2021. december 20., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - december 20 - HÉTFŐ - 2 János 1

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White AZ IGAZI MEGÚJULÁS 7. fejezet 2342. nap

7. fejezet – Óvakodjatok a hamisítványoktól! (2. rész)

A gyógyítás az ördögtől is jöhet

Megbízást kaptam annak elmondására, miszerint a jövőben nagy éberségre lesz szükség. Isten népe soraiban nincs helye a lelki kábultságnak. Gonosz lelkek serénykednek az emberek elméjének uralása érdekében. Emberek kötözik magukat nyalábokba, készen arra, hogy az utolsó napok tüze megeméssze őket. Azok, akik elvetik Krisztust és az Ő igazságát, elfogadják majd azt a bölcselkedést, amely elárasztja a világot. A keresztényeknek józanoknak és ébereknek kell lenniük, határozottan ellenállva ellenségüknek, az ördögnek, aki ordító oroszlánként széjjel jár, keresvén kit elnyeljen. A gonosz lelkek befolyása alatt emberek fognak majd csodákat művelni…

Nem kell a megtévesztés áldozatául esnünk. Olyan lenyűgöző jelenetekre kerül majd sor, amelyekhez Sátánnak szorosan köze van. Isten Igéje kijelenti, hogy Sátán csodákat fog művelni. Beteggé tesz embereket, majd hirtelen eltávolítja róluk sátáni hatalmát. Ekkor aztán gyógyultakká nyilvánítják ezeket az embereket. Ezek a látszólagos gyógyulások próba elé állítják a hetednapi adventistákat. Sokak, akik azelőtt nagy világossággal bírtak, nem járnak majd a világosságban, mert nem váltak eggyé Krisztussal. – Szemelvények…, II, p. 53.

Ha azok, akiken keresztül a gyógyítások végbemennek, ezeknek a nagy megnyilvánulásoknak révén hajlandóságot mutatnak, hogy mentséget keressenek arra a maguk számára, miért mellőzik Isten törvényét és miért maradnak meg az engedetlenségben — és noha mindenre meglehet az erejük —, nem arra mutat, hogy Isten nagy erejével rendelkeznek. Épp ellenkezőleg, ez a nagy hitető csodatevő hatalma. Az erkölcsi törvény taposója ő, aki minden ravaszságát azért veti latba, hogy vaksággal verje meg az embereket, akik így ne ismerjék fel valódi jellegét. Azt a figyelmeztetést kaptuk, hogy az utolsó napokban hamis jelekkel és csodákkal áll elő. Egészen a próbaidő lezárásáig folytatja ezt,  annak bizonyítására, hogy ő a világosságnak és nem a sötétségnek angyala, és így állítsa magát eléjük. – Uo., pp. 50-51

https://white-konyvtar.hu/fejezet/IM/advent/2011/11974.292/

 

Mai Bibliai szakasz: 2 János 1

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20J%C3%A1nos%201&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20J%C3%A1nos%201&version=NT-HU

Bátorító érzés, mi több izgalmas olyanokkal találkozni, akik számára Jézus szeretete és kegyelme valaha ismeretlen volt, de mióta találkoztak Vele, hűségesek Hozzá. Ez jelentős dolog és ugyanakkor alázattal tölt el, ha még eszközök is lehettünk egy ilyen ébredésben. János, Jézus kedves tanítványa is kifejezi örömét, amikor ilyen személyeket talál, akik továbbra is hűségesek, és kapcsolatban vannak Istennel.

Az apostol kihangsúlyozza Isten parancsolatát, „hogy szeressük egymást” (5. vers). Ezután a szeretetet definiálja: „járjunk az ő parancsolatai szerint. Ez a parancsolat,… hogy abban járjatok” (6. vers). Ebben a dupla kiemelésben, János nem hagy kétséget afelől, hogy Isten szeretné, hogy mi ténylegesen szeressük egymást. Továbbá direkt tanácsokat ad, hogy ne legyünk kapcsolatban olyanokkal, akik nem követik Krisztus tanításait, és mi több, nem is látják azokat szívesen az otthonukban.  

Ez első hallásra szélsőségesnek tűnhet. Nem az a dolgunk, hogy elvigyük a megváltás üzenetét mindenkihez? Nem kellene mindenkihez megértően fordulnunk? János itt arra a veszélyre figyelmeztet, mely akkor kerül elő, ha olyas valakivel van kapcsolatunk aki szándékosan akarja összezavarni a mi hitünket és kapcsolatunkat Jézussal. Napjainkban ez figyelmeztető jel, még a hűségesek esetében is.

Ahogy János folytatja ezt a rövid levelet a meg nem nevezett címzettjére, akire úgy utal, hogy „a kiválasztott asszonynak” (1. vers), egy másik szintén meg nem nevezett testvérnő és az ő gyermekei üdvözletével zár. Bár sok mindent szeretne még írni, de kifejezi reményét, hogy elmegy hozzájuk, és szemtől szembe beszélhetnek, hogy örömük teljes legyen (lásd 12. vers).

Ahogyan majd folytatjuk napi tevékenységünket, tele üzenetekkel, tweet-ekkel, blogposztokkal és email-ekkel, törekedjünk arra, hogy a beszélgetéseink és közleményeink Krisztus-motiváltak legyenek, és így az örömünk teljes legyen. 

Peter Landless

 

334. heti olvasmány AZ IGAZI MEGÚJULÁS 7. fejezeteihez (december 19-25.).

„A világot nem a nyelvek ajándéka és nem is a csodatettek, hanem a megfeszített Krisztus prédikálása téríti meg.” Bizonyságtételek a lelkészeknek, 424. o.

Volt egy barátnőm, aki karizmatikus háttérrel rendelkezett. Azt mesélte nekem, hogy azért hagyta ott a felekezetét, mert végül ráébredt, hogy nem az számít, hogy milyen magasra ugrott az Istentisztelet alatt, hanem hogy hogyan jár, miután földet ért. Jézusnak olyan változást kellene hoznia az emberek életében, amely tovább tart egy izgalmas Istentiszteletnél. Ő az a Valaki, akit fel kéne emelni és imádni, nem pedig az érzelmeket vagy az úgynevezett csodákat.

Számomra az is egy tanulási tapasztalat volt, ahogyan mások elérésével próbálkozom. Sok időbe telt felismernem, hogy az észérvek, a vitatkozás és a rábeszélés meggyőzhet valakit annak igazságtartalmáról, amit mondok, de nem fog megtéréshez vezetni. Nem Jézust adtam át, hanem információt. A megtérés akkor történik, amikor belátjuk és választ adunk arra, hogy Jézus annyira szeret minket, hogy az életét adta, csak hogy megmentsen minket a bűntől és saját magunktól. Az életünknek tanúsítania kellene, hogy Jézusban feltámasztó erő van, és azzal képes új életet adni annak, aki valaha a bűn fogságában élt. Az átalakulás valóban lehetséges, mert a kereszt az evangéliumhoz vonzza az embert. Ezt az üzenetet kell prédikáljuk: valaha elveszett voltam, de most megtaláltak, mert Jézus meghalt és feltámadt értem.

Karen D. Lifshay

Hermiston HNA Egyházi kommunikációs asszisztens, Oregon, USA

Fordította Gősi Csaba


1 megjegyzés: