2022. június 10., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 10 - PÉNTEK - 4 Mózes 31

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 4Móz 31 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=4%20M%C3%B3zes%2031&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=4%20M%C3%B3zes%2031&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten bosszút áll népe megrontóján. Isten nem csak a nyilvános és fegyveres támadásoktól védi meg népét, hanem az alattomos, szinte felismerhetetlen támadásoktól is. Midián nem fegyverrel támadta meg Izraelt, hanem erkölcsileg rontotta meg. Hozzájárult ahhoz, hogy Isten ne tudja megáldani és megvédeni őket. A modern Midián is ilyen eszközöket használ. Erőszakkal, fegyverrel nem üldöznek bennünket, de a világ olyan sok erkölcsromboló eszközt tesz elérhetővé, amelyek annyira legyengítenek lelkileg, hogy a bűnnel való harcunkban alulmaradunk. Isten ezek ellen is keményen fellép, mert meg akarja oltalmazni és meg akarja áldani népét.    

2.    Isten nem tudja megvédeni eltévelyedett prófétáját. Bár Bálám miután nem átkozta, hanem áldotta Isten népét, Bálák hazazavarta őt otthonába, ami több száz km-re található Palesztinától, most pedig, amikor Izrael megtámadja Midiánt, újra itt találjuk Bálámot. Már Isten ellenségéhez csatlakozott és itt lakott. Annak ellenére, hogy Isten világosan tudtára adta feladatát, kapzsisága legyőzte őt és Isten népének ellenségeihez csatlakozott. Amikor Isten bosszút állt Midiánon, Isten nem tudta megvédeni őt és meghalt Isten népének ellenségeivel együtt.      

3.    Isten tökéletes engedelmességet vár. Bár a csatát az izraeliták megnyerték, a győzelmet majdnem elbukták az midianita nők miatt, akik miatt Izrael hatalmas veszteséget szenvedett. Ezért fontos Isten számára gyermekei engedelmessége, mert az az ő javukat szolgálja.

4.    Isten tiszta harcosokat vár. Izrael népe szent háborút vívott, de bemocskolta magát a midianiták lemészárlásával. Meg kellett tisztítani magukat és a zsákmányt, mielőtt eleikhez járultak vele. Na Nagy küzdelem harcaiban is tiszta katonákra van szüksége Istennek, hogy a győzelmet semmi se akadályozza.    

5.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, aki népéért mindet kész megtenni, aki nem tűri el azt, hogy gyermekeit bárki bármiféleképpen is bántsa.             

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 19. fejezet

19. fejezet – Külhoni munkaterületek belföldön (4. rész)

Hanyag mulasztás

Hanyag mulasztás és bűnös hitetlenség telepedett reánk mint népre, amely meggátolt bennünket abban, hogy végezzük azt a munkát, amit Isten ránk hagyott, amely nem más, mint a világosságunk ragyogtatása más nemzetek fiaira. (Life Sketches of Ellen G. White, 213.)

A menny megmutatta nekem, hogy mint nép aludtunk ama kötelességünket tekintve, vagyis hogy világosságunkat elvigyük más nemzetek fiainak. (Life Sketches of Ellen G. White, 213.)

Nem tartunk lépést az Úr megnyíló gondviselésével. Jézus és az angyalok munkában vannak. Ez a mű egyre halad előre, mialatt nyugodtan ácsorgunk és lemaradunk. Ha követnénk Isten gondviselését, gyorsan felismernénk minden megnyíló utat, és annyi alkalmat használnánk ki, amennyi csak módunkban áll, a világosság elterjesztésére más nemzetek között. (Life Sketches of Ellen G. White, 213.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1350/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 18-19. fejezeteihez (június 5-11.).

A tábori összejövetelek eredeti célja nem csak az volt, hogy lelki támogatást nyújtsanak és tanítsanak arról, hogy hogyan legyünk eredményesebbek a személyes evangelizációban és a lelkek megnyerésében, hanem valódi evangelizációs szolgálatot szervezzünk a városokban vagy külvárosokban a tábori összejövetelek helyszínének közelében. Többször lehetőségem nyílt, hogy előadótermekben és sátrakban prédikáljak és szemináriumokat tartsak több tábori összejövetelen világszerte. Bár az együtt töltött idő értékes és inspiráló volt, sosem láttam olyan tábori összejövetelt, ahol megszervezték volna, hogy a résztvevők szóróanyagokat osszanak szét a környéken és meghívják az embereket a tábor területén lévő összejövetelre. (Bár láttam már fiatalokat, akiket beszerveztek közösségi szolgálati projektekbe.)

Ugye csodálatos lenne, ha a tábori összejöveteleink nemcsak a meglévő tagjainkra terjednének ki, mert amilyen fontos a testvériség megtapasztalása és az inspiráló előadók a lelki növekedéshez, ugyanolyan fontos, hogy kinyúljunk a környező közösségekhez. A szomszédaink bizonyára kíváncsiak, miért gyűlik össze több száz autó és lakókocsi nyaranta a táborhelyeinken és a főiskoláink területén. Szerintem a szomszédok elérése egy olyan dolog, amit érdemes újra felfedezni!

Remélem, TE is részt veszel egy tábori összejövetelen ezen a nyáron. Egész biztos, hogy feltölt energiával a szolgálatra, és inspirál majd arra, hogy hű maradj Jézushoz ezekben a zűrzavaros időkben.

Cindy Tutsch

Nyugalmazott igazgatóhelyettes, Ellen G. White Hagyaték

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: