2023. február 11., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - február 11 - SZOMBAT - 2 Krónikák 27

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Krónikák 27 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kr%C3%B3nika%2027&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%2027&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    A legromlottabb időben is támadnak Istenhez hűséges emberek. Mindig csodáltam azt, hogy egy romlott királynak olyan fia kerül trónra, aki szereti Istent és hűséges hozzá. Hogyan lehetséges, hogy a romlottság tengerében mindig támadnak tiszta jellemű emberek? Ilyen volt Jótám, aki egész életében hűséges maradt Istenhez. Bár ő is nagyságra jutott, de ő azon kevesek egyike, akit nem rontott meg a hatalom és a gazdagság.              

2.    Amikor már nem elég a király hűsége. A nép általában követni szokta királyát. Ha a király hűséges volt Istenhez, a nép nagy része követte, ha hűtlen volt, a nép is hűtlen lett. Jótám idejére azonban annyire mélyre süllyedt Izrael a lázadásban, hogy ez a fejezet megjegyzi, hogy a király hűsége ellenére a nép továbbra is romlott maradt.     

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 17. fejezet

17. fejezet – AZ UTOLSÓ HÉT CSAPÁS ÉS A GONOSZOK — A nagy nyomorúság (7. rész)

Választ az egész világ

Az egész világ ott áll majd a kérdés egyik vagy a másik oldalán. Armageddon csatáját meg fogják vívni. Az a nap egyikünket sem találhat alva. Legyünk teljesen ébren, okos szüzekként olajnak kell lennie a lámpásainkhoz tartozó edényeinkben! A Szentlélek ereje nyugodjon meg rajtunk, és az Úr seregének fejedelme áll a mennyei angyalok élén, hogy irányítsa a csatát (3SM, 1890, 426. o.).

Egyre nyilvánvalóbbá válik Sátánnak a jóval szemben tanúsított ellenségeskedése, ahogy működésbe hozza erőit lázadásának utolsó nagy művében. Minden ember, aki teljesen nem adta át magát Istennek, és nem az Úr hatalma által él, szövetségre fog lépni Luciferrel a menny ellenében, és harcba száll a világegyetem Uralkodója ellen (TM, 1892, 465. o.).

Hamarosan eljön az idő, amikor a föld minden lakója állást foglal a mennyei kormányzat mellett vagy ellen (7T, 1902, 141. o.).

A hetedik csapás

Tanulmányoznunk kell a hetedik pohár kitöltetését (Jel 16:17-21). A gonoszság erői nem adják fel a harcot küzdelem nélkül, de Isten is részt vesz az armageddoni csatában. Amikor a földet a Jelenések könyve 18. fejezetében leírt angyal dicsősége világítja be, a vallási erők – jók és rosszak egyaránt – felébrednek a szunnyadásból, és a csatateret az élő Isten seregei foglalják el (7BC, 1899, 983. o.).

Hamarosan itt van az armageddoni csata ideje. A menny seregeinek vezére fehér lovon ül; ruháján, a finom, tiszta és fehér gyolcson a „királyoknak Királya és uraknak Ura” felirat olvasható (Jel 19:11-16) (7BC, 1899, 982. o.).

Az egész föld háborgó tengerként hullámzik. Felszíne széttöredezik. Még az alapjai is megrendülni látszanak. Hegyláncok süllyednek le. Lakott szigetek tűnnek el. A kikötők környékét, amely a gonoszság miatt Sodomává vált, elnyelik a tajtékzó hullámok… Világunk legragyogóbb városai dőlnek romba. A kevély paloták, amelyekre eltékozolták földünk nagyjai a vagyonukat, csak hogy önmagukat dicsőítsék, a szemük láttára válnak romhalmazzá. Leomlanak a börtönfalak, és Isten gyermekei megszabadulnak, akiket eddig hitük miatt tartottak fogva (GC, 1911, 637. o.).

1 megjegyzés: