondoskodását és velünk való törődését is meg szoktuk kérdőjelezni életünkben.

János kivégzése után Jézusnak azonnal keresni kellett egy helyet, ahol egyedül lehetett, annyira elszomorította őt unokatestvérének halála. Később, amikor a tömegekkel találkozik, kifejezi együttérzését mindenki iránt aki János követője volt. Elkezdte meggyógyítani őket betegségeikből, lelkileg és fizikailag táplálta őket. Jézus gondoskodott a nép szükségleteiről még gyásza és szomorúsága közepette is. Jézus tudta, hogy János egy napon vele lesz majd, mivel a fájdalom és a halál soha nem képezték Isten tervének részét. Egy másik alkalommal újra gyászolni látjuk Őt, amikor Lázár halála felett sírt.

Ennek a fejezetnek a csúcspontján Jézus a vízen jár és a tanítványai felé közelít. Megijednek az alaktól, amelyet látnak. Nem ismerik fel, hogy ő Jézus, és azt gondolják, hogy egy szellem, talán éppen Keresztelő János szelleme, de Jézus bemutatkozik nekik. Béke tölti el őket. Biztosak lehetünk abban, hogy amikor Jézus szól hozzánk, nem hagy bennünket összezavarodva és kételyek között. Vigaszt és békét ad nekünk. A gyászban és az ideiglenes veszteségeink közepette is Ő a mi REMÉNYSÉGÜNK.  

Joey Norwood Tolbert

301. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 6. fejezetéhez (május 9-15.).

Ezt a fejezetet muszáj elolvasni! A múltban mindig elbátortalanított, amikor a győzedelmes keresztény életről olvastam, azt gondolván, hogy nem teszek meg eleget, nem imádkozom eleget és nem vagyok eléggé szent életű. Ez a fejezet tele van olyan csodálatos igazságokkal, amelyek eloszlatják az ilyen gondolatokat, ugyanakkor reményt és erőt nyújtanak, ami a Jézusba vetett megingathatatlan hitben rejlik. Isten ígéreteinek nincsen határa. Ő arra vágyik, hogy hittel nyújtsd ki a karod felé. Arra vágyik, hogy nagy dolgokat várj el tőle. Egyszer késő este, életem egy különösen nehéz időszakában, gondolatban Istennel birkóztam egy dilemmával kapcsolatban. Végül arra jöttem rá, hogy Ő mindenható, mindentudó és mindenkit szeret – miért is ne adnám neki át a gondomat? Próbaképpen átadtam neki, mint egy riadt és reszkető kisgyermek. Őszintén szólva nem volt lelki békém az egész fölött, mégis bíztam Istennek azon ígéretében, hogy Ő meg tud birkózni a problémámmal. Abban a pillanatban azt éreztem, a Mennyország annak a kis győzelemnek is örül, hogy a hit diadalmaskodott a sötét érzéseim felett. Úgy vélem, igazából ez igen hatalmas győzelem, amikor hagyjuk, hogy Jézus legyen az életünk és gondolataink Ura. Engedd hát, hogy a hited megragadja azokat az áldásokat, amelyeket Krisztus olyan készségesen ad neked!

Jane Cvancara Wendt

Egészségügyi Szolgálatok, Glendale, Arizona, USA

Fordította Gősi Csaba

 

3 megjegyzés:


  1. élelmiszerre!!
    Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto /!SZERETNÉK MÉG KÉRNI ,HA LEHETNE ,, BÉRESCSEPPET ILL... C VITAMINT, FELESÉGEMNEK NÖVÉR,VAGY ALFA C TABLETTÁT ,,, KÖSZÖNÖM ELÖRRE IS ...ÉS BOCSÁNAT KÉRÉSEKÉRT ,

    VálaszTörlés