2022. június 9., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 9 - CSÜTÖRTÖK - 4 Mózes 30

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 4Móz 30 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=4%20M%C3%B3zes%2030&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=4%20M%C3%B3zes%2030&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten elfogadja népének fogadásait. A fogadalom ígéret Istennek, valamilyen különleges teljesítményhez fűződő ígéret, pl. áldozati felajánlás. A másik elkötelezettség egy közelebbről meg nem   nevezett önmegtartóztatásra vonatkozik.    

2.    Isten azt szeretné, ha a benne hívő tisztelné a szó értékét és a fogadalom szentségét komolyan venné.       

3.    Isten védelmet nyújtott a védteleneknek a fogadalommal kapcsolatosan is. Úgy tűnik, mintha Isten nem venné annyira komolynak a nők ígéreteit, mint a férfiakét, mert a nők ígéreteit jóvá kellett hagyni az apának vagy a férjnek. Viszont pont az ellentéte igaz ennek. Abban a társadalomban, amelyben a nőket semmibe vették, Isten megvédte őket ezzel a szabállyal, hogy semmilyen bántalom ne érje őket, ha az apa vagy a férj akadályozta őket fogadalmuk teljesítésében. Isten mindig a védtelenek és kiszolgáltatottak mellé áll   

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, aki megvédi gyermekeit; aki nem tesz különbséget férfi vagy nő között; aki odafigyel azokra, akire senki nem figyel.            

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 19. fejezet

19. fejezet – Külhoni munkaterületek belföldön (4. rész)

Mennyből küldött lehetőség

Országunkban ezerszám vannak emberek, minden nemzetből, nyelvből és népből valók, akik tudatlanok és babonások, nem rendelkeznek ismerettel a Bibliáról és annak szent tanításairól. Isten keze volt velük Amerikába jövetelükkor, hogy az ő Igéjében kinyilatkoztatott igazság megvilágosító befolyása alá kerülhessenek és részt nyerhessenek az őbenne való üdvözítő hitből. (Review and Herald, 1887. március 1.)

Isten az ő gondviselésében embereket hozott a küszöbünk elé, és mintegy a karjunkba lökte őket, hogy megismerhessék az igazságot, és felkészüljenek egy olyan munka végzésére, amire mi nem volnánk képesek, tudniillik eljuttatni a világosságot a más nyelveket beszélő emberekhez. (Review and Herald, 1918. július 25.)

Az idegenek közül sokan Isten gondviseléséből vannak itt, hogy legyen lehetőségük az erre az időre szóló igazság meghallására, és nyerjenek felkészítést, ami alkalmassá teszi őket arra, hogy visszatérhessenek hazájukba azon drága világosság hordozóiként, amely közvetlenül az Isten királyiszékétől ragyog ki. (Pacific Union Recorder, 1910. április 21.)

Nagy haszna lenne a menny ügyének abból a távoli területeken, ha hazánk nagyvárosaiban hűségesen fáradoznánk az idegenekért. E férfiak és asszonyok között némelyek, akik miután elfogadnák az igazságot, hamarosan alkalmasak lennének, hogy munkálkodjanak saját népükért, akik akár ebben az országban, akár más országokban élnek. Sokan térhetnének meg azokra a helyekre, ahonnan jöttek, abban a reményben, hogy megnyerik barátaikat az igazságnak. Felkereshetnék rokonaikat és szomszédaikat, és átadhatnák nekik a harmadik angyal üzenetének ismeretét. (Review and Herald, 1918. július 25.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1350/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 18-19. fejezeteihez (június 5-11.).

A tábori összejövetelek eredeti célja nem csak az volt, hogy lelki támogatást nyújtsanak és tanítsanak arról, hogy hogyan legyünk eredményesebbek a személyes evangelizációban és a lelkek megnyerésében, hanem valódi evangelizációs szolgálatot szervezzünk a városokban vagy külvárosokban a tábori összejövetelek helyszínének közelében. Többször lehetőségem nyílt, hogy előadótermekben és sátrakban prédikáljak és szemináriumokat tartsak több tábori összejövetelen világszerte. Bár az együtt töltött idő értékes és inspiráló volt, sosem láttam olyan tábori összejövetelt, ahol megszervezték volna, hogy a résztvevők szóróanyagokat osszanak szét a környéken és meghívják az embereket a tábor területén lévő összejövetelre. (Bár láttam már fiatalokat, akiket beszerveztek közösségi szolgálati projektekbe.)

Ugye csodálatos lenne, ha a tábori összejöveteleink nemcsak a meglévő tagjainkra terjednének ki, mert amilyen fontos a testvériség megtapasztalása és az inspiráló előadók a lelki növekedéshez, ugyanolyan fontos, hogy kinyúljunk a környező közösségekhez. A szomszédaink bizonyára kíváncsiak, miért gyűlik össze több száz autó és lakókocsi nyaranta a táborhelyeinken és a főiskoláink területén. Szerintem a szomszédok elérése egy olyan dolog, amit érdemes újra felfedezni!

Remélem, TE is részt veszel egy tábori összejövetelen ezen a nyáron. Egész biztos, hogy feltölt energiával a szolgálatra, és inspirál majd arra, hogy hű maradj Jézushoz ezekben a zűrzavaros időkben.

Cindy Tutsch

Nyugalmazott igazgatóhelyettes, Ellen G. White Hagyaték

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: