2021. május 30., vasárnap

Higgyetek az Ő prófétáinak - május 30 - VASÁRNAP - Márk 4

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 8. fejezet 2144. nap

9. fejezet (1. rész) – AZ IMA EREJE

Az ima növeli a lelki erőt. – Aki Istent titokban keresi, nyomorúságát Isten elé tárja, és segítségét kéri, annak könyörgése nem hiábavaló. „Atyád, kititkon lát, megfizet néked nyilván.” Ha Krisztust mindennapi kísérőnkül választjuk, a láthatatlan világ hatalmát érezzük magunk körül, és ha állandóan Őrá tekintünk, átalakulunk képmására. Szemlélése által megváltozunk, jellemünk megszelídül, megszépül, nemesebbé, Isten országa számára alkalmassá válik. Urunkkal való állandó közösségünk által mindjobban megtisztulunk, növekszünk szentségben, áhítatban és ismeretben. Mennyei nevelést kaptunk, amelyet a mindennapi életben megnyilvánuló szorgalmunk és buzgóságunk igazol.

Aki naponként komoly imában fordul Istenhez segítségért és erőért, az nemes sugallatokat követ, az igazságot és kötelességét világosan felismeri. Eljárásában magasabb szempontokat követ, az igazságot pedig állandóan éhezi és szomjúhozza. Istennel való folytonos összeköttetésünk által másokra is szerteáraszthatjuk – a mindennapi érintkezés közben – azt a világosságot, békét és nyugalmat, amely szívünkben van. Imádság által nyert erőnket állandó törekvéssel kell egyesítenünk, hogy óvatosak és figyelmesek legyünk. Ez alkalmassá tesz bennünket mindennapi munkánk végzésére, és minden esetben békességünk megőrzője lesz. – Gondolatok a Hegyibeszédről, 85. o.

Erőt és kegyelmet ima által nyerhetünk. Az őszinte szeretetnek kell lennie a szívet igazgató elvnek. – Boldog otthon, 127. o.

Elmélkedj a lelki dolgokon! Ne emésztődj saját gondjaid miatt. Műveld magadban az elégedett, vidám lelkületet. Túl sokat beszélsz, és semmiségekről. Pedig ettől nem nyersz lelki erőt. Ha a beszélgetésre fecsérelt erőt imára szentelnéd, lelki erőre tennél szert, és szent dallamok fakadnának szívedből az Úrnak. – Bizonyságtételek 2. kötet, 434–435. o.

A legnagyobb áldás, amit Isten az embernek adhat, a kitartó ima lelkülete. Az imádkozó ember előtt az egész menny megnyílik… Miután kitartó imában Isten előtt megjelennek, Krisztus küldöttei erőt nyernek az emberekkel végzett munkában. – Review and Herald, 1896. október 20.

 

Mai Bibliai szakasz: Márk 4

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%204&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1rk%204&version=NT-HU

Márk 4-ben négy példázatot olvashatunk. Mindegyik Isten országának egy fontos elvét, a növekedést illusztrálja. A magvető példázata kijelenti, hogy a mag, amely a jó földbe esett „ád vala nevekedő és bővölködő gyümölcsöt, és némely hoz vala harminc annyit, némely hatvan annyit, némely pedig száz annyit” (8. vers). A gyertyáról szóló példázat ezt a megfigyelést tartalmazza: „Amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek, sőt ráadást adnak néktek... akinek van, annak adatik...” (24-25. vers).  

A fennmaradó két példázat is a növekedésre fókuszál. Az elvetett mag kikel és megvannak a növekedési fázisai, egészen addig, míg meg nem érik. Az Isten országa olyan, mint az apró mustármag: „felnő, és minden veteménynél nagyobb lesz, és nagy ágakat hajt, úgy hogy árnyéka alatt fészket rakhatnak az égi madarak” (32. vers).

Máté 9:37-38 feljegyzi Jézus utasítását, hogy kérjük Istent, növelje a munkások (bizonyságtevők) számát, hogy az Ő evangéliumának magva eljusson mindazokhoz, akiknek szükségük van Isten megismerésére: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek azért az aratásnak Urát, hogy küldjön munkásokat az ő aratásába.”

Néhány évvel korábban megkérdeztem a perui adventista misszió vezetőjét, hogy mit tesz az egyház az új megtértekkel. Tudtam, hogy nincs elég gyülekezeti épület és lelkész, hogy szolgálják őket. „Egyszerű” - mondta – „amikor megkeresztelkedik valaki, arra kérjük, hogy menjen el és találjon húsz vagy annál több embert, akinek szüksége van arra, hogy megismerje Jézust.” Pontosan ez az, amire Jézus bátorít bennünket. Rámutatott arra, hogy „az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon” (Mt 24:14), és megbízott, hogy „Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket” (Mt 28:19).

Döntsük el, hogy minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy másoknak elvigyük az evangéliumot! 

David Smith

304. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 9. fejezetéhez (május 30 – június 5.).

A negyedik születésnapomra a szüleim megajándékoztak egy nagyon különleges ajándékkal: egy fényes, tengerészkék távirányítós Corvette Stingray-jel.

Több napig az autó és én elválaszthatatlanok voltunk. Keresztül-kasul az otthonunkban, lent a járdánkon, át a pázsitunkon ment az autó és én. Aztán történt valami. Az autó nem úgy reagált, ahogy szokott, a kanyarokat nehezebben vette be, és lassabban gyorsult. Megkérdeztem a szüleimet, hogy mi történik. „Kifogyott a kakaó,” mondták. „Vennünk kell néhány elemet.”

Érezted már valaha úgy, hogy a világ nyomása, igazságtalansága és fájdalma felmorzsolt téged? A saját gyengeségeid miatt érzett bűntudat következtében keresel lelki feltöltődést? Van remény, barátom.

Az imádság révén Isten adott nekünk valami sokkal erőteljesebbet, mint amit ez a világ fel tud ajánlani.

A Kármel-hegyi nagy szembesülés során Illés buzgón imádkozott, hogy Isten nyissa meg a fellegeket és küldjön esőt. Egyszer, kétszer, háromszor… hatszor imádkozott és látszólag semmi nem történt. Még csak egy felhő sem jelent meg az égen.

De ez nem tántorította vissza Illést. A további elcsüggedés helyett Illés mélyen a szívébe nézett. Állt-e valami a Jézussal való kapcsolata útjában? Ahogy kutatott, rájött a gyengeségére és szükségletére. És ekkor hetedszer is megközelítette a mennyek Istenét. És Isten válaszolt.

Szükséged van Isten kegyelmének és hatalmának kiárasztására az életedben? Miért nem követed Illést egy állhatatos, buzgó és alázatos imában Istenhez? A menny kincsei várnak rád.

Eddie Schwisow

A Prófécia Hangja PR Igazgatója, Johnstown, Colorado, USA

Fordította Gősi Csaba

3 megjegyzés: