2022. január 15., szombat

ÚJ KEZDET - ÚJ FORMA - Higgyetek az Ő prófétáinak - január 15 - SZOMBAT - 1 Mózes 2

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Mózes 2 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=gen+2&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=gen+2&version=NT-HU

(a következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak  

 

1.    Isten, aki elkészül azzal, amit elkezdett. Pénteken úgy fejezte be munkáját, hogy semmivel sem maradt félben. Megtapasztalta a jól elvégzett munka örömét. Bár mi nem tudjuk befejezni minden munkánkat, azzal a nyugalommal kezdhetjük a szombatot, hogy Isten mindent megtett érettünk. Befejezte a teremtést és befejezte a megváltásunkat a kereszten. Mindkét alkalommal azt mondta Isten, hogy elvégeztetett.

2.    A közel jövő Isten. Amikor az embert megteremtette, olyan közel volt hozzá, hogy saját kezével érintette és formálta őt a föld porából. Ha ránézel a kezedre, emlékezz arra, hogy Isten ujjai formálták. Isten nem ódzkodott attól, hogy a kezei porosak legyenek, amikor az embert megteremtette. És amikor az élet leheletét az orrába lehelte, olyan közel hajolt hozzá, mintha megcsókolta volna! A Mindenható Isten akkor is közel jött az emberhez, amikor Jézus Krisztus letérdelt a tanítványok lábához, hogy megmossa azokat. Isten ilyen közel akar hajolni hozzád most is és szerető, gyógyító, vigasztaló kezével meg akar érinteni téged

3.    A kertészkedő Isten. Azt olvassuk, hogy Isten kertet ültetetett az első emberpárnak. Isten nem csupán megteremtette a növényeket, hanem szépen kertté vagy parkká rendezte az ember számára. El tudod képzelni, milyen szép volt az a kert, amelyet Isten ültetett? És tudod, hogy miért volt olyan szép? Azért, mert Isten szerette az embert és szeretetében a legszebbet és a legjobbat akarta adni. Isten neked is a legszebbet és legjobbat akarja adni, mert annyira szeret. Neked egy otthont készített az ő országában. El tudod képzelni, hogy milyen szép lesz? Mivel szeret, a legszebbet készíti neked.

  1. Isten szereti a szépet és a finomat. Isten szemre kedvesnek és eledelre jónak teremtette a zöldségeket és gyümölcsöket. Mivel szeret nemcsak arról gondoskodott, hogy a táplálékunk fenntartsa életünket, hanem arról is, hogy az szép és finom legyen.
  2. Isten, aki esküvőt celebrál! El tudod képzelni, milyen volt az, amikor Isten odavezette Évát Ádámhoz? Biztosan nagyon ünnepélyes pillanat volt. És vajon mit mondott nekik? Biztosan valami nagyon szépet. Isten szereti a meghitt pillanatokat. Ő ott van a te életed legmeghittebb pillanataiban és ezek azért olyan szépen és jók, mert Isten teremtette meg az érzéseinket, amivel meg tudjuk élni ezeket és amelyek igazi örömet adnak nekünk.

Olvasmány – E.G. White AZ IGAZI MEGÚJULÁS 10. fejezet

10. fejezet – Különleges felhívások a bizonyságtevés alkalmain (7. rész)

A felhívás hatása az 1909-es Generál Konferencián

Fivéreim és nővéreim, keressétek az Urat, míg megtalálható! Közeleg az idő, amikor mindazok, akik eltékozolták az idejüket és az alkalmaikat, vágyva-vágynak majd arra, hogy bár lenne lehetőség keresni Őt… Meg akar tartani titeket a prédikálók arcvonalában és a fáradozók arcvonalában. Azt akarja, hogy induljatok el a gyülekezeteinkbe és fáradozzatok buzgón Őérette. Azt kívánja, hogy szervezzetek alkalmakat a gyülekezeten kívül levőknek, hogy megismerjék az utolsó figyelmeztető üzenet igazságait. Vannak helyek, ahol örömmel fogadnak titeket, ahol lelkek mondanak nektek köszönetet azért, hogy segítségükre siettetek. Segítsen titeket az Úr, hogy álljatok be ebbe a munkába úgy, ahogy még sohasem álltatok. Így tesztek? Felálltok most, és ezen a helyen bizonyságot tesztek arról, hogy Istent fogadjátok el reménységeteknek és segítőtöknek? (A gyülekezet felállt.)

[Ima] Hálát adok Neked, Urunk, Izrael Istene. Fogadd el néped esdeklését. Nyugodjék meg rajta Lelked. Láttassék meg bennük dicsőséged. Hadd lássuk Isten megmentő munkáját, amikor az igazság igéit szólják! Ámen. – Generálkonferenciai jegyzőkönyv, 1909. május 18. {      

https://white-konyvtar.hu/fejezet/IM/advent/2011/11974.491/

 

Olvasmány Ellen White AZ IGAZI MEGÚJULÁS című könyvének  10. fejezetéhez (január 9-15.).

Amellett, hogy a megújulás első biztosítéka az, hogy a Kereszt közelében maradjunk (lásd a múlt heti olvasmányt), a 10. fejezetben kifejtett nyilvános felhívásokban felmerült egy téma, amely véleményem szerint a második legfontosabb lépés a lelki megújulás megőrzésében. A svájci Bázelben egy felhívást intéztek, hogy „legyetek … Krisztus hűséges és igaz katonái [és mindenki felállt].” (Napló, 1885. november 22., Az igazi megújulás, 88. o.) János 17:18 ezt a második kulcs igazságot ragadja meg.

Közvetlenül a keresztrefeszítése előtt Jézus az Atyához imádkozott: „Amiképpen te küldtél engem e világra, úgy küldtem én is őket e világra.” (János 17:18) Miért? Jézus ezt fűzte hozzá: „Ezeket beszélem a világon, hogy ők az én örömemet teljesen bírják ő magukban.” (János 17:13) Jézus azt akarja, hogy megtapasztaljuk az Ő örömét, amikor azt látja, hogy emberek menekülnek meg. Azáltal, hogy a kereszt harcosai leszünk, valóban élővé tesszük a megújulást.

Nézzük csak meg James Tour, a világhírű szintetikus vegyészprofesszor és a texasi Houstonban lévő Rice Egyetem Nanotechnológiai Központjának jelenlegi igazgatójának bátorító tettét, ahogyan másokkal megosztja Jézust. Tour, aki a messiási zsidó közösség tagja, azt állítja, hogy a világon mindennél jobban szereti Jézust, és azért él, hogy néhány diákját és munkatársát Jézushoz vezesse. Tourt elszomorítja, ha ez nem történik meg legalább egyszer egy héten. Gyönyörű.

Vegyünk mi is részt fáradhatatlanul Isten hírnökének imára felhívásán, amelyet az 1909-es Generál Konferencia résztvevőihez intézett: „Nyugodjék meg rajta Lelked. Láttassék meg bennük dicsőséged. Hadd lássuk Isten megmentő munkáját, amikor az igazság igéit szólják!” (Az igazi megújulás, 94. o.)

Köszönöm, hogy elolvastad, és a Menny legjobb áldásait kívánom számodra.

John T. Baldwin

Nyugalmazott teológiaprofesszor, HNA Teológiai Szeminárium,

Andrews Egyetem, Michigan, USA

Fordította Gősi Csaba 

3 megjegyzés: