2022. október 9., vasárnap

Higgyetek az Ő prófétáinak - október 9 - VASÁRNAP - 2 Sámuel 2

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Sámuel 2 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%202&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%202&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten pontos és félreérthetetlen válaszokat ad Dávidnak. Amikor Dávid kész megkérdezni Istent, Isten készségesen válaszol. Amikor megkérdezi, hogy elmenjen-e Júda területére, Isten határozott „igennel” válaszol. Amikor megkérdezi, hogy hová menjen, akkor Isten pontosan megnevezi a várost.

2.    Isten lehetőséget ad arra, hogy Dávid tisztességet adjon Saul emlékének. Dávid értesült Jábes embereinek tettéről, akik a filiszteusok kegyetlenkedése után Sault és fiait tisztességgel eltemették. Dávid hatalmas kegyelmet gyakorol velük, szép példát adva arra, hogy ha Saul sok nehézséget is jelentett számára, akkor is nemeslelkűséggel tiszteleg emléke előtt.    

3.    Isten tanúja a sok háborúskodásnak, s népe fokozatosan szembesül azzal, miért nem tartotta helyesnek Isten, hogy királyt akartak maguknak. Ezzel a fejezettel kezdetét veszi a trónért folytatott harcok hosszú sorozata. Kezdetét veszi a gyűlölködés, a sok gyilkosság és vérontás. Isten másként szerette volna vezetni népét.

4.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki szívesen beszélget az emberrel és szívesen ad hasznos útmutatást

b.    akinek szomorúan kell végig néznie a családján belüli háborúskodásokat

Olvasmány – E.G. White HIT ÉS CSELEKEDETEK 18. fejezet

18. fejezet – (1. rész)

Az ember olyan tiszta lehet a saját szintjén, mint Isten az Ő szintjén

Részlet egy cikkből, mely megjelent a Signs of the Times 1895. június 20-i számában. Címe: “Megtisztítja magát…”

“Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, és olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában” (1Jn 3,2). Isten népének öröksége az Ő Igéjébe vetett hitében ismerhető fel. “Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust” (Jn 17,3).

Isten gyermekei hit által juthatnak el Krisztus ismeretére, és táplálhatják a reménységet, hogy Ő meg fog jelenni, hogy megítélje a világot igazságban, mígnem dicső várakozássá érik bennük, hogy meg fogják Őt látni, amint van, hasonlóvá válnak Őhozzá, és örökre az Úrral lesznek. Az alvó szenteket az Úr előszólítja sírjaikból a dicső halhatatlanságra. Amikor elérkezik a szabadulás napja, akkor jön el az Úr, hogy különbséget tegyen azok között, akik szolgálták Istent, s akik nem. Amikor Krisztus eljön, csodálni fogják őt mindazok, akik hisznek, és e föld nemzetségei a mi Urunké és Megváltó Jézus Krisztusunké lesznek.

Akik várják, hogy Krisztus megjelenjen az ég felhőiben, nagy hatalommal és dicsőséggel, mint királyoknak Királya, és uraknak Ura, azok arra fognak törekedni, hogy életükkel és jellemükkel bemutassák Őt a világnak. “Ezért akiben megvan ez a reménység, megtisztítja magát, mint ahogyan ő is tiszta” (1Jn 3,3). Gyűlölni fogják a bűnt és a gonoszságot, ahogy Krisztus is gyűlölte a bűnt. Meg fogják tartani Isten parancsolatait, ahogyan Krisztus is megtartotta az Ő Atyjának parancsolatait. Felismerik, hogy nem elég csak elfogadni az igazság elveit, hanem alkalmazni kell szívükben, és gyakorolni életükben, hogy Krisztus követői egyek lehessenek Mesterükkel, és olyan tiszták legyenek az ő szintjükön, amilyen tiszta Isten az Ő szintjén.

Forrás: Hit, remény, cselekvő szeretet – Heted7világ Kiadó, 2001

2 megjegyzés: