2022. október 20., csütörtök

Higgyetek az Ő prófétáinak - október 20 - CSÜTÖRTÖK - 2 Sámuel 13

ÚJ ELLEN WHITE KÖNYVET KEZDÜNK EL OLVASNI

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Sámuel 13 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%2013&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20S%C3%A1muel%2013&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak 

 

1.    Isten világosan látja, alaposan ismeri az emberi szív rejtelmeit. Támár története az elnyomás, a kiszolgáltatottság, az igazságtalanság kegyetlen története. Az, hogy ilyen történetek szerepelhetnek az Isten feljegyzett Szavában, számomra arról árulkodik, hogy Isten ismeri az embert, és őszinte hozzánk - velünk/önmagunkkal kapcsolatban.

2.    Isten nem csap be bennünket a bűn természetét illetően.

3.    Isten nem akarja eltitkolni előlünk az ok-okozati összefüggéseket, a vetés-aratás változhatatlan törvényét.

4.    Isten nem hiteget azzal bennünket, hogy elkerülhetők a gonosz döntések fájdalmas következményei. Isten őszinte hozzánk, tisztában van az ember gyengeségével, azzal, hogy a saját bölcsességünk csakis a pusztulás útjára vezethet. Amnon barátja az Írás szerint eszes volt, látjuk, milyen következményekkel járt a tanácsa. 

5.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben,

a.    aki ezúttal nem ad hírt örömről, tisztaságról, győzelemről… ez a könnyek fejezete

b.    aki együttérzéséről tett bizonyságot, amint bizonyára támogatta a fiát gyászoló Dávidot végig a folyamatban

c.    ...ahogy ott volt Támárral is, és gyógyította a trauma okozta sebeket

d.    velünk is ott van mindenható erejével azokban a – sokszor hosszan tartó – időszakokban is, amikor gyógyulnunk kell a mások által okozott sebekből

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 1. fejezet

1. fejezet – A FÖLD VÉGSŐ VÁLSÁGA (5. rész)

Fordítsuk figyelmünket az utolsó napok próféciáira!

Akkor láttam a harmadik angyalt is (Jel 14:9-11). A kísérő angyalom ezt mondta: Hatalmas a munkája, tiszteletet támaszt a küldetése. Ő az, aki elválasztja a búzát a konkolytól és elpecsétel, vagy kévébe köti a gabonát a mennyei tárház számára. E tanításokban teljes értelmünkkel és minden figyelmünkkel el kellene mélyednünk (EW, 1854, 118. o.).

A hatóságok előtt kell majd számot adnunk Isten törvénye iránti hűségünkről. Hitünket meg kell indokolnunk; emiatt szükséges a fiataloknak megérteniük ezeket az igazságokat.

Ismerniük kell a világ történelmének lezárulása előtt bekövetkező eseményeket, amelyek mindnyájunk végső sorsát érintik. Mind a tanítóknak, mind a diákoknak több figyelmet kellene fordítani ezekre a történésekre (6T, 1900, 128–129. o.).

A nagy útjelzőket tanulmányoznunk kell, amelyek megmutatják az időt, amelyben élünk (4MR, 1895, 163. o.).

Akik Isten ellenőrzése alá helyezik magukat, hogy irányítsa és vezesse őket, észreveszik az általa rendelt események biztos előrehaladását (7T, 1902, 14. o.).

Lássuk meg a próféciák beteljesedését a történelemben! Tanulmányozzuk a Gondviselés munkáját a reformáció nagy mozgalmaiban, hogy megértsük az események előrehaladását a nemzetek egymásutánjában a nagy küzdelem végső harcáig (8T, 1904, 307. o.).   

1 megjegyzés: