2021. december 29., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 29 - SZERDA - Jelenések 7

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White AZ IGAZI MEGÚJULÁS 8. fejezet 2352. nap

8. fejezet – A közdelem még folyik (4. rész)

Nincs vesztegetni való idő

Nincs vesztegetni való időnk, mert nem tudjuk, hogy próbaidőnk mikor ér véget. Csak nagyon rövid az az életidő, ami nekünk itt adatik, és nem tudhatjuk, hogy a halál nyila mikor üti át a szívünket. Nem tudhatjuk, hogy meddig szól hozzánk a hívás, hogy hagyjuk el a világ hajszáját minden dolgával együtt. Az örökkévalóság tárul elénk. A függöny mindjárt felemelkedik. Már csak nagyon kevés idő van hátra, amikor minden élő felett felhangzik az ítélet:

„Aki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; (…) és aki igaz, legyen igaz ezután is; és aki szent, szenteltessék meg ezután is” (Jel 22:11).

Készen vagyunk? Megismertük-e Istent, a menny Urát és törvényadóját? Megismertük-e Jézus Krisztust, Akit helyetteseként küldött el világunkba? Életidőnk lejártakor el tudjuk majd mondani azt, amit Jézus, a mi példaképünk elmondott:

„Én dicsőítettelek téged e földön: elvégeztem a munkát, amelyet reám bíztál, hogy végezzem azt. (…) Megjelentettem a te nevedet az embereknek” (Jn 17:4,6).

Isten angyalai igyekeznek minket elvonni önmagunktól és a földi dolgoktól. Bár ne fáradoznának hiába.

Meg kell változnia a szabados gondolkodáshoz szokott értelemnek. „Annakokáért felövezvén elmétek derekait, mint józanok, tökéletesen reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet a Jézus Krisztus hoz néktek, mikor megjelen. Mint engedelmes gyermekek ne szabjátok magatokat a ti előbbi kívánságaitokhoz, amelyek tudatlanságotok alatt voltak bennetek; hanem amiképpen szent az, aki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben; mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok”. (1Pt 1:13-16)

A gondolatoknak Istenre kell összpontosulniuk. Komoly munkát kell végeznünk az érzéki szív gonosz hajlamainak legyőzése érdekében. Erőfeszítéseinknek, önmegtagadásunknak és állhatatosságunknak a vágyott cél végtelen árával kell arányban állnia. Csak akkor nyerjük el az életnek koronáját, ha győzünk, amint Krisztus győzött.   

https://white-konyvtar.hu/fejezet/IM/advent/2011/11974.370/

 

Mai Bibliai szakasz: Jelenések 7

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Jelen%C3%A9sek%207&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Jelen%C3%A9sek%207&version=NT-HU

A hitehagyásról szóló látomása után János négy angyalt látott, akik visszatartják a küzdelem, a háború és a vérontás szeleit. Miért? Jézus, az Arkangyal (az angyalok vezére) kelet felől érkezik, és hangos szóval parancsolja meg az angyaloknak, hogy tartsák vissza a pusztítást mindaddig, amíg Isten szolgái lelki értelemben meg nem pecsételtetnek Isten igazsága által. Csak ezután engedik szabadjára ezeket a szeleket, ami után nagy zűrzavar támad, a kegyelmi idő lezárása után. Az "ezek után" jelöli azt a különleges pecsétet, amivel Isten elpecsételi népét önmaga számára a végidőben, a hatodik pecsét ideje alatt, ami 1844. október 22-e és Krisztus második eljövetele közé esik. Csak az Isten pecsétjével elpecsételtettek lesznek képesek megállni a kegyelmi idő lezárása után. A Szentlélek által megerősítve megtartják mind a Tízparancsolatot, és náluk van Jézus bizonyságtétele. Megtartják a hetedik napi szombatnapot, ami az Isten iránti hűség jele, a végidő pecsétje.

János hallotta azoknak a számát, akik elpecsételtettek: 144000; 12000 minden izraeli törzsből. Ez nem a szó szoros értelmében vett Izraeli nemzet, hanem a lelki Izrael, egy különleges csoportja a végidő hívőinek, akiket Isten arra használ, hogy általuk közölje a világgal szeretete legvégső kinyilatkoztatását. Ez a csoport bemutatja, hogy Isten kegyelme által lehetséges megtartani mind a tíz parancsolatot. Isten pecsétjétől sugárzó arccal ők az utolsó tanúk a világ számára, amikor mindenkinek választania kell Isten imádata és fenevad imádata között. Ezek az Isten megváltásának "első gyümölcsei" élve látják meg Jézus eljövetelét.

János két különleges embercsoportot látott, akik minden idők megváltottaiból kerülnek ki. Az első a 144000, aki teljesen Jézus Krisztusnak odaszentelt életet mutatnak be egyedül az Ő kegyelme által, akik szembeszállnak Sátán végidei vádjával, miszerint lehetetlen megtartani Isten Tíz Parancsolatát. A második csoportba azok tartoznak, akik mártírhalált haltak a hitükért, akik ígéret szerint megkapják Krisztus igazságának palástját, akiknek így nem kell éhezni, szomjazni, sem fázni többé.

Az angyalok a Trón körül, a huszonnégy vén, és az élőlények látják ezeket az "első gyümölcsöket", aki eljönnek jelen korunk végén, és látják a hűséges mártírokat, akik Jézusba vetett hitükért haltak meg. Aztán leborulnak a Trón előtt és ezt mondják: "Ámen: áldás és dicsőség és bölcsesség és hálaadás és tisztesség és hatalom és erő a mi Istenünknek mind örökkön örökké, Ámen."
Szövetséget szeretnél-e ma kötni Jézussal, hogy az Ő különleges 144000-e között lehess elpecsételve, akik a végidőben Isten iránti teljes hűséget tanúsítanak? Megpróbálod-e kegyelem által teljesen visszatükrözni Jézust?

Dr Kenneth Mathews

335. heti olvasmány AZ IGAZI MEGÚJULÁS 8. fejezeteihez (december 26 – január 2.).

Amikor a fiam kicsi volt, éppen a Zion Nemzeti Parkban lévő látogató központ felé sétáltunk, amikor ő úgy gondolta, hogy inkább a széles, betonból készült szegélyen gyalogol, az ösvény széle mentén. Ezzel lefoglalta magát és elég biztonságosnak tűnt, így nem foglalkoztam vele túlságosan, amíg az ösvény egy kis lejtőhöz nem ért. Csak néhány pillanattal később vettem észre, hogy a beton „szegély” nem követte a példáját a lejtésben, hanem magasabb szinten maradt, és most már egy betonpárkánnyá vált az ösvény széle mentén. Szóltam a fiamnak, hogy le kell jönnie, és visszatérnie az ösvényre. Úgy döntött, leugrik. Biztonságosan földet ért a lábain, és nem lett volna semmi baja, ha nem hajol előre annyira, hogy beverje a fejét egy kőből kirakott szemetes éles szélébe. Volt vér, kiabálás és utána öltések. Már nem élveztük a helyzetet. Az a bizonyos majdhogynem észrevehetetlen, fokozatos eltérés, amíg szegélyből párkánnyá vált, volt a veszély forrása.

Előfordult valaha, hogy eltérítettek az utadról? Igen, ha találkoztál kísértéssel és a saját utadon járást választottad. „A bűn lealacsonyította a lélek képességeit. A kívülről jövő kísértések visszhangra találnak a szívben és a lábak észrevétlenül sietnek a gonoszra.” Az egyetlen hely, ahol biztonságban lehetsz, ha visszatérsz a hit ösvényére és visszatérsz Jézushoz. Ő megígéri a Példabeszédek 3:6-ban, hogy igazgatja útaidat, ha megismered Őt.

Karen D. Lifshay

Hermiston HNA Egyházi kommunikációs asszisztens, Oregon, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: