2021. december 13., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 13 - HÉTFŐ - 2 Péter 2

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White AZ IGAZI MEGÚJULÁS 6. fejezet 2335. nap

6. fejezet – Egyedül „Krisztusban” van üdvösség (2. rész)

Amire alapozhattok

„Aki engesztelése által az erkölcsi erő végtelen tárházát szerezte meg az ember számára, nem mulasztja el ezt az erőt a mi javunkra felhasználni… Az egész sátáni seregben nincs annyi erő, amely legyőzhetne akárcsak egyetlen lelket is, ha bizalmát Krisztusba veti.” – Krisztus példázatai, p. 157.

„Isten a kegyelemnek nagy bőségéről gondoskodott, hogy a hívő lélek megőrizhesse magát a bűntől.” – Szemelvények Ellen G. White írásaiból, I, p. 394.

„Őbenne tökéletes ajándékunk, végtelen áldozatunk, hatalmas Üdvözítőnk van, aki mindenestől megtarthat mindeneket, aki Általa megy Istenhez. Szeretetben jelenti ki az Atyát, hogy megbékítse az embert Istennel, hogy új teremtménnyé tegye őt, Annak képmására való megújulás szerint, aki teremtette. – Uo., p. 321.

https://white-konyvtar.hu/fejezet/IM/advent/2011/11974.243/

 

Mai Bibliai szakasz: 2 Péter 2

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20P%C3%A9ter%202&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20P%C3%A9ter%202&version=NT-HU

Néhány évvel ezelőtt keresztény lelkészek egy csoportjával találkoztam. A gyűlés után egy idősebb lelkész odajött hozzám és ezt mondta: „Bárcsak a felekezetünk még mindig úgy hinne a Bibliában, ahogyan Ön”. A lelkész szolgálata során látta, gyülekezete hogyan távolodott el Isten Szavának tiszta tanításától.

Jézus ragadozó farkasokra figyelmeztetett, akik bejönnek a nyájba, hamis prófétákra, akik juhok ruhájába öltöznek (Mt 7:15). Péter megismétli a figyelmeztetést, és további sajátos részleteket ad a hamis tanítókról, akik veszedelmes eretnekségeket hoznak be a közösségbe. Ők nem Jézus számára keresnek tanítványokat, sőt inkább saját maguk után akarják vonni a tanítványokat (ApCsel 20:30). Péter így figyelmeztet: „benneteket pedig szép szavakkal fognak kifosztani kapzsiságukban”(2Pt 2:3 – új prot. ford.).

Hogyan tudjuk felismerni a hamis tanítókat? Jézus mondta, „Gyümölcseikről ismeritek meg őket” (Mt 7:16). Meg kell vizsgálnunk mindent és szilárdan kitartani a jó mellett!

A mai nap olyan hálás vagyok Jézus ígéretéért: „De mikor eljön amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti nektek. Az engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti nektek” (Jn 16:13-14).

Kérd a Szentlelket, hogy vezessen ma Isten Szavának mélyebb ismeretére! A Jézussal való személyes kapcsolat, valamint az élő Ige és az Ő írott szavának ismerete véd bennünket a hamis tanítók megtévesztése ellen.

Dr. Derek J. Morris

333. heti olvasmány AZ IGAZI MEGÚJULÁS 6. fejezeteihez (december 12-18.).

Még nem érkezett meg az olvasmány a Generál Konferenciától. Pótoljuk, amint megérkezik

1 megjegyzés: