2022. november 5., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - november 5 - SZOMBAT - 1 Királyok 5

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Királyok 5 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kir%C3%A1lyok%205&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kir%C3%A1lyok%205&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten bemutatja, milyen az, amikor az Ő uralma érvényesül a földön. Isten azért akarja, hogy mindenek ura legyen a földön, mert ez a nép javát szolgálja. Amikor a nép átadja az uralmat Istennek, ennek béke és prosperitás az eredménye. Amikor az ember magának tulajdonítja az uralmat, az eredmény háború, nyomor és nélkülözés. Salamon kész volt átadni az uralmat Istennek.

2.    A háttérben tevékenykedő Isten. Amikor béke és nyugalom van az országban, Isten tettei nem kerülnek annyira előtérbe, de ez nem jelenti azt, hogy Isten visszavonult volna. A békében talán Isten még erőteljesebben dolgozik, mert a béke az Ő munkálkodásának eredménye. Talán azt látjuk, hogy nem történik igazán semmi, a láthatatlan világban azonban Isten aktív és tevékeny, hogy a béke és a nyugalom megmaradjon népe között.  

3.    Amikor Isten uralkodik, ezt észreveszik a pogányok is. Hírám, a pogány király Istent dicsőíti mindazért a csodáért, amelyet Izrael életében lát. Ha megfelelőképpen szolgáljuk Istent, az emberek nem ellenségesek lesznek, hanem barátságosak és nem azon igyekeznek, hogy tagadják az Istent, hanem inkább magasztalják őt.   

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki kedvessé teszi gyermekeit mások szemében

b.    aki az igazi bölcsesség forrása

c.    akinek a bölcsessége túlhalad minden emberi bölcsességet

d.    aki kész adni azt a bölcsességet, amire a világ is rácsodálkozik

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 3. fejezet

3. fejezet – MIKOR LESZNEK MEG MINDEZEK?  (7. rész)

Az idő rövid

Bárcsak az Úr ne adna nyugodalmat se nappal, se éjjel azoknak, akik most az ügy és Isten műve iránt gondatlanok és abban tétlenek! Az idő közel van. Ez az, amit Jézus valaha elénk tárt, az idő rövid (Letter, 1886, 97.).  

Amikor a megváltottakkal együtt az üvegtengernél fogunk állni, aranyhárfákkal, a dicsőség koronáival és előttünk a mérhetetlen örökkévalósággal, akkor majd látjuk, milyen rövid is volt a megpróbáltatás és várakozás ideje (10MR, 1886, 266. o.).     

2 megjegyzés: