2022. június 3., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 3 - PÉNTEK - 4 Mózes 24

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 4Móz 24 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=4%20M%C3%B3zes%2024&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=4%20M%C3%B3zes%2024&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten Bálám szavai által fejezi ki Izrael népe iránti mélységes szeretetét. Peór hegyén Moáb királya még tett egy utolsó kísérletet Bálám manipuláslására, de ő átok helyett harmadjára is megáldotta Izraelt. Bálám isteni látást nyert. A mérhetetlen kegyelemben részesülő Bálám által Izrael népének egyik legcsodálatosabb leírása következik, mely leírásban Isten Izrael iránti mélységes szeretete fogalmazódik meg.   

2.    Isten Bálám szavaival jövendöli meg a Megváltó eljövetelét. Bálám ekkor még tudatában van annak, hogy Isten szól általa. Még mindig rendelkezik az isteni látás képességével. Ekkor Bálámnak még sikerül féken tartania eredendő kapzsiságát, hisz Isten Lelkének hatalma hatja át. Mielőtt népéhez visszatér, csodálatosan gyönyörűséges próféciát mond az eljövendő Messiásról és az ellenség megsemmisítéséről.       

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, akinek tetszik, ha a próféta megáldja népét; aki megnyitja prófétájának szemét, hogy meglássa a legcsodálatosabb dolgokat; aki szót ad prófétájának szájába; aki győzelmet és szabadulást ígér népének; aki csodálatos jövőt ígér népének.            

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 17. fejezet

17. fejezet – Keresztény segítő munka (6. rész)

A próbafolyamat

Isten az élet hétköznapi dolgai által próbál és vizsgál meg bennünket. A kis dolgok teszik nyilvánvalóvá, mi van a szív rejtekében. Az élet apróbb figyelmességei, számtalan kis történés, a csekély szívességek teszik ki az élet örömeit; ugyanígy a kedves, bátorító és szeretetteljes szavak elhanyagolása járul hozzá ahhoz, hogy végül boldogtalannak érezzük magunkat. Utoljára meg fogjuk majd látni, hogy az én megtagadása a körülöttünk élők javára és boldogságára teszi ki a mennyei feljegyzés túlnyomó részét. (Testimonies, II, 133.)

Láttam, hogy az Úr gondviselése helyezte gyülekezetünkbe, szoros keresztény közösségbe az özvegyeket, az árvákat, a vakokat, a süketeket, a sántákat és az egyéb módon megnyomorított embereket – tudniillik, hogy próbára tegye népét és kifejlessze valódi jellemüket. Isten angyalai figyelik, hogyan bánunk ezekkel az emberekkel, akik együttérzésünkre, szeretetünkre és önzetlen adományainkra szorulnak. A Mindenható ilyen módon vizsgáztatja a jellemünket. Ha bírjuk a Biblia valódi vallását, akkor éreznünk kell, miszerint tartozunk Krisztusnak azzal, hogy testvéreink iránt szeretettel, kedvességgel és érdeklődéssel viseltetünk. Hálánk kimutatására a szeretetért, amit már akkor tanúsított irántunk, amikor még bűnösök voltunk és méltatlanok a kegyelmére, mi sem tehetünk kevesebbet, mint hogy szívünkön viseljük és önzetlenül szeretjük azokat, akik atyánkfiai, s akik kevésbé szerencsések nálunknál. (Testimonies, III, 511.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1275/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 17. fejezetéhez (május 29 – június 4.).

Ezekben az utolsó napokban csúcsot ér el a büszkeség és az önzés, ezért még mindig fontos mások szolgálata, éppúgy, ahogy Jézus tette. Manapság sokan vágynak közelebbi kapcsolatra Jézussal, és néhányan úgy érzik, hogy ha azokon a helyeken járhatnának, ahol Krisztus megfordult a földön, az sokat számítana, és nagy hatással lenne az életükre. De a kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, a következő: Ha meglátogatjuk Názáretet vagy Betániát, rögtön közelebbi kapcsolatba kerülünk Jézussal? A válasz: nem.

Manapság Jézus azt akarja, hogy úgy éljünk, mint Ő, nem úgy, hogy elmegyünk azokra a helyekre, ahol ő járt, hanem úgy, hogy azokat a dolgokat tesszük, amiket Ő tett: gyógyítjuk a betegeket, meglátogatjuk a szegényeket, törődünk az idősekkel és gondoskodunk a szükséget szenvedőkről. Jézus cselekedetei, amelyet Ő vezet és irányít, lehetővé teszik számunkra, hogy egyre jobban érezzük a jelenlétét.

A módszer, amelyet „egyedül Krisztus módszerének” hívunk, ajtókat fog kinyitni nekünk, olyan helyekre, amelyek korábban elérhetetlenek voltak. Jézus mindenkit el akar érni, akinek segítségre van szüksége: akiket még nem értek el és a hátrányos helyzetűeket, azért, hogy ők is megtapasztalhassák Urunk, Megváltónknak a szeretetét.

Minden jó cselekedetnek, minden kedves tettnek, minden szeretetteli, igazsággal és könyörületességgel teli érintésnek Jézustól kell erednie. Ő meg fogja áldani a népét, ha az Ő művét építik, és így felemelhető lesz, mint Világosság ebben a sötét világban.

Miriga Michael

Uganda, jelenleg a Hartland Főiskolán tanul,

Virginia, USA.

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: