2022. október 17., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - október 17 - HÉTFŐ - 2 Sámuel 10

ÚJ ELLEN WHITE KÖNYVET KEZDÜNK EL OLVASNI

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Sámuel 10 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%2010&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%2010&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten gyermekeinek kicsúfolása felér Isten kigúnyolásával.  Az ammóniak gúnyt űztek Dávid küldötteiből, ami az egész népnek és Istennek a gúnyolását jelentette. Isten azt mondta, hogy aki az Övéit bántja a saját szemefényét bántja. Isten kiáll azok mellett, akik megvallják Őt és szolgálatába állnak.  

2.    Isten segítsége nem zárja ki a tervezést. Bár Dávid teljes mértékig Istenben bízott a győzelem tekintetében, mégis megtervezte az ellenséggel vívott háborút. Ha használjuk az Istentől kapott értelmi képességeinket, azzal nem azt fejezzük ki, hogy kikerüljük Istent, hiszen az értelmünket is Tőle kaptuk és el is várja, hogy használjuk. Viszont a siker és a győzelem minden esetben Isten érdeme.

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki a vigasztalás Istene, Dávid ezért küld vígasztalókat, mert Isten a példaképe

b.    aki önzetlenül gondoskodik, törődik az emberekkel, még azokkal is, akik nem tartoznak az Ő népéhez

c.    aki a békés rendezés híve

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 1. fejezet

1. fejezet – A FÖLD VÉGSŐ VÁLSÁGA (2. rész)

Hamarosan nyomorúságos idő jön

A vég idejéig egyre fokozódó nyomorúság közvetlen közel van, ezért nincs vesztegetni való időnk. A világot a háború szelleme hatja át. Dániel könyve 11. fejezetének próféciái már majdnem beteljesedtek (RH, 1904. november 24.).

A nyomorúság, „amilyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni” (Dán 12:1), mindjárt bekövetkezik, és olyanok vagyunk, mint az alvó szüzek. Ébredjünk fel és kérjük Jézust, hogy vegyen bennünket örökkévaló karjaiba, és segítsen az előttünk lévő küzdelem idején! (3MR, 1906, 305. o.).

A világ egyre féktelenebbé válik. A nemzetek között nemsokára nagy viszálykodás támad – olyan, amely Jézus eljöveteléig többé már nem szűnik meg (RH, 1904. február 11.).

Nagyon közel vagyunk a nyomorúságos időhöz, és az előttünk álló zűrzavar most még számunkra elképzelhetetlen. (9T, 1909, 43. o.)

A korszakok válságának küszöbén állunk. Isten ítéletei gyors egymásutánban következnek be: tűz, árvíz, földrengés, háború és vérontás formájában (PK, 1914, 278. o.).

Viharos idők előtt állunk, de a hitetlenség vagy csüggedés egyetlen szavát se ejtsük ki a szánkon! (ChS, 1905, 136. o.).   


2 megjegyzés: