2022. október 7., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - október 7 - PÉNTEK - 1 Sámuel 31

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Sámuel 31 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20S%C3%A1muel%2031&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20S%C3%A1muel%2031&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten nem tud segíteni a célt tévesztett Saulnak. Isten nélkül a Gilboa hegyen Saul óriási vereséget szenved hatalmas seregével együtt, közel ahhoz a helyhez, ahol Gedeon 300 emberével, de Istennel az oldalán hatalmas győzelmet arat.   

2.    Isten   megengedte Saul vereségét, de embereket küldött, hogy tisztességes módon eltemessék őt és gyermekeit. Isten már nem tudott segíteni Saulon, és a végzet elkerülhetetlen volt, de ennek ellenére Isten mégis magáénak tekintette Sault, mert embereket küldött, hogy tisztességesen eltemessék őt. Bármilyen elvetemedett volt is Saul, Isten jelezte, hogy Saul és népe hozzá tartozik.    

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki figyelmeztet, hogyha nem az Ő kérése szerint haladunk életünk során, annak a vége mindig rossz lesz

b.    akihez menekülhetünk félelmünkben – Saul nem élt ezzel a lehetőséggel

Olvasmány – E.G. White HIT ÉS CSELEKEDETEK 17. fejezet

17. fejezet – (2. rész)

Krisztus úgy ajánlja önmagát, mint aki minden kétséget kizáróan kész üdvözíteni azokat, akik Hozzá jönnek. Ő mindenkit hív magához. “…aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el” (Jn 6,37). Te is reálisan szemléled ezeket a témákat, mint ahogy én is, mégis összezavarod a kifejezéseiddel az emberek gondolkodását. S miután radikálisan fejezted ki magad a cselekedetekkel kapcsolatosan, és kérdéseket tettek fel neked e témáról, te magad sem látod tisztán kirajzolódni a vonalakat, s ezért nem tudod megmagyarázni a helyes elveket másoknak, és képtelen vagy összhangba hozni állításaidat elveiddel és hiteddel.

A fiatalember a következő kérdéssel jött Jézushoz: “Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” (Mk 10,17). Krisztus pedig így szólt hozzá: “Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó az egy Istenen kívül.” “Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat.” A fiatalember megkérdezte Jézustól: “Melyeket?” Jézus idézett néhányat, és a fiatalember ezt válaszolta: “…Ezt mind megtartottam, mi fogyatkozás van még bennem?” Jézus ezt válaszolta neki: “Ha tökéletes akarsz lenni, menj el, add el vagyonodat, oszd szét a szegényeknek, és kincsed lesz a mennyben; aztán jöjj, és kövess engem.” Íme a feltételek! A Biblia tele van feltételekkel! “Amikor hallotta az ifjú ezt a beszédet, szomorúan távozott, mert nagy vagyona volt” (Mk 10,18; Mt 19,17 második része; 20.21.22. versek).

Forrás: Hit, remény, cselekvő szeretet – Heted7világ Kiadó, 2001


2 megjegyzés: