2021. május 26., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - május 26 - SZERDA - Máté 28

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

 

Olvasmány – E.G. White Az imádság 8. fejezet 2140. nap

8. fejezet (4. rész) – A GYŐZEDELMES IMÁDSÁG

Küzdjetek imában a győzelemig! – Isten lesz a minden számunkra, ha megengedjük neki. Fásult, félszívvel mondott imáinkra nem fog válasz érkezni a mennyből. Ó, legyünk állhatatosak az imában! Kérjünk Istentől hittel, várjuk válaszát hittel, és fogadjuk el hittel mindazt, amit imáinkra válaszként kapunk Tőle! Reménykedjünk örvendezve, mert mindenki, aki keres, talál is. Tanúsítsátok a legnagyobb komolyságot ezen a téren. Keressétek Istent teljes szívetekből! Az emberek sajnos mulandó dolgokban lelik örömüket, ezekért törtetnek, míg erőfeszítéseiket siker nem koronázza. Keressétek az áldásokat, melyeket Isten megígért számotokra, és határozott kitartásotokat igazsága és gazdag kegyelme világosságával jutalmazza majd.

Kiáltsatok Istenhez őszintén, mint akiknek lelke szomjúhozva vágyakozik Őutána. A mennyei küldöttekkel karöltve harcoljatok, míg diadalt arattok. Teljes életeteket bízzátok Istenre: testeteket, lelketeket és gondolataitokat. Határozzátok el, hogy szerető, odaadó szolgái lesztek, és alávetitek magatokat szent akaratának. Akkor a Szentlélek áthatja egész lényeteket.

Tárjátok fel Isten előtt őszintén vágyaitokat. Nem azt várja el tőletek, hogy hosszas beszélgetéseket folytassatok Ővele, hanem hogy szívetek szomorúságával megbánjátok bűneiteket, mondván: „Uram, ments meg engem, mert elveszek!” Az ilyen lelkek számára van remény. Keresnek, kérnek, zörgetnek az ajtón, és válaszokat kapnak Istentől. Amikor Jézus leveszi lelketekről bűneitek terhét, meg fogjátok tapasztalni Jézus Krisztus békéjének áldását. – Our High Calling, 131. o.

Szüntelen imádkozzatok! – Meg kell őriznünk szívünket. Ennek érdekében szüntelenül imádkoznunk kell, hogy a kegyelem trónjától támogatást nyerjünk. Mindazoknak, akik Krisztus nevét viselik, alázattal kell megjelenniük Isten előtt, és a segítségét kérniük. Üdvözítünk arra tanít, hogy szüntelenül imádkozzunk. A keresztény nem élhet folyton térdeplő testhelyzetben, viszont gondolatait szüntelenül a menny felé irányíthatja. Ha kevesebbet beszélnénk és többet imádkoznánk, nem saját erőnkben bíznánk, hanem Üdvözítőnkben. – Isten fiai és leányai, 99. o.

Minden lélegzetvételnél imádkoznunk kellene. – Azért maradnak sokan magukra a kísértésekben, mert nem tekintenek szüntelen az Úrra. Ha engedjük, hogy Istennel való kapcsolatunk megszakadjon, védtelenek maradunk. Minden jó szándék és elhatározás kevés a bűn leküzdéséhez. Imádkozó embereknek kell lennetek. Ne erőtlenül, csupán alkalomszerűen, rendszertelenül imádkozzatok, hanem buzgón, kitartóan, szüntelenül! Az imádsághoz nem kell minden alkalommal leborulni. Legyen szokásotok a Megváltóval beszélgetni, amikor egyedül vagytok, amikor az utcán jártok, vagy amikor mindennapi munkátokban szorgoskodtok! A szív szótlan fohásza szálljon fel folytonosan segítségért, világosságért, erőért, ismeretért! Legyen minden lélegzetvétel egy-egy imádság! – A nagy Orvos lábnyomán, 510–511. o.

Imádkozzatok rendületlen hittel. – Imádkozzatok rendíthetetlen hittel. A szövetség Angyala, maga Jézus Krisztus a mi közbenjárónk, aki biztosít minket, hogy híveinek imái meghallgatást nyernek. Bizonyságtételek 8. kötet, 179. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Máté 28

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1t%C3%A9%2028&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1t%C3%A9%2028&version=NT-HU

Máté evangéliuma Jézus feltámadásával éri el csúcspontját. Jézus győzött! A halál és az igazságtalanság nem tudta legyőzni Őt. A vallási vezetők, akiknek el kellett volna fogadni és hirdetni kellett volna az evangéliumot, tagadták az üres sír valóságát, és megvesztegették a katonákat, hogy hazudjanak. Itt újra azzal találkozunk, hogy a hatalom és a rosszul értelmezett azonosságtudat felül akarja írni a tényeket. 

A tekintélyre és a hatalomra épült vallásosság éles ellentéteként két asszony jelenik meg, akik kívül állnak a hatalmi rendszeren, Mária Magdaléna és „a másik Mária”, akik elsőként kötelezik el magukat az evangélium terjesztése mellett. Ez azt mutatja, hogy az evangélium hirdetése minden hívő feladata függetlenül szociális, gazdasági vagy egyházi státuszuktól. Ezek az asszonyok azt a megbízatást kapták, hogy irányítsák a tanítványokat Galileába, ahol találkoznak majd Jézussal (7, 10. vers). A tanítványok (16. vers) engedelmeskedtek az asszonyok közvetítésével érkező üzenetnek, és felmentek a galileai hegyre, amit Jézus megjelölt, és – ahogy az asszonyok a sírnál – ők is imádták a feltámadott Krisztust (17. vers).     

Az úton egyesek közülük még kételkedtek, de amikor mindnyájan odaértek, Jézus kijelentette, hogy övé MINDEN hatalom mennyen és földön, és ennek okán megbízta tanítványait, hogy menjenek el az egész világra, és tegyenek tanítványokká minden népet. A tanítványság két alapvető eleme a keresztség és mindannak továbbadása, amit Krisztus tanított. Figyeljük meg, hogy Krisztus tanítványai nem arra kaptak megbízatást, hogy azt tanítsák, amit jónak látnak. Azt szabad tanítaniuk, amit Krisztus tanított, vagyis a biblikus igazságokat. A hírnöknek tehát nincs saját tekintélye. Ellenkezőleg, az üzenetnek van tekintélye annak jogán, aki küldte azt. És kitől származik az üzenet?

E kérdés megválaszolásához figyeljük meg, hogy mindkét asszony (9. vers) és a tanítványok (17. vers) Krisztust imádták ott fenn a hegyen, és Ő kapta a hódolatot. Ezzel ellentétben a Jelenések könyvében kétszer is olvashatunk arról (19:10 és 22:8-9), hogy János leborul a neki megjelenő angyal előtt, de a mennyei hírnök mindkét alkalommal visszautasítja az imádatot, és emlékezteti Jánost arra, hogy csak Istent szabad imádni. Az angyalok számára ez a természetes, hiszen ők is a szívükben élő parancs szerint imádják Krisztust (Zsid 1:6). Jézusé MINDEN tekintély és hatalom mennyen és földön, mert Ő Isten. Összefoglalva tehát, mi az Ő hatalmával és tekintélyével, nem pedig a sajátunkkal megyünk a világba az Ő üzenetével, hogy még több embert tegyünk a feltámadott Isten, Krisztus tanítványává.

Stephen Bauer

303. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 8. fejezetéhez (május 23-29.).

A kommunikációnak kulcsszerepe van mindenféle kapcsolatban. Isten képére teremtettünk, amiből arra következtethetünk, hogy Isten is szeret beszélgetni. Tudja, mit gondolunk, mégis vágyik arra, hogy elmondjuk neki közvetlenül. Azt találtam a Bibliában, hogy amikor Isten az emberekhez beszélt, gyakran kérdéseket tett föl. Isten vágyik arra, hogy hallja, amint hozzá beszélünk és elmondjuk az érzéseinket.

Nemrégiben elszomorított egy közeli kapcsolatomban a kommunikáció hiánya. Fájdalmas volt, és meglehetősen szomorú voltam miatta. A helyzetet Isten elé tártam imában. Ő elkezdte megmutatni nekem, hogy Ő is így érzi magát, amikor nem töltök elég időt a vele való személyes beszélgetéssel. Mélyen bántja Őt. Mondj el Jézusnak mindent, beleértve, hogy érzel, aztán kérd meg Őt, hogy segítsen olyan jellemet kialakítani, amellyel Ő szeretné, hogy rendelkezz. Mondd el neki az összes szükségletedet, félelmedet, örömödet és szomorúságodat. Úgy találtam, hogy ha elképzelem, hogy egy dobozba teszem mindazt, ami aggaszt, és átadom a Megváltómnak, Ő elveszi azt a terhet. Ő megígéri, hogy segít cipelni a terheinket és békét ad nekünk! Valahányszor megtesszük, igazi béke és nyugalom vesz rajtunk erőt és tölti meg a szívünket. Talán nem csak egyszer kell megismételnem ezt az eljárást, de Ő még sosem hagyott cserben!

„Legyen szokásotok a Megváltóval beszélgetni, amikor egyedül vagytok, amikor az utcán jártok, vagy amikor mindennapi munkátokban szorgoskodtok!” (Az imádság, 76. o.)

Cheri Holmes

sürgősségi osztályon dolgozó nővér, Lynden, Washington, USA

Fordította Gősi Csaba

3 megjegyzés:


  1. tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto //nagy fiamnak családja van a kicsi elment albérletbe//én 30 ezer ftot kapok végrehajtó két letiltást von közmunka fizetésböl ,,feleségem 37 ezer ftot kap varga zoltán vadna szabadság tér 15 3636//vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 00000000 25766862// VAGY FÁBIAN LAJOS SAJOVELEZD FATELEP 20 958 5852
    -- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000
    25766862

    VálaszTörlés