2022. június 11., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - június 11 - SZOMBAT - 4 Mózes 32

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 4Móz 32 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=4%20M%C3%B3zes%2032&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=4%20M%C3%B3zes%2032&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten az egység Istene. Izrael népe fontos forduló ponthoz érkezik, elkövetkezett Kánaán elfoglalásának az ideje. De Izrael népe ekkor sem tagadja meg önmagát: kettő és fél törzs, Rúben, Gád és Manassé fél törzsének a fiai saját terveket szőnek. Amikor Izrael népének egysége biztosítva van, Isten elfogadja kérésüket.    

2.    Isten a kompromisszumot Mózes népéért érzett felelősségének köszönhetően fogadja el. Mózes megijedt a kéréstől, mert félt népének szakadásától. Ezért nagyon keményen szólt a néphez. Csak akkor enyhült meg, amikor meggyőződött róla, hogy a nép egysége nincs veszélyben. Isten minden igaz vezető embere megijed, amikor szakadás veszélye leselkedik a láthatáron és ugyanolyan keményen lépnek fel ellene, mint ahogyan Mózes tette.      

3.    Isten irányítja Mózest, hogy megoldást találjon a váratlan helyzetre. A helyzet megoldódni látszik, de okoz még a későbbiekben problémát. Jó példa arra, hogy egy kezdeti engedetlenkedés mivé válhat, mibe nőhet át. Józsué könyvének 22. fejezetében olvashatjuk részletesebben a történetet, ami az oltárépítésben fog kicsúcsosodni.   

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, aki mindenkit egyformán kezel; aki meghallgatja gyermekei kérését; aki komolyan veszi kéréseinket, aki megoldást talál a felmerülő problémákra.             

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 19. fejezet

19. fejezet – Külhoni munkaterületek belföldön (7. rész)

Erősítsétek meg a munkások kezét

Isten örömmel látna – a múltban tapasztaltakhoz képest – sokkal több művelt embert egyháza soraiban, az erre az időre szóló igazság bemutatásában az Amerikában élő idegenek számára. Erősítsük meg Olsen vén [O. A. Olsen vén töltötte be ekkor a Generálkonferenciában az Észak-Amerikai Külügyi Osztály titkári tisztét.] és munkatársai kezét a munkában. Ne hagyjuk, hogy egymagukban kelljen küzdeniük, nem bírva egyébbel a részünkről egy sovány hozzájárulásnál, hogy végezhetik nagyszerű szolgálatukat. (Review and Herald, 1918. július 25.)

Olsen vén szólt nekünk a bátorító kezdetekről az olaszok, a szerbek, a románok, az oroszok és más egyéb nemzetek között. Együtt örvendezünk vele abban, ami elvégeztetett, szívünket mégis elszomorította az a tudat, hogy sok olyan munka, amit el kellett volna végezni, az anyagiak hiányában félbe maradt. Reméljük, hogy a rendkívüli gyűjtés… amit Amerika valamennyi gyülekezetében meghirdettünk, hozzásegíti ahhoz testvéreinket, akik ennél az osztálynál dolgoznak, hogy egy határozottabb előrehaladást felmutató munkát végezzenek a Föld nagyvárosaiban. Ily módon sokakat nyerhetnénk meg, akik között lehetnek felkészült munkások, akik hirdethetik majd az üzenetet az országunkban és a más tájakon élő honfitársaik között. (Review and Herald, 1918. július 25.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1350/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 18-19. fejezeteihez (június 5-11.).

A tábori összejövetelek eredeti célja nem csak az volt, hogy lelki támogatást nyújtsanak és tanítsanak arról, hogy hogyan legyünk eredményesebbek a személyes evangelizációban és a lelkek megnyerésében, hanem valódi evangelizációs szolgálatot szervezzünk a városokban vagy külvárosokban a tábori összejövetelek helyszínének közelében. Többször lehetőségem nyílt, hogy előadótermekben és sátrakban prédikáljak és szemináriumokat tartsak több tábori összejövetelen világszerte. Bár az együtt töltött idő értékes és inspiráló volt, sosem láttam olyan tábori összejövetelt, ahol megszervezték volna, hogy a résztvevők szóróanyagokat osszanak szét a környéken és meghívják az embereket a tábor területén lévő összejövetelre. (Bár láttam már fiatalokat, akiket beszerveztek közösségi szolgálati projektekbe.)

Ugye csodálatos lenne, ha a tábori összejöveteleink nemcsak a meglévő tagjainkra terjednének ki, mert amilyen fontos a testvériség megtapasztalása és az inspiráló előadók a lelki növekedéshez, ugyanolyan fontos, hogy kinyúljunk a környező közösségekhez. A szomszédaink bizonyára kíváncsiak, miért gyűlik össze több száz autó és lakókocsi nyaranta a táborhelyeinken és a főiskoláink területén. Szerintem a szomszédok elérése egy olyan dolog, amit érdemes újra felfedezni!

Remélem, TE is részt veszel egy tábori összejövetelen ezen a nyáron. Egész biztos, hogy feltölt energiával a szolgálatra, és inspirál majd arra, hogy hű maradj Jézushoz ezekben a zűrzavaros időkben.

Cindy Tutsch

Nyugalmazott igazgatóhelyettes, Ellen G. White Hagyaték

Fordította Gősi Csaba

3 megjegyzés: