2022. november 4., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - november 4 - PÉNTEK - 1 Királyok 4

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Királyok 4 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kir%C3%A1lyok%204&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kir%C3%A1lyok%204&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Békesség és prosperitás Isten uralma alatt. Salamon neve azt jelenti, hogy békés, szelíd. Jeruzsálemben, a béke városában uralkodik Salamon a béke embere a békesség Istenének vezetése és oltalma alatt. Isten nemcsak a háborúkban van jelen az Ő hatalmával, hanem a béke és a prosperitás is neki köszönhető.

2.    Isten szereti a békét. Bár a nagy küzdelem nem szünetel, de Isten akkor is a békét szereti. Ő a béke fejedelme. Hálát adhatunk Istennek a békés időszakokért életünkben és történelmünkben, mert azok Isten különleges ajándékai  

3.    Isten a bőség Istene. Salamont és háztartását Izrael egy-egy törzse látta el élelemmel az év hónapjaiban. Isten gazdagon megáldotta Izraelt, így Izrael is gazdagon tudott gondoskodni királyáról és háztartásáról.   

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki szereti népét

b.    aki szereti a rendet és a rendszerezettséget

c.    aki szeret örömet okozni gyermekeinek. A fejezet végén azt olvassuk, hogy az izraeliták Salamon uralma alatt „ettek, ittak és örültek”

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 3. fejezet

3. fejezet – MIKOR LESZNEK MEG MINDEZEK?  (6. rész)

A törvényszegés megközelíti a tűréshatárt

Még egy kevés idő telik el, míg a föld lakosai gonoszságának pohara betelik, és Isten oly sokáig szunnyadó haragja felébred. Ekkor ez a föld, mely oly sok világosságot kapott, inni fog az Ő elegyítetlen haragjának poharából. (1T, 1863, 363. o.)

A gonoszság pohara csaknem betelt, és Isten megtorló igazsága leszállni készül a bűnösökre. (4T, 1880, 489. o.)

A föld lakóinak gonoszsága mármár betöltötte a törvényszegés végső mértékét. Világunk már majdnem elérte azt az állapotot, amikor Isten megengedi a pusztítónak, hogy bevégezze rajta akaratát. (7T, 1902, 141. o.)

A törvényszegés kis híján elérte a tűréshatárt. Zűrzavar tölti be a világot, és nemsokára nagy rémület lesz úrrá az embereken. A vég nagyon közel. Nekünk, akik ismerjük az igazságot, készülnünk kell a hamarosan e világra szakadó nyomasztó eseményekre. (8T, 1904, 28. o.)

Gondolkodjunk Isten nagy napjáról!

Nevelnünk kell magunkat arra, hogy gondolkodjunk az előttünk álló ítélet nagy eseményein, és ez – mivel elménkbe véssük Isten nagy napjának jeleneteit, amikor minden nyilvánvalóvá lesz – hatással lesz a jellemünkre. Egyik testvérünk a következő kérdéssel fordult hozzám: „White testvérnő, gondolod, hogy az Úr eljön tíz éven belül?” „Miért, mi különbséget jelent neked, hogy kettő, négy vagy tíz éven belül jön el?” „Nos” – felelte –, „gondolom, néhány dolgot másként tennék, mint most, ha tudnám, hogy Jézus Krisztus tíz éven belül visszatér.”

„Hogy mit tennék?” – kérdezte. „Eladnám a vagyonomat, és kutatnám Isten Igéjét, megpróbálnám figyelmeztetni az embereket, és igyekeznék arra is rávenni őket, hogy készüljenek az Ő eljövetelére, és könyörögnék a Mindenhatóhoz, hogy tegyen késszé a vele való találkozásra.”

Ekkor megkérdeztem tőle: „Ha tudnád, hogy az Úr nem jön el húsz éven belül, másképpen élnél?”

Azt válaszolta: „Úgy gondolom, másképp…”

Micsoda önző kijelentés volt, hogy más életet élne, ha tudná, hogy Ura tíz éven belül eljön! Hiszen Énók háromszáz évig járt Istennel. Ez tanulságul szolgál nekünk, hogy minden nap járjunk Istennel, és nincs biztonságunk, csak ha kitartóan várunk és őrködünk. (Ms, 1886, 10. o.)    

2 megjegyzés: