2023. február 22., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - február 22 - SZERDA - Ezsdrás 2

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit Ezsdrás 2 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ezsdr%C3%A1s%202&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ezsdr%C3%A1s%202&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten utat készít Babilonból Jeruzsálembe. Lehet bármilyen nagy Babilon, hatalma egyszer véget ér és fogvatartottjai hazatérhetnek Jeruzsálembe. Mi is várjuk Babilon hatalmának végét és azt, hogy hazamehessünk a mennyei Jeruzsálembe.            

2.    Isten a rend és a részletek Istene és mégsem vész el a részletekben. A hazatértekről pontos jegyzéket vezetnek, tudják, hogy ki jogosult a templom körüli szolgálatra és azokat be is iktatják.

3.    Istennek a kevésből is lehet adakozni és a szűkös időkben is. A hazatértek nyomorúságos körülmények közé érkeztek, de az első dolguk az volt, hogy adakozzanak Isten templomának felépítésére.

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 19. fejezet

19. fejezet – KRISZTUS VISSZATÉRÉSE (4. rész)

Barlangok, vermek és földalatti börtönök

Az Üdvözítő kinyilatkoztatja jelenlétét és dicsőségét a hegyek erősségeiben, a barlangokban és vermekben.

Egy kevés idő még és Ő, aki eljövendő, eljön és nem késik. Tekintete mint a tűz lángja, behatol még a legerősebben bezárt föld alatti börtönökbe is, és felkutatja az elrejtetteket, mert nevük be van írva az életnek könyvébe, amely a Bárányé. Az Üdvözítő szemei felettünk és körülöttünk őrködnek, érzékelve minden nehézséget, felismerve minden veszélyt; és nincs olyan hely, ahova tekintete ne tudna behatolni, nincs népének olyan bánata és szenvedése, ahová ne érne el Krisztus együttérzése…

Isten gyermeke Jézus Krisztus hatalmától első pillantásra megrémül. Érzi, hogy nem tud szentségének jelenlétében élni. De ugyanazt a szót hallja, mint János: „Ne félj!” Jézus jobb kezét Jánosra helyezte, és felemelte térdeiről. Így tesz majd hűségeseivel is, akik bíznak benne (TMK, 1881, 360–361. o.).

Isten örökösei padlásszobákból, fészerekből, börtönökből, vesztőhelyekről, hegyekből és pusztaságokból, a föld barlangjaiból, a tenger üregeiből jönnek elő (GC, 1911, 650. o.).

Az óceán mélységeiből, bányák mélyéről és hegyekből

Amikor Krisztus eljön, hogy egybegyűjtse a hűségeseket, felharsan az utolsó trombita, és az egész föld a magas hegyormoktól a legmélyebb bányajáratig meghallja szavát. A meghalt igazak előjönnek sírjaikból a trombita hangjára, hogy halhatatlanságba öltözve találkozzanak Urukkal (7BC, 1904, 909. o.).

Örömmel beszélek az igazak feltámadásáról, akik majd a föld minden részéről előjönnek: sziklák üregeiből, föld alatti börtönökből, barlangokból és vizek mélységeiből. Senki nem marad itt. Mindegyik meg fogja hallani az Ő hangját. A győzelem diadalával sereglenek mindenfelől (Letter, 1886, 113.).

Micsoda látványt nyújtanak majd ezek a hegyek és dombok [Svájcban], amikor Krisztus, az Életadó előhívja halottait! Üregekből, tömlöcökből, mély kutakból kerülnek elő, ahová egykor testüket eltemették (Letter, 1886, 97.).

2 megjegyzés: