2022. október 29., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - október 29 - SZOMBAT - 2 Sámuel 22

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Sámuel 22 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%2022&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%2022&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Szabadító Isten. Ahogy Dávidot meg tudta Isten szabadítani, úgy a mai korban is bízhatunk abban, hogy az Úr nem enged meg nagyobb nehézséget az életünkben, mint amit el tudunk hordozni, sőt a megoldás útját is megmutatja.   

2.    Isten meghallgatja imáinkat. Ahogy Dávidot meghallgatta az Úr, mikor hozzá kiáltott, úgy a mi mindennapi imádságaink, amelyeket elmondunk, akár szóban, akár énekben, azok ott vannak Isten előtt. Milyen jó ezt tudni!

3.    Igazságos Isten. Isten minden tekintetben igazságos velünk szemben, így teljes nyugalomban lehetünk, hiszen minden, ami történik az életünkben, az a mi javunkat szolgálja még akkor is, ha nem mindig értjük, hogy mit miért enged meg az életünkben.  

4.    Dicséretre méltó Isten. Egyedül csak Ő méltó a dicséretre és imádatra a teremtés és megváltás jogán. Az ének, a zene az egyik legnagyszerűbb mód arra, hogy dicsőítsük Őt. Tegyük ezt minél többször, amikor lehetőségünk van rá, akár egyénileg, akár közösségileg, mivel „az odaszentelt zenében Isten mindig jelen van kegyelmével.” (J.S. Bach).

5.    Páratlan Isten. Dávid próbál felsorolni néhányat Isten tulajdonságaiból, természetesen a teljesség igénye nélkül, de ez is épp elég ahhoz, hogy rácsodálkozzunk, milyen csodálatos az Isten: kőszál, vár, megmentő, pajzs, hatalmas szabadító, fellegvár, menedék, tiszta, ellenáll a hamisnak, mécses, fénysugár, aki felruház erővel, hűséges

6.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    akinek útja tökéletes, beszéde színigaz

b.    aki bosszút áll népéért

c.    aki győzelmet ad

d.    akinek haragjától megremeg a föld

e.    aki szelek szárnyán repül

f.      akinek sötétségből van a sátra

g.    aki előtt fényözön jár, és villámokat szór

h.    aki alászáll a magasból és felemeli a mélybe süllyedt embert

i.       aki hűséges a hűségeshez

j.       aki a nyomorult népet megsegíti

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 2. fejezet

2. fejezet – KRISZTUS KÖZELI VISSZAJÖVETELÉNEK JELEI (7. rész)

A menny figyelme a földi eseményekre irányul

Az első gyilkos életének megkímélésével Isten az egész világegyetemnek olyan leckét adott, amely kihat a nagy küzdelemre… Nemcsak el akarta fojtani a lázadást, hanem a lázadás jellegét is be akarta mutatni a mindenségnek… Más világok szent lakói a legmélyebb érdeklődéssel figyelik a földön zajló eseményeket…

Az egész univerzum együttérzéssel és egyetértéssel kíséri Istent, amint csodálatos terve lépésről lépésre halad a teljes megvalósulás felé (PP, 1890, 78–79. o.).

Krisztus cselekedete, hogy meghalt az ember megváltásáért, elérhetővé tette az embernek a mennyet, és az egész világegyetem előtt igazolta Isten és Fia eljárását a lázadó Sátánnal (PP, 1890, 68–69. o.).

Az egész világegyetem leírhatatlan érdeklődéssel figyeli a jó és rossz közötti nagy küzdelem zárójeleneteit (PK, 1914, 148. o.)

Kicsiny földünk az egész mindenség tankönyve lett (DA, 1898, 19. o.). [Ellen G. White leírta, hogy az el nem bukott világok és a mennyei angyalok „nagy érdeklődéssel” figyelték Krisztus küzdelmét a Gecsemáné kertjében. Jézus Sátánnal folytatott négyezer éves küzdelmének és a kereszten való végső győzelmének bemutatásakor ilyen kifejezéseket használ: „Az el nem bukott világok és a menny angyalai nagy érdeklődéssel figyeltek…” „Az ég és az el nem bukott világok tanúi voltak”, „hallották”, „szemlélték”, „a mennyből figyelték”, „micsoda látvány a mennyei világ számára…” (DA, 1898, 693, 759–760. o.).]   

2 megjegyzés: