2022. október 25., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - október 25 - KEDD - 2 Sámuel 18

SAJNOS A FACEBOOK LETILTJA A BEJEGYZÉSEIMET, MERT AZ UTOLSÓ IDŐRŐL SZÓLNAK. REMÉLEM ITT OLVASHATÓ LESZ,

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Sámuel 18 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%2018&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%2018&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten embereken keresztül mutat vezetést Dávidnak. Az Istenhez hű emberektől Dávid úgy fogadja a tanácsot, mint Istentől. És jól is teszi, mert Isten gyakran olyan embereken keresztül küld tanácsot, akik abban a pillanatban erőteljes kapcsolatban vannak Vele.

2.    Akit Isten próbába enged abban megbízik és megtiszteli szeretetével. A próba nem valamilyen vizsgáztatás Isten részéről, hanem azt fejezi ki, hogy az illetőt barátjának tekinti, megbízik benne és kockáztat az angyalok előtt (lásd: Jób is).

3.    Isten, aki együtt tud érezni esküdt ellenségeivel is. Dávid azt mondta, hogy legyetek kíméletesek a fiúval, azzal a fiúval, aki nem késlekedett volna megölni apját. Nem gondoljuk, hogy ilyen az Isten is? Még Luciferrel is szépen bánt, annak ellenére, hogy már nem hagyhatta őt a mennyben.

4.    Az emberek nem értik Isten szeretetét. A hírt hozók nem értették, hogy a király miért nem örül a hírnek és a győzelemnek. Nem örül annak, hogy nincs ellenség és sokkal boldogabb lehet az élet nélküle. Isten is milyen nyugodt lehetett volna hatezer éven át, ha már az elején megsemmisített volna Sátánt? De Ő nem ember. Ő nem így gondolkodik.

5.    Isten ma hírmondókat keres. Te hogyan fogalmazod meg ezt a jó hírt? Az ellenség bukásán örülsz, vagy inkább Isten jóságáról beszélsz?

6.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki szereti a rendet, pontosságot--Dávid megszámláltatta a népet, és megszervezte a hadsereget

b.    arra készteti az embereket, hogy Dávidra, mint vezetőre gondosan ügyeljenek, nehogy baj érje

c.    szánja az ellene lázadókat, és mindent megtesz a megmentésükért--Dávid nagyon siratta fiát

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 2. fejezet

2. fejezet – KRISZTUS KÖZELI VISSZAJÖVETELÉNEK JELEI (3. rész)

A mohóság és mértéktelenség

Világunk nagy erkölcsi romlottságának oka a falánkságban és a mértéktelenségben gyökerezik. Sátán tudatában van ennek, és állandóan kísérti az embereket, hogy egészségük, sőt életük rovására is kedvezzenek érzékeiknek. Az evésivást és az öltözködést tették életcéllá ezen a világon. Éppen ilyen állapotok uralkodtak az özönvíz előtt is. A kicsapongás mai mértéke a föld történelme közeli lezárulásának egyik szemmel látható bizonyítéka (Letter, 1875, 34.).

A Biblia özönvíz előtti világról adott képe híven ábrázolja azt az állapotot, amely felé a modern társadalmunk siet (PP, 1890, 102. o.).

Tudjuk, hogy az Úr nemsokára eljön. A világ hamarosan olyan lesz, mint Noé napjaiban: az önző élvezetek szabad utat nyernek; az evésivást túlzásba viszik, és ártalmas szeszesitalt isznak az emberek, aminek hatására elveszítik józan ítélőképességüket (Letter, 1907, 308.).

Az erőszak cselekedetei

Noé napjaiban a túlnyomó többség szembehelyezkedett az igazsággal, és a hazugságok szövevényét szerette. A föld megtelt erőszakossággal – a háború, gonoszság, gyilkosság mindennapossá vált. Épp így lesz Krisztus második eljövetele előtt is (1BC, 1891, 1090. o.).

A szakszervezetek könnyen erőszakhoz folyamodnak, ha követeléseiket nem teljesítik. Egyre világosabbá válik, hogy a föld lakosai nem élnek Istennel összhangban. Egyetlen tudományos elmélet sem ad magyarázatot arra, hogy miért lép fel állandóan annyi gonosz ember Sátán irányítása alatt. Minden összeverődött tömegben ott munkálkodnak a sötétség angyalai, erőszak elkövetésére késztetve az embereket.

A fajtalanság és kegyetlenség olyan fokra jut el, hogy Isten kinyilatkoztatja magát fenségében. A világ gonoszsága nagyon hamar eléri végső határát, és Noé napjaihoz hasonlóan Isten kitölti ítéletét világunkra (UL, 1907, 334. o.).

A gyilkosságokról és rablásokról, a vasúti szerencsétlenségekről és erőszakos cselekedetekről szóló rémítő hírek azt jelzik, hogy mindennek vége közel van. Most, éppen most kell az Úr második eljövetelére készülnünk! (Letter, 1907, 308.).

1 megjegyzés: