2021. december 12., vasárnap

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 12 - VASÁRNAP - 2 Péter 1

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White AZ IGAZI MEGÚJULÁS 6. fejezet 2334. nap

6. fejezet  Egyedül „Krisztusban” van üdvösség (1. rész)

„Máris enyém az üdvösség”

A veszendő bűnös elmondhatja: „Elveszett bűnös vagyok, de Krisztus azért jött el, hogy megkeresse és megtartsa azt, ami elveszett. Így szól: »nem azért jöttem, hogy igazakat, hanem hogy bűnösöket hívjak megtérésre« (Mk 2:17). Bűnös vagyok és Ő azért halt meg a Golgota keresztjén, hogy üdvözítsen engem. Egyetlen pillanatig sem kell üdvösség nélkül élnem. Ő meghalt és feltámadt az én megigazulásomra. Az üdvösség máris enyém. Elfogadom a megígért bűnbocsánatot.” (Selected Messages, I, p. 392.)

Aki megbánja a bűneit és elfogadja az Embernek Fiától az élet ajándékát, le nem győzhető. Hit által megragadja az isteni természetet, Isten gyermeke lesz. Imádkozik, hisz. Amikor kísértés környékezi, vagy próba alá kerül, igényt tart arra az erőre, amit halálával Krisztus ad, és kegyelme által győz. Ezt minden bűnösnek meg kell értenie. Meg kell bánnia a bűnét, hinnie kell Krisztus erejében, és elfogadnia azt a hatalmat, amely megmenti és megtartja őt a bűntől. Mennyire hálásnak kellene lennünk Krisztus példaadásának ajándékáért!” (Uo., p. 224.)

Miért nyugtalankodnánk?

A Krisztusban elrejtett élet a nyugalom élete. Meglehet, nem kell érzelmileg elragadtatott állapotban tölteni napjait, de legyen tartós és csendes bizodalma. Nem magatokban kell reménykednetek, hanem Krisztusban. Erőtlenségetek az Ő erejével, tudatlanságotok az Ő bölcsességével, törékenységetek az ő maradandó hatalmával egyesül

Ne állítsuk középpontba az ént, ne nyugtalankodjunk és ne féljünk, hogy vajon elnyerjük-e az üdvösséget. Mindez elfordítja a lelket erőnk Forrásától. Helyezzétek Istenre a lelketek megtartását és bízzatok Benne. Beszélgessetek és gondolkozzatok Jézusról. Tűnjön el az énetek Őbenne. Tegyetek félre minden kételyt, oszlassátok el a félelmet. Mondjátok azt, amit Pál apostol mond: „Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem” (Gal 2:20). Nyugodjatok meg Istenben. Ő képes megőrizni azt, amit Reá bíztatok. Ha kezeire bízzátok magatokat, Ő biztonságba helyez titeket Általa, Aki szeretett titeket. — Steps to Christ, p. 70-72.

https://white-konyvtar.hu/fejezet/IM/advent/2011/11974.243/

 

Mai Bibliai szakasz: 2 Péter 1

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20P%C3%A9ter%201&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20P%C3%A9ter%201&version=NT-HU

Még fiatal lelkész voltam, amikor valakitől megkaptam ajándékba H. M. S. Richards egyik prédikációjának felvételét. Az igehirdetés címe a következő volt: „Ha újra fiatal lelkész lehetnék”. Újra meg újra végighallgattam a tanácsait, amely egy Istennel leélt élet valódi bölcsességét tartalmazta.

Péter második levele azokhoz szól, akik „velünk egyenlő drága hitet nyertek”, és ihletett tanácsokat tartalmaz az idős apostol részéről. Itt, az első fejezetben emlékeztet bennünket arra, hogy a kegyelemben és a mi Urunknak, a megtartó Jézus Krisztusunknak kegyelmében való növekedés egy élet munkája. Ezen az utazáson mindig szem előtt kell tartanunk azt, hogy Ő saját erejét adja nekünk mindenhez, ami az élethez és kegyességhez szükséges.

Keresztény életutunk legdrágább erőforrása az Isten Igéje. Mi nem légből kapott, kitalált meséket követünk. Péter személyes bizonyságot tesz arról az időszakról, amit együtt tölthetett Jézussal, Isten élő Igéjével. Mint ifjú követője szemtanúja volt az Úr fenségének és magasztos lényének. Bár nem volt jelen a keresztségkor, amikor az Atya kijelentette: „Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm” (Mt 3:17), ellenben ott volt a megdicsőülés hegyén, ahol az Atya így szólt: „Ez az én szerelmes Fiam; őt hallgassátok” (Mk 9:7).

Péter az Isten írott szavára is felhívja figyelmünket. Igen biztos a prófétai beszéd, amely a Szentlélek szolgálata által érkezik hozzánk. Az abban található szavak nem csupán emberi szavak Istenről, hanem Isten szavai az ihletett prófétákon keresztül, az emberi családhoz. Az írott Ige igen nagy és becses ígéreteket tartalmaz, amelyeket igényelhetünk magunknak. Melyek azok a drága ígéretek Isten szavában, amelyek kézzelfogható áldást jelentettek számodra keresztényi utadon?  

Dr. Derek J. Morris

333. heti olvasmány AZ IGAZI MEGÚJULÁS 6. fejezeteihez (december 12-18.).

Még nem érkezett meg az olvasmány a Generál Konferenciától. Pótoljuk, amint megérkezik

3 megjegyzés: