2022. október 15., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - október 15 - SZOMBAT - 2 Sámuel 8

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Sámuel 8 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%208&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%208&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten, a siker kulcsa. Dávid sikerei annak köszönhetőek, hogy megtanulta Istent első helyre tenni az életében. Ez nem mindig volt könnyű, és nem is mindig sikerült neki teljesen, de ez a fejezet arról szól, hogy amikor sikerült, annak megvoltak a pozitív eredményei.   

2.    Isten előtt nem bírnak megállni népe ellenségei. Ebben a fejezetben a legyőzött népek felsorolását találjuk, de találunk olyan népet is, amely elismeri Istent, ajándékot hoz Dávidnak és őket nem érti bántódás. Dávid azokat a népeket győzi le, amelyek ellenséges viszonyban voltak Istennel és Izraellel. Más népeket nemcsak, hogy nem bánt, hanem még meg is segít Dávid.

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki győzelmet ad népének

b.    aki megbízható – teljesíti ígéreteit

c.    akinek szép tervei vannak népével

d.    aki nemcsak kisebb győzelmeket biztosít, hanem jelentőseket is. Izrael olyan hatalommá növekedett, amellyel számolni kellett, és amelyet komolyan kellett venni és el kellet ismerni

Olvasmány – E.G. White HIT ÉS CSELEKEDETEK 19. fejezet

19. fejezet – Véleményünket és szokásainkat Isten Szavához kell igazítanunk (2. rész)

Isten minden Igéjével élni

A kereszténység egyszerűen annyit jelent, mint Isten minden igéjével élni, mely az Ő szájából származik. Krisztusban kell élnünk és hinnünk, aki maga az Út, az Igazság, és az Élet. Akkor hiszünk Istenben, ha hiszünk az Ő Igéjében; akkor bízunk Istenben, és akkor engedelmeskedünk neki, ha megtartjuk az Ő parancsolatait; és akkor szeretjük igazán Istent, ha szeretjük az Ő törvényét.

Ha elhiszünk egy hazugságot, az még nem terel egyikünket sem a megszentelődés útjára. Ha a világ összes lelkésze mondaná is nekünk, hogy nyugodtan áthághatjuk az igazság szent mércéjének akár csak egyetlen szabályát is, az sem csökkenteni kötelességünket, vagy tenne bennünket kevésbé bűnössé, ha elutasítanánk egyetlen parancsot is. Ne gondoljuk azt, hogy mivel elődeink egy bizonyos úton mentek, és boldogan haltak meg, mi követhetjük az ő nyomdokaikat, és Atyánk elfogadná ugyanazt a szolgálatot, s ugyanazokat a dolgokat, melyeket ők tettek.

Nekünk több világosságunk van, mint nekik volt, s ha azt akarjuk, hogy elfogadjon bennünket Isten, akkor olyan hűségesen kell engedelmeskednünk a világosságnak, és járnunk abban, mint ahogy ők fogadták az Isten által nekik küldött világosságot, és engedelmeskedtek annak. El kell fogadnunk az ösvényünkre hulló világosságot, és tovább kell haladnunk abban, mint ahogyan ők is elfogadták az ő korukra szóló világosságot, és engedelmeskedtek annak. Az alapján fog megítélni bennünket Isten, hogy életünkben mennyi fény sugárzott lelkünk templomába, s ha követjük a világosságot, akkor szabadok leszünk Krisztus Jézusban.

Forrás: Hit, remény, cselekvő szeretet – Heted7világ Kiadó, 2001

2 megjegyzés: