2022. április 19., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - április 19 - KEDD - 3 Mózes 6

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 3Móz 6 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=3%20M%C3%B3zes%206&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=3%20M%C3%B3zes%206&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak  

 

1.    A szünet nélkül elérhető Isten. A tűznek az oltáron mindig égni kellett, jelezve azt, hogy Isten mindig elérhető. Ha a bűneink bántanak, megoldatlan gondjaink vannak, éjjel-nappal mehetünk Hozzá. Minden gondunkkal, de főleg bűneink rendezéséért.    

2.    Az önmagát teljesen nekünk ajándékozó Isten. Az égő áldozatnak teljesen meg kellett semmisülnie, előre mutatva arra, hogy Jézus teljesen odaadta önmagát értünk. Semmit sem tartott vissza. Ezzel Isten azt jelzi, hogy mindent képes odaadni értünk. Pál azt mondja, hogy Aki kész volt az egyetlen szeretett Fiát odaadni, hogy nem adna oda mindent érettünk?

3.    A bűneinket önmagára vállaló Isten. A vétekért való áldozatot a pap ette meg, ezzel jelképesen magára vette az áldozatot hozó bűneit. A kereszten Jézus magára vette a világ összes bűnét, az enyémmel és a tiéddel együtt. Ez a teher olyan súlyos volt, hogy összeroskadt alatta. Ő magára vette, hogy neked ne kelljen cipelned és az ítéletben folt nélkül megállj.         

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, aki egy tiszta és szeplőtlen áldozat (kovásztalan); aki nem az emberi értékrend szerint cselekszik, mert az Ő gondolatai olyan távol vannak a mienktől, mint a földtől az ég; aki életünk, jellemünk, cselekedeteink minden részletére megoldást biztosít.                  

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 11. fejezet

11. fejezet – Orvos-misszionáriusi munka (3. rész)

Egyesülni az evangélium szolgálatával

Az evangéliumi és az orvos-misszionáriusi szolgálatnak kart karba öltve kell előrehaladnia. Az evangéliumot össze kell kötni a valódi egészségügyi reform elveivel. A kereszténységet be kell emelni a gyakorlati életbe. Komoly és alapos megújító munka vár elvégzésre... A nép elé kell tárnunk az egészségügyi reform elveit, megtéve mindent, ami erőnkből telik annak érdekében, hogy késztessünk férfiakat és nőket ezen elvek szükségességének megértésére, illetve azok gyakorlására. (Testimonies, VI, 379.)

Az isteni terv szerint úgy kell munkálkodnunk, ahogy a tanítványok. A testi gyógyítás összekapcsolódik az evangéliumi megbízatással. Az evangélium munkájában a gyógyítást és a tanítást soha nem választhatjuk el egymástól. (The Ministry of Healing, 141.)

Az orvos-misszionáriusi munka és az evangélium szolgálata azok a csatornák, amelyeken keresztül Isten az ő jóságának folyamatos utánpótlását kívánja kiárasztani. Ezek, akár az élet folyója áradnak ki az ő gyülekezetére. (Bible Echo, 1901. augusztus 12.)

Lelkészeink, akik az Ige prédikálásában tapasztalatra tettek szert, tanulják meg, hogyan nyújthatnak egyszerű gyógymódokat, majd pedig munkálkodjanak okosan orvos-misszionárius evangelizátorként. (Testimonies, IX, 172.)

A könyvevangélista helyről helyre járva sok olyan emberre fog akadni, aki beteg. Rendelkeznie kell a betegségek okát feltárni képes gyakorlati ismerettel, és értenie kell ahhoz, hogyan nyújthat egyszerű gyógymódokat, amikkel enyhítheti a szenvedést. Azonkívül imádkozzon hitben, egyszerű szavakkal a betegekért, elvezetve őket a nagy Orvoshoz. Ha így jár és munkálkodik Istennel, szolgáló angyalok állnak majd mellette, utat mutatva neki a szívekhez. Milyen széles munkamező tárul fel a hűséges, odaszentelt könyvmunkási erőfeszítések előtt, s micsoda áldást fog nyerni e feladat serény elvégzése révén! (Southern Watchman, 1902. november 20.)  

Valamennyi evangéliumi munkásnak éreznie kell, hogy az egészséges életmód alapelveivel kapcsolatos útmutatások nyújtása kijelölt feladatának a részét képezi. E szolgálatban hatalmas hiány mutatkozik, és a világ nyitott erre. (The Ministry of Healing, 147.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.906/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 11. fejezetéhez (április 17-23.).

Ha Isten népe őszinte érdeklődést tanúsítana felebarátjaik iránt, sokakat érnének el az erre az időre szóló különleges igazságokkal. Semmi nem ad, egyáltalán semmi nem kölcsönöz olyan maradandó jelleget a munkának, mint amikor segítséget nyújtunk az embereknek ott, ahol éppen vannak.” (Keresztény szolgálat 136. o.)

Szoktál találkozni emberekkel ott, ahol éppen vannak? Néha olyanok az erőfeszítéseink a bizonyságtevésre, mint azé az emberé, aki egy autóbaleset helyszínére csöppen, és odamegy a vérző áldozathoz, aki az úton fekszik, és azt kérdezi tőle: „Szeretné, ha megmutatnám, hogyan hozza egyensúlyba a bankszámláját?” Bár ez értékes információ lehet, ilyenkor nem erre van leginkább szüksége.

Talán sosem találkozol autóbaleset áldozatával, de a körülötted lévő embereknek olyan szükségletei vannak, amelyek épp olyan sürgősnek hatnak számukra. Ezek a szükségletek és aggodalmak megakadályozzák őket abban, hogy meghallgassanak egy evangelizációs előadást, vagy hogy elfogadják a meghívásodat egy evangelizációs találkozóra. Lehet, hogy azt mondják: „Hogyan is gondolkozhatnék ezen, amikor éppen ezzel és ezzel foglalkozom!”, és itt az „ezzel és azzal” helyett számos dologra gondolnak.

Jézus az emberek alapvető szükségleteit elégítette ki, és aztán azt mondta: „Kövessetek engem!” Meggyógyította az ördöngösöket, a leprásokat és a betegeket. Enni adott az éhezőknek. Ők pedig csak ezek után voltak képesek befogadni az evangélium üzenetét. Így megy ez manapság is. Ha a legegyszerűbb szükségleteket kielégítjük és megtanuljuk, hogyan nyújtsunk alapvető egészségügyi segítséget, akkor a legegyszerűbb módját választottuk, hogy megnyissuk mások szívét, hogy meghallják az evangéliumot.

Karen D. Lifshay

Kommunikációs asszisztens, Hermiston HNA Egyház, Oregon, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: