2022. június 12., vasárnap

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 13 - HÉTFŐ - 4 Mózes 34

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 4Móz 34 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=4%20M%C3%B3zes%2034&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=4%20M%C3%B3zes%2034&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten nagy dolgokat ad népének. Isten nemcsak kis hétköznapi dolgokat adott népének, hanem egész országot. Isten nélkül az izraeliták sosem érték volna ezt el. Isten nekünk is nagy dolgokat ad. Azt olvashatjuk, hogy Istennek tetszett, hogy nekünk adja az országot.     

2.    Isten tervezetten ad. Isten nemcsak véletlenszerűen, a látszat kedvéért ad, hanem megtervezi úgy, hogy javunkat szolgálja és a legjobb beteljesedést adja nekünk. Az izraelitáknak nem volt térképük, még nem jártak ott, de Isten térkép szerint, nemzetségek és családok szerint szétosztotta az országot, amikor még messze voltak attól. A te mennyei örökséged is el van készítve. Jézus elment, hogy elkészítse mennyei otthonodat. És személyre szabva készen áll számodra.     

3.    Isten 12 személyt jelöl ki az ország elosztására. A kémek is 12-en voltak. Ők látták az országot, de nem hittek Istenben. A 12 ország elosztó nem látta az országot, de hittek. Hitték azt, hogy Isten nekik adja. Lelkesen vettek részt ebben a nemes feladatban, csupán hitszemeikkel látva Isten ajándékát. Ilyen a hit. A reménylett dolgok valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.   

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, aki a „porszemet”, az embert is bevonja csodálatos munkájába; aki a rendet, rendezettséget szereti mindig--elmondta azt is, hogy népe földi lakhelye hol legyen, pontosan meddig terjedjen; aki meg akarja védeni gyermekeit a rossztól; aki mindenkinek ad feladatot, Ő mindig tudja, ki milyen munka ellátására alkalmas.             

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 20. fejezet

20. fejezet – Jómódú és befolyásos emberek megszólítása (2. rész)

A munkások különleges képesítései

Némelyek különösen alkalmasak a magasabb társadalmi osztályokért való munkálkodásra. Nekik bölcsességet kell kérniük Istentől, hogy lássák, miként szólíthatják meg ezeket az embereket úgy, hogy ne csupán alkalmi ismeretségre tegyenek szert velük, hanem személyes erőfeszítés és élő hit által ébresztve tudatára őket a lélek szükségleteinek, elvezetve őket az igazság ismeretére, amint az Jézusban van. (The Ministry of Healing, 213.)

Azok, akik a magasabb társadalmi osztályokhoz tartozókért munkálkodnak, viseljék magukat teljes méltósággal, megemlékezve arról, hogy angyaloknak a társai ők. Őrizzék elméjük kincsesházát és a szívüket úgy, hogy a „meg van írva” töltse be azt. (The Ministry of Healing, 215.) {ChS 203.4}  

A magasabb társadalmi osztályokhoz tartozókért tett minden erőfeszítésben Isten munkásának erős hitre van szüksége. A felszín lehet bár ijesztő, ám a legsötétebb órában világosság ragyog fel onnan felülről. (The Acts of the Apostles, 242.)

Isten buzgó és alázatos munkásokat keres, akik elviszik az evangéliumot a magasabb társadalmi osztályok tagjainak. (The Acts of the Apostles, 140.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1371/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 20-21. fejezeteihez (június 12-18.).

Van egy mondás, mely szerint a csúcson mindenki magányos, és sajnálatosan igaz, hogy sok sikeres ember nagyon el van szigetelve. A szegények nem aggódnak azon, hogy valaki csak a pénzük vagy a befolyásuk miatt szereti őket. A munkásosztálybelieknek olyan társaik vannak, akikkel ugyanazokon a tapasztalatokon osztoznak, és megértik egymás gondjait. Kevesen mondanak viszont igazat a gazdag embereknek, attól való félelmükben, hogy elvesztik a szimpátiájukat. Minél magasabb pozícióban van valaki, annál elszigeltebbé válhat azoktól az emberektől, akik hajlandóak a valósággal szembesíteni. Az emberek úgy gondolják, butaság lenne megmondani az igazat azoknak, akiknek hatalmuk vagy befolyásuk van.

A királyok régen udvari bolondokat tartottak e célból. Az udvari bolond gyakran megtalálta a módját, hogy elmondja a királynak ezeket a kemény igazságokat, amelyeket a tanácsadók túlságosan is féltek volna elmondani.

Arra invitállak, hogy légy Krisztusért udvari bolond. Arra invitállak, hogy tanuld meg, hogyan oszd meg az evangéliumot olyasvalakivel, aki el van szigetelve azoktól, akik nyíltan szólnának hozzájuk a vagyonuk vagy a befolyásos pozíciójuk miatt.

„A társadalom magas rangban álló személyei között sok sebzett szívű és életunt ember van. … Sokan fogadnák el a segítséget, ha az Úr munkásai személyesen közelednének hozzájuk, éspedig kedvesen, azzal a gyengéd szívvel, amit Krisztus szeretete formált át ilyenné.” Krisztus példázatai 231. o., Keresztény szolgálat 204. o.

Enyhíthetsz azoknak a magányán, akiket a siker elszigeteltté tett, ha tudatod velük, hogy szerető mennyei Atyjuk van, és igaz barátjuk Krisztusban.

Karen D. Lifshay

Kommunikációs asszisztens, Hermiston HNA Egyház, Oregon, USA

Fordította Gősi Csaba

1 megjegyzés: