2022. október 26., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - október 26 - SZERDA - 2 Sámuel 19

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Sámuel 19 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%2019&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%2019&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten együtt érez a megsebzett emberrel. Bár Jóáb nem értette Dávid viselkedését, Isten értette. És Dávid tudta, hogy Isten érti őt. Az ellenségét édes fiának nevezte.

2.    Isten a sebek begyógyítását mozdítja elő és dolgozza ki. Bár óriási volt a seb Dávid szívében, amikor saját fia elől kellett meneküljön, de annyira felemelő és gyógyító volt az, ahogy a nemzettségek visszaviszik őt Jeruzsálembe és visszaültetik trónjára.

3.    Isten gyógyít, az ellenség megsebez. Az ellenség megirigyelte ezt a szép tapasztalatot és irigységet gerjesztett. Istennek azonban gondja volt az események alakulására.

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki folyamatosan gyakorolja a kegyelmét, és ez példa volt Dávid királynak, hogy ő is így cselekedjen

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 2. fejezet

2. fejezet – KRISZTUS KÖZELI VISSZAJÖVETELÉNEK JELEI (4. rész)

Háborúk és szerencsétlenségek

A vihar közeledik, és nekünk készen kell állnunk annak tombolására az Istentől nyert bűnbocsánat és a Jézus Krisztusban való hit által. Az Úr felkel, hogy rettenetesen megrázza a földet. Mindenfelé csapásokat látni. Hajók ezrei, sőt egész flották süllyednek a tenger mélyére, és milliók esnek áldozatul. Váratlan tüzek törnek ki, és semmilyen emberi igyekezet nem tudja azokat eloltani. Dühöngő lángokban tűnnek el a föld palotái. A vasúti szerencsétlenségek egyre gyakoribbá válnak. Zűrzavar, karambolok sorozata és hirtelen halál uralkodik a főbb útvonalakon. A vég közel, a próbaidő lejár. Ó, keressük az Urat, amíg megtalálható, hívjuk őt segítségül, amíg közel van! (Ézs 55:6) (MYP, 1890, 89–90. o.). {LDE 24.1}  

A föld történelmének utolsó jeleneteiben háború dúl. Járványok, ragályos kórok és éhség lesz tapasztalható. A mélység vizei átlépik határukat. Tűz és áradat pusztít el életet és vagyont. Készen kell lennünk ama hajlékok számára, melyeket Krisztus készített az őt szeretőknek (Mar, 1897, 174. o.). {LDE 24.2}  

Nagy tűzgolyók

Múlt pénteken hajnalban, mielőtt felébredtem, megdöbbentő látvány tárult elém. Úgy tűnt, mintha álmomból riadnék fel, de nem a házamban. Az ablakon át rettenetes tűzvész tanúja lehettem. Hatalmas tűzgömbök zuhantak a házakra, és tüzes nyilak repültek szét minden irányba belőlük. A lángokat lehetetlenség volt eloltani, és rengeteg épület vált a pusztulás martalékává. Az emberek félelme kimondhatatlan méreteket öltött. Egy bizonyos idő után felébredtem, és az otthonomban voltam (Ev, 1906, 29. o.).

Egy mérhetetlenül nagy tűzgolyót láttam, amint gyönyörű kastélyokra zuhan, hogy azonnali pusztulást okozzon. Hallottam, hogy valaki így szólt: „Tudtuk, Isten ítéletei eljönnek a földre, de nem gondoltuk, hogy ilyen hamar.” Mások elhaló hangon szóltak: „Ti tudtátok! Akkor miért nem mondtátok? Nekünk erről nem volt tudomásunk!” (9T, 1909, 28. o.).  


2 megjegyzés: