2022. február 4., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - február 4 - PÉNTEK - 1 Mózes 22

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1Móz 22 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=gen+22&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=gen+22&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak  

 

1.    Az emberi   hit, az emberi remény és az emberi szeretet erejét megpróbáló Isten. A szeretet himnusza azt mondja, hogy ez a három marad meg: a hit, a remény és a szeretet. Ezt a három dolgot kereste Isten Ábrahámban, és megtalálta. Isten a te életeden is dolgozik és várja, hogy az a három dolog kikristályosodjék életedben.    

2.    Isten, aki megtud valamit, amit eddig nem tudott. Azt mondta, hogy „most már tudom, hogy Ábrahám féli az Istent.” Miért nem tudta mostanig? Azért, mert még Ábrahám híjával volt ennek. Szeretnéd, ha Isten elmondhatná rólad is ugyanazt, amit Ábrahámról? Most már tudom…

3.    Isten, aki bevonja barátját a megváltási terv titkaiba. Isten szerette volna elmondani Ábrahámnak, hogy hogyan váltja meg a bűnbe süllyedt embert. De ezt szavakkal nem lehet elmagyarázni, ezért Isten úgy intézi, hogy Ábrahám kicsiben átélje azt, amit a világ megmentéséért tesz. Ábrahám most már tudja, hogy Isten oda fogja adni a Fiát az emberért, és át is érzi, amit Isten érez. Ezután a történet után Ábrahám tudja, hogy az embernek van helyettese. Valaki meghal helyette, hogy ő élhessen. Milyen csodálatos Isten!  

4.    A gondoskodó Isten. Ábrahám meg is tapasztalja azt, amit a fiának mondott: „az Isten gondoskodik az áldozati Bárányról.” Gondoskodott Izsák helyetteséről és gondoskodik mindannyiunk Helyetteséről. Azért élünk most, és azért fogunk élni Isten országában, mert Isten gondoskodott.

5.    A minden részletre odafigyelő Isten. Isten a Megváltási Terv következő mozaikját készíti elő. Rebeka családfájának leírásával előre utal Izsák házasságának alakulására.     

6.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, aki barátja akar lenni az embernek; aki áldásokat oszt; aki gyakran akkor lép közbe, amikor emberi megoldásokra nincs több lehetőség; aki a próbákban kitartó embernek gazdag áldást ígér; aki alig várja, hogy küldhesse a megoldást az emberi bajokra.      

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 2. fejezet

2. fejezet – Felhívás az ifjakhoz (6. rész)

Munkaterületek

Számos olyan terület létezik, amelyen az ifjúság találhat magának alkalmat a segítő jelenlétre. Csoportokat kell szervezni és alapos kiképzésben részesíteni az ápolói, látogatói és Biblia-olvasói, könyvevangélista, lelkészi és orvosi-misszionáriusi szolgálatra. (Counsels to Teachers, 546.)

Az ifjakat nevelnünk kell arra, hogy segítsék kortársaikat. Amikor e munkában fejtenek ki igyekezetet, olyan tapasztalatra tesznek szert, ami arra képesíti őket, hogy szélesebb területen is odaszentelt munkások legyenek. (Testimonies, VI, 115.)

Fiatal férfiakat és nőket kell oktatnunk arra, hogyan lehetnek munkások szomszédaik körében és más helyeken. Mindnyájan hangolják szívüket és elméjüket arra, hogy értelemmel bírjanak az erre az időre szóló munkában, megszerezve a szükséges képesítést annak a végzésére, amelyre a leginkább alkalmasak. (Testimonies, IX, 118–119.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.17/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyvének 2. fejezetéhez (január 30 – február 5.).

Ellen White-nak a fiatalsághoz intézett, az evangelizációra és a szolgálatra szóló felhívása e fejezetben kellemesen megborzongatja a lelkemet! Az egész pályafutásom során ifjúsági szolgálatot teljesítettem, különböző tisztségeket töltöttem be, mint például unió ifjúsági igazgató, ahol stratégiákat fejlesztettem ki és erőforrásokat rendeltem hozzá, hogy a fiatalság jobban megértse Ellen White üzeneteinek értékét, ifjúsági irodalmi evangelizációs programokat vezettem, bibliaórákat tartottam és ifjúsági lelkészként szolgáltam. Ezen szolgálatok során gyakran észrevettem, hogy a fiatalságot túlzottan szórakoztatjuk és nem adunk elég kihívást nekik. Ez a fejezet segít megérteni a szent kötelezettségeket, amelyeket Isten adna ma rajtunk keresztül a fiatalságnak.

Ugyanakkor a sikeres lelki vezetéshez a fiataloknak szüksége van alapos képzésre, mentorálásra és tanítványságra. Lehetőségeket kell teremtenünk nekik, hogy szolgáljanak, hívjuk meg őket egyénenként, hogy vállaljanak vezetői feladatokat, erősítsük meg őket a képességeikben, majd óvatosan, türelmesen tanítsuk meg őket, hogyan végezzék a kötelezettségeiket. Ez időt, erőfeszítést, türelmet, állhatatosságot és szeretetet igényel a szülők, tanárok és egyházi vezetők részéről.

A fiatalság és a fiatal felnőttek figyelmét ma elvonja a világ, amely a kárhozat felé tart, és a gonosz, azáltal, hogy csillogó kísértéseket villant fel. Abszolút szükségszerű, hogy sokkal jobban érdeklődjünk az egyház fiataljai iránt, mint a múltban. Az Úr erőt, együttérzést és módot ad nekünk majd, hogy együttműködjünk a fiatalokkal, amennyiben őszinte hittel imádkozunk ezért.

Cindy Tutsch

Nyugalmazott igazgatóhelyettes, Ellen G. White Hagyaték

Fordította Gősi Csaba

1 megjegyzés: