2021. május 15., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - május 15 - SZOMBAT - Máté 17

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

 


Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

 

Olvasmány – E.G. White Az imádság 6. fejezet 2129. nap

 

6. fejezet (7. rész) – HITBŐL FAKADÓ IMÁDSÁG

Az ima nem vész el, még ha nem is olyan választ kapunk, amilyenre számítottunk. – A hitből fakadó imádság nem vész el soha, viszont merészség lenne azt állítani, hogy mindig válasz érkezik rá, és pontosan úgy, ahogy azt vártuk. – Bizonyságtételek 1. kötet, 231. o.

A Vigasztaló érkezése válasz a hitből fakadó imára. – Minden időben és minden helyen, minden szomorúságban és nyomorúságban, amikor a kilátások sötétnek látszanak, és a jövendő zavarosnak, tehetetlennek és magányosnak érezzük magunkat, Krisztus elküldi hozzánk a Vigasztalót, válaszul a hitből fakadó imádságunkra.

A körülmények elválaszthatnak bennünket minden földi barátunktól, de nincs az a körülmény, nincs az a távolság, amely elválaszthatna bennünket mennyei Vigasztalónktól. Bárhol vagyunk, bárhová megyünk, Vigasztalónk mindig a jobb kezünknél áll, hogy támogasson, fenntartson, erősítsen és megvidámítson bennünket. – Jézus élete, 669–670. o.

Az angyalok a mennyei Szentélybe viszik imáinkat. – Az angyalok látják dicsőítő áldozatainkat, hallják hitből fakadó imáin kat, és kéréseinket felviszik ahhoz, aki a mennyei Szentélyben szolgál szeretett népéért, és saját érdemeit nekik tulajdonítja. Az igazi imádság a Mindenhatóra támaszkodik, és győzelemre vezeti az embert. A térdeplő keresztény elnyeri a kísértés legyőzéséhez szükséges erőt. – Review and Herald, 1912. február 1.

A kitartó ima meghiúsítja Sátán legelszántabb erőfeszítéseit. – Az ember Sátán foglya, és természetétől fogva az ő sugallatainak követésére, parancsainak teljesítésére hajlik. Önmagában nincs ereje, hogy sikeresen ellenálljon a gonosznak. Csak ha életerős hit által Krisztus lakik szívében, ha Ő irányítja a kívánságait, és felülről származó erővel támogatja, akkor szállhat szembe ilyen rettenetes ellenséggel. A védekezés minden más módja teljesen hiábavaló. Egyedül Krisztus hatalma korlátozza az ellenség erejét. Ez fontos igazság, amelyet mindenkinek szem előtt kellene tartania. Sátán pillanatnyi megállás nélkül ügyködik, szerte jár a világon, keresve, kit nyeljen el. De a hitből fakadó buzgó ima meghiúsítja még legnagyobb erőfeszítéseit is. Ezért, testvéreim, „vegyétek föl a hit pajzsát, amivel a gonosz minden tüzei nyilát elolthatjátok”. – Bizonyságtételek 5. kötet, 294. o.

A hitből fakadó ima győzelmet arat Sátán fölött. – A hitből fakadó ima a keresztény nagy erőssége, és egész bizonyosan győz Sátán ellen. Ezért sugallja az ördög, hogy semmi szükségünk az imára. Irtózik szószólónk, Jézus nevétől, és amikor hozzá fordulunk segítségért, Sátán serege megriad. Ha elhanyagoljuk a könyörgést, Sátán malmára hajtjuk a vizet, mert könnyebben elhisszük hazug csodáit. – Bizonyságtételek 1. kötet, 296. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Máté 17

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1t%C3%A9%2017&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1t%C3%A9%2017&version=NT-HU

Ez a fejezet mélyebb bepillantást ad nekünk Jézus szolgálatába. Egyik nap már késő este volt, amikor Jézus megkérte Pétert, Jakabot és Jánost, hogy kövessék Őt fel, egy hegy tetejére. Amikor felkapaszkodtak, Jézus néhány lépéssel tovább ment, imádkozott, majd egykori mennyei dicsőségében tért vissza hozzájuk. Arca ragyogott, mint a Nap, ruhája dicsőségtől fénylett. Szerette volna, ha tanítványai megpillantják Őt isteni mivoltában, hogy ezzel erőt nyerjenek próbáikhoz és szolgálatukhoz.

Ezen kívül láthatták Mózest és Illést, amint Mesterükkel beszélgettek. Tudjuk, hogy Krisztus feltámasztotta Mózest a halálból és felvitte a Mennybe mintegy ezer évvel korábban (Júd 9), Illés pedig elváltozott és tüzes szekéren vitetett fel oda több száz évvel korábban (2Kir 2:11-12). Mivel élve látták Mózest és Illést, a tanítványok megbizonyosodhattak az örök élet valóságáról. Mózes azokat jelképezte, akik feltámadnak majd Krisztus második eljövetelekor, Illés pedig azokat, akik életben lesznek, és átváltoznak. Földi élete során Mózes és Illés is Krisztus munkatársaként dolgozott, és miután felvitettek a Mennybe, továbbra is vele együtt vágyakoztak arra, hogy minél több ember térjen Őhozzá. Most eljöttek hozzá, de nem azért, hogy bejelentsék uralmát, mint királyok Királya, hanem inkább, hogy bátorítsák és vigasztalják őt, mert a korona előtt még a kereszt következett. Aztán a tanítványok hallották az Atya hangját is: „Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, őt hallgassátok!” 

A fejezet további részében a tanítványokról olvasunk, akik a hegy lábánál eredménytelenül próbáltak meggyógyítani egy démontól megszállott fiút. Amikor Jézus és a három tanítvány leértek a hegyről, a fiú apja könyörgött Jézusnak, hogy gyógyítsa meg fiát. Jézus könnyedén teljesítette kérését. Figyelemreméltó jelenet, amikor a tanítványok megkérdezik Jézust, hogy ők miért nem tudták kiűzni a démont. A Megváltó elmagyarázta nekik, hogy nem csak hitük hiánya miatt, hanem amiatt a gondatlanság miatt, ahogyan a rájuk bízott szent munkát végezni próbálták. Ahelyett, hogy ima által erősítették volna hitüket, mialatt Jézus és a három másik tanítvány a hegyen tartózkodott, ők irigységgel telve, személyes sérelmeiken rágódtak. Annak érdekében, hogy sikeresen felvegyék a harcot a gonosz lelkekkel, egészen más lelkülettel kell hozzáállniuk a munkához – mondta nekik Jézus. Hitüket imával, böjttel és szívük megalázásával kell erősíteni. Meg kell üresíteniük magukat énjüktől, és teljesen Istenre kell hagyatkozniuk.

(Lásd: Jézus élete. Budapest, 2003, Advent Kiadó. 364. oldal.)

Jack J. Blanco

301. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 6. fejezetéhez (május 9-15.).

Ezt a fejezetet muszáj elolvasni! A múltban mindig elbátortalanított, amikor a győzedelmes keresztény életről olvastam, azt gondolván, hogy nem teszek meg eleget, nem imádkozom eleget és nem vagyok eléggé szent életű. Ez a fejezet tele van olyan csodálatos igazságokkal, amelyek eloszlatják az ilyen gondolatokat, ugyanakkor reményt és erőt nyújtanak, ami a Jézusba vetett megingathatatlan hitben rejlik. Isten ígéreteinek nincsen határa. Ő arra vágyik, hogy hittel nyújtsd ki a karod felé. Arra vágyik, hogy nagy dolgokat várj el tőle. Egyszer késő este, életem egy különösen nehéz időszakában, gondolatban Istennel birkóztam egy dilemmával kapcsolatban. Végül arra jöttem rá, hogy Ő mindenható, mindentudó és mindenkit szeret – miért is ne adnám neki át a gondomat? Próbaképpen átadtam neki, mint egy riadt és reszkető kisgyermek. Őszintén szólva nem volt lelki békém az egész fölött, mégis bíztam Istennek azon ígéretében, hogy Ő meg tud birkózni a problémámmal. Abban a pillanatban azt éreztem, a Mennyország annak a kis győzelemnek is örül, hogy a hit diadalmaskodott a sötét érzéseim felett. Úgy vélem, igazából ez igen hatalmas győzelem, amikor hagyjuk, hogy Jézus legyen az életünk és gondolataink Ura. Engedd hát, hogy a hited megragadja azokat az áldásokat, amelyeket Krisztus olyan készségesen ad neked!

Jane Cvancara Wendt

Egészségügyi Szolgálatok, Glendale, Arizona, USA

Fordította Gősi Csaba

5 megjegyzés:

  1. tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto //nagy fiamnak családja van a kicsi elment albérletbe//én 30 ezer ftot kapok végrehajtó két letiltást von közmunka fizetésböl ,,feleségem 37 ezer ftot kap varga zoltán vadna szabadság tér 15 3636//vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 00000000 25766862// VAGY FÁBIAN LAJOS SAJOVELEZD FATELEP 20 958 5852
    -- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000
    25766862

    VálaszTörlés
  2. tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto //nagy fiamnak családja van a kicsi elment albérletbe//én 30 ezer ftot kapok végrehajtó két letiltást von közmunka fizetésböl ,,feleségem 37 ezer ftot kap varga zoltán vadna szabadság tér 15 3636//vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 00000000 25766862// VAGY FÁBIAN LAJOS SAJOVELEZD FATELEP 20 958 5852
    -- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000
    25766862

    VálaszTörlés