2022. február 27., vasárnap

Higgyetek az Ő prófétáinak - február 27 - VASÁRNAP - 1 Mózes 45

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1Móz 45 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=gen+45&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=gen+45&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak  

 

1.    Isten, akinek az órája nem késik és nem siet. Isten nagyon jól tudja, hogy mikor minek jött el az ideje. Az igazi eredményhez szükség van a pontos időzítésre. De nemcsak Isten, József is tudta, hogy mikor fedheti fel magát testvérei előtt. Tudta, hogy meddig kell rejtegetnie érzelmeit, tudta, hogy meddig kell keményen viselkedni és tudta, hogy mikor sírhat nyugodtan a testvérei előtt.                  

2.    A küldő Isten, a mentő Isten. József meg volt győződve róla, hogy Isten küldte őt Egyiptomba és erről próbálta meggyőzni testvéreit is, akik nagyon jól tudták, hogyan került oda. És azt is tudta, hogy családja megmentéséért küldte Isten. József Jézus előképe volt. Józsefhez hasonlóan, Jézus is teljesen biztos volt, hogy Isten küldte őt a földre, családja megmentéséért.     

3.    Isten a sok istenben hívő fáraót is felhasználja ütemtervének megvalósításához. A Biblia történelme során Isten többször is bizonyította, hogy a világ legnagyobb uralkodóit is fel tudta használni művének előmozdítására. A fáraó szekereket biztosított Jákob családjának, teherhordó állatokkal és élelemmel együtt az Egyiptomba való költözésükhöz, ott pedig a legjobb földet és biztonságukat is garantálta. Isten az egész világ Ura, a szegényeké és a gazdagoké egyaránt, a benne hívőké és a hitetleneké egyaránt. Isten Isten Palesztinában és Egyiptomban egyaránt.   

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, aki a megoldást nem mindig úgy küldi, ahogy mi azt elképzeljük (Jákob fiai sem egészen így képzelték el); aki a megmaradásunkon munkálkodik, akinek fontos, hogy minden nemzet megismerje őt és áldásaiban részesüljön; aki mindenkit tárt karokkal vár.

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 6. fejezet

6. fejezet – Főiskolások: missziómunka a képzés ideje alatt is (1. rész)

A nevelés célja

Az igazi nevelés misszionáriusképzés. Istennek valamennyi fia és leánya misszionárius, és arra nyer elhívást, hogy misszionárius legyen. Az Úr és felebarátaink szolgálatára hívtak el bennünket. A nevelés célja pedig az erre a szolgálatra való felkészítés kell legyen. (The Ministry of Healing, 395.)

Azért alapítottunk iskolákat, hogy megerősítsük az ifjakat az ellenség kísértéseivel szemben. Itt válhatnak alkalmassá arra, hogy hasznosak legyenek mind ebben az életben, mind pedig Isten szolgálatában az örökkévalóságon át. (Counsels to Teachers, 495.)

Aki ismeretek megszerzésére igyekszik, hogy ezzel is munkálkodhasson a tudatlanokért és a veszendőkért, ezzel is kiveszi a maga részét abban, hogy beteljesítse a menny nagyszerű tervét az emberiségre vonatkozóan. Azzal, hogy önzetlen szolgálattal közvetít mások számára áldást, a keresztény nevelés magasrendű eszményét tölti be. (Counsels to Teachers, 545.)

Az Úr erős, odaszentelt és önfeláldozó ifjakat és fiatal nőket keres, akik az élen haladnak, és az iskolapadban töltött rövid időt követően megindulnak előre, felkészülten az üzenet átadására a világnak. (Counsels to Teachers, 549.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.423/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyvének 6-7. fejezetéhez (február 27 – március 5.).

A növekvő egyház megerősödéséhez szakosodott lelkészségre van szükség. Az egyházi szolgálat számára áldás a szakosított szolgálatok léte, amelyek segítségével a gyülekezetet képzésekben részesülnek feladataik elvégzéséhez, céljaik megtervezéséhez és megbízható munkatervek kidolgozásához, valamint a hibákra is felhívják a figyelmet . Ugyanakkor ezen szakosodás miatt tévesen néhány szolgálattevő és laikus azt hiszi, hogy csak a „hivatásosak” töltik be a missziós küldetést, míg az egyház többi része csupán nézője az evangelizációs küldetésnek, amit azok visznek előre, akik az evangélium hirdetésében képzettek.

A lelki megújulás cselekvést, mozgást… életet feltételez! – de nem csak néhány ember részéről. Sok mai gyülekezetet azért tartanak élőnek, mert van egy nagyszerű prédikátoruk, vagy működésileg vagy szerkezetileg hatékony osztályokkal rendelkeznek. Ugyanakkor ez nem feltétlenül jelenti a teljes gyülekezet bevonását.

Az egyház akkor lesz igazi egyház, amikor az identitását élő szervezetként éli meg, amely minden tevékenyen részt vevő tagját magában foglalja, akik mindannyian arra lettek elhívatva és kiképezve, hogy egy különleges missziót töltsenek be: az evangélium hirdetését. Tagként lehetsz misszionárius, lelkész vagy laikus. „A világot nem az fogja meggyőzni, ami a szószékről tanítás gyanánt elhangzik, hanem ahogy a gyülekezet él.” (Keresztény szolgálat, 67. o.)

Nestor Narez

Ifjúsági szolgálatok tanító, Linda Vista Egyetem, Chiapas, Mexikó

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: