2022. október 11., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - október 11 - KEDD - 2 Sámuel 4

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Sámuel 4 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%204&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%204&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Az úr szíve szerint való Dávid kegyesen bánik ellenségével. Saul családja és a Saul családjából származó király Dávid ellensége volt. Saul családja egyre gyengült, míg a királyt saját alattvalói meg is gyilkolják. Dávid megsiratja ellensége halálát és méltóképpen, tisztességgel eltemeti, viszont szigorúan megbüntette azokat, akik az ellenségével leszámoltak. Míg azzal, hogy ellenségeivel tisztességesen és kegyesen bánik, Krisztus jellemét tükrözi, addig kegyetlenkedése a hírhozókkal nem éppen Krisztusi jellemre vall. Ez azt mutatja, hogy még sokat kell formálódnia a krisztusi jellemre való alakulásban.

2.    Isten is el fogja siratni ellenségeit. Nemsokára Isten uralma zavartalan lesz, nem lesznek ellenségei. Eljön az a nap, amikor Isten ellenségei végleg megsemmisülnek. Azonban Isten számára ez nem a felhőtlen öröm napja lesz, hanem a gyászé, amikor elgyászolja ellenségeit, mert azok is a gyermekei voltak, azokat is szerette, azokért is odaadta a Fiát.

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    akinek a családjában harcok folynak

b.    akinek a családjában egymást öldöklik

c.    aki végül békét teremt gyermekei számára

Olvasmány – E.G. White HIT ÉS CSELEKEDETEK 18. fejezet

18. fejezet – (3. rész)

Nem csak hallgatók, hanem megtartók is - folytatás

Ha Krisztus a szívben lakozik, akkor meg fog jelenni az otthonban, a műhelyben, a piacon, és a gyülekezetben is. Az igazság hatalma abban fog megnyilvánulni, hogy a gondolatok emelkedetté és nemessé válnak, a szív pedig meglágyul, és betelik az igazság uralmával: így az ember egész lénye összhangba kerül Istennel. Az az ember, akit átalakított az igazság, fényt fog sugározni a világra. Akiben megvan a Krisztusba vetett reménység, az megtisztítja magát, amiképpen Ő is tiszta. A megjelenő Krisztusba vetett reménység hatalmas reménység, és sok mindenre kiterjed. Azt is magában foglalja, hogy meglátjuk a Királyt a maga szépségében, és hasonlóvá leszünk Őhozzá.

Amikor Krisztus eljön, a föld remegni fog előtte, az égbolt feltekeredik, mint egy könyvtekercs, és minden hegy és sziget kimozdul helyéből. “Jön a mi Istenünk, nem hallgat. Előtte emésztő tűz, körülötte hatalmas szélvihar. Hívja az eget odafent, és a földet, mert ítélni akarja népét. Gyűljetek hozzám, híveim, akik áldozattal kötöttetek szövetséget velem! Igazságát hirdesse az ég, mert ítéletet tart az Isten” (Zsolt 50,3-6). Isten nagy napját szemlélve láthatjuk, hogy egyetlen biztonságunk abban van, ha elhagyunk minden bűnt és gonoszságot. Akik megmaradnak a bűnben, azok a kárhozottak és elveszettek közé fognak számláltatni.

Forrás: Hit, remény, cselekvő szeretet – Heted7világ Kiadó, 2001


1 megjegyzés: