2022. április 1., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - április 1 - PÉNTEK - 2 Mózes 28

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2Móz 28 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20M%C3%B3zes%2028&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20M%C3%B3zes%2028&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak  

 

1.    A képviselőit kijelölő Isten. Isten kijelölte a papokat, hogy legyenek az Ő képviselői az emberek előtt, akik Istenhez vezetik az embereket, segítenek nekik hitük és vallásuk megfelelő gyakorlásában. Az Újszövetségben minden keresztény Isten papja, képviselője, az emberek segítője, hogy megismerjék és kövessék Istent. Tudtad, hogy te is pap vagy? Van papi ruhád? A következőkben megtudhatod, hogy mik ezek a ruhák:

a.    Az efód, Isten gondviselése

b.    A hósen az Isten által teremtett egység

c.    Az urím és tummím Isten akarata

d.    A palást Isten igazsága

e.    A csengettyűk és gránátalmák Isten bennünk való munkálkodása

f.      A süveg Isten szentsége                    

2.    Isten, aki szívén hordoz téged és ügyeidet. Isten azt mondta, hogy Áron hordozza szíve fölött Izrael fiainak neveit és a velük kapcsolatos döntéseket. Ez azt jelenti, hogy Isten bennünket és döntéseinket a szívén visel.    

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, aki gyermekeit bevonja az emberek megmentéséért folyó munkába; aki a legszebb és legdíszesebb munkaruhát adja az embernek; aki munkavédelmi szabályt biztosít szolgáinak, hogy életüket megvédje.             

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 9. fejezet

9. fejezet – Felrázás (20. rész)

Egy lenyűgöző jelenet

Éjjeli látomásban egy nagyon lenyűgöző jelenet vonult el előttem. Láttam, hogy egy hatalmas tűzgolyó hullott néhány gyönyörű palotára, azok azonnali pusztulását okozva. Hallottam, hogy valaki így szól: „Tudtuk, hogy Isten ítélete meglátogatja a Földet, de nem is sejtettük, hogy ilyen hamar eljön.” Mások fájdalmas hangon így szóltak: „Ti tudtátok? Akkor miért nem mondtátok el nekünk? Mi nem is sejtettünk semmit!” Mindenfelé a szemrehányás szavai visszhangoztak.

Nagy gyötrelemmel a lelkemben ébredtem fel. Majd újra elszenderedtem, és álmomban úgy tűnt, hogy egy nagy összejövetelen vagyok. Egy tekintélyes személy szólt az egybegyűltekhez, akik előtt egy világtérkép volt kiterítve. Az illető azt mondta, hogy a térkép Isten művelésre váró szőlőskertjét ábrázolja. Amikor a mennyből világosság áradt valakire, annak másokra kellett tükröznie a világosságot. Fény gyulladt sok helyen, és e világosság közvetítésével újabb fények gyulladtak. (folytatás holnap)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.515/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyvének 9. fejezetének 3-ik részéhez (március 28 – április 2.).

Érezted már valaha, hogy nincs elég tehetséged Isten munkáját végezni? Érvelhetsz azzal, hogy mivel nem vettél részt lelkipásztori képzésben és nem tanultál prédikálni, ezért nincs szükség az erőfeszítéseidre és nem lesz semmi eredményük. Semmi sem áll messzebb az igazságtól.

Szeretem azt gondolni, hogy annak, hogy Isten két emberi lényt teremtett a teremtéskor, az egyik oka (a szaporodáson kívül), hogy egy személy nem tudja bemutatni Isten jellemét a világegyetemnek a maga teljességében. Isten két képviselőt teremtett kezdetben, és azóta is használja erre a célra az embereket.

Ezekben az utolsó napokban Isten jellemét legjobban az Ő népe, az egyház mutatja be. A Biblia az egyházról úgy beszél, mint Krisztus testéről, a szent templomról, amely sok tagból áll. Megismétlem, ahhoz, hogy Krisztust tökéletesen ábrázoljuk, sok emberre van szükség, akik különböző adottságokkal rendelkeznek. Időnként prédikátorra van szükség. Más alkalommal a vízvezetékszerelő tehet „szolgálatot” annak, aki szükséget szenved. Senki sem akar prédikációt hallgatni, amikor a lefolyó eldugult, de egy elhivatott vízvezetékszerelőt, aki másokat becsületesen szolgál, pont annak a csodának fognak tartani, amire szükségük volt.

Milyen tálentumokkal rendelkezel? Ezeket Isten szolgálatába helyezed-e? Kérdezd meg Istent, hogyan mutathatod be Jézust mások számára, miközben azokat a tálentumokat használod, amelyeket Ő adott neked.

„Az Úr nagy tervében mindenkinek megvan a helye. Fölösleges tehetséget nem adományoz.” Bizonyságtételek 9., 37. o. Keresztény szolgálat 99. o.

Karen D. Lifshay

Kommunikációs asszisztens, Hermiston HNA Egyház, Oregon, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: