2021. július 27., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - július 27 - KEDD - Apostolok cselekedetei 1

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 17. fejezet 2195. nap

17. fejezet (3. rész) – AZ IMA CSALÁDI KÖRBEN

Fontos imádkozni a családban. – Az egyéni, családi vagy közösségi ima mind fontos. Alkalmaznunk kell mindazt, amit imáinkban vállalunk Isten előtt. Dolgozzunk együtt Krisztussal az Ő munkájában! – Bizonyságtételek 7. kötet, 239. o.

Nincs annál szomorúbb, mint az az otthon, ahol nincs közös imádkozás. – Nincs semmi, ami olyan nagy szomorúságot okozna nekem, mint egy imádság nélküli otthon. Egyetlen éjszakára sem érzem magam biztonságban egy ilyen házban, és ha nem remélném, hogy talán segíthetek a szülőknek, hogy ráébredjenek hanyagságuk szomorú következményeire, nem is maradnék ott egy percig sem! E hanyagság a legjobban a gyerekeken látható, mert nem tanulják meg félni Istent. – Gyermeknevelés, 518. o.

Minden otthonnak az imádság hajlékának kellene lennie. – Ha valaha volt idő, amikor minden otthonnak az imádság hajlékának kellett lennie, az az idő most van. – Bizonyságtételek 7. kötet, 42. o.

A családi áhítat Isten közvetlen jelenlétébe vezet. – Az ima, hangozzék el a gyülekezetben, a családban vagy belső szobánkban, az embert közvetlenül Isten jelenlétébe vezeti. A szüntelen imádkozás által a fiatalok olyan szilárd elveket sajátíthatnak el, amelyeknek köszönhetően még a legerősebb kísértések sem távolíthatják el őket Istentől. – My Life Today, 18. o.

A családi imák által erőt és áldást nyerünk. – Sokkal többet kellene imádkoznunk! Óriási erő és áldás rejlik a közös családi imában gyermekeinkért és gyermekeinkkel. Ha a saját gyerekeim valami rosszat csináltak, először kedvesen és nyugodtan megbeszéltük a dolgot, azután imádkoztam velük, és ezek után soha, egyszer sem láttam szükségesnek, hogy megbüntessem őket. Szívük meglágyult a Szentlélek hatására, aki válaszként érkezett közösen mondott imáinkra. – Gyermeknevelés, 525. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Apostolok cselekedetei

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Apostolok%201&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Apostolok%20cselekedetei%201&version=NT-HU

Az apostolok cselekedeteiről szóló könyv – szinte minden bibliai könyvnél inkább – örömmel és várakozással tölti meg a szívemet. Élénk képet látok benne arról, hogy milyen lesz a késői eső kitöltetése. Lukács, az orvos-történész, Jézus egyik későbbi tanítványa a könyv elismert szerzője. Az egymást követő fejezetekben megosztja velünk azt, hogy pünkösdöt követően a korai keresztények hogyan hirdették az evangéliumot hatalommal, Jeruzsálemből kiindulva (ApCsel 1-7).

Mielőtt Jézus felment volna a Mennybe, egy fontos kulcsot adott a követőinek, amely alkalmassá teszi őket a Tőle kapott nagy misszióparancs teljesítésére. Ez a kulcs az első fejezetben található meg, és ez az, amire a legnagyobb szükségünk van ma is: „Ne távozzatok el Jeruzsálemből, hanem várjátok meg az Atya ígéretét, amelyről hallottátok tőlem” (4. vers). A 8. vers tovább részletezi ezt: „Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.”

Krisztus egy hatalmas küldetést adott nekünk, hogy vigyük el az evangéliumot az egész világnak, de hányszor fordul elő, hogy a nagy misszió parancs teljesítése buzgalmában elkövetjük a legnagyobb mulasztási vétséget; rohanunk előre, elhagyjuk Jeruzsálemet (otthonunkat), mielőtt elfordulnánk bűneinktől, mielőtt egységre jutnánk az otthonunkban (gyülekezetünkben) élőkkel, és mielőtt Isten Igéjére időt szakítottunk volna, és térdeinken kértük volna Isten erejét.

Vétkesek vagyunk ebben mindannyian, magamat is beleértve. De ahogy az új évben előre haladunk, ne legyünk vétkesek többé ebben! Kérjük Istent megújult buzgalommal, hogy adja nekünk ezt a legértékesebb ajándékot! A késői eső kitöltéséről ezt olvashatjuk: „A Szentlélek kitöltetésére úgy gondolnak egyesek, mint egy jövőbeni eseményre, de az egyháznak az az előjoga, hogy már most élhet vele. Keressük, imádkozzunk érte, és higgyünk benne! Szükségünk van rá, és a Menny adni akarja" (Review and Herald, 1895. március 19.). Én nagyon várom, hogy megkapjam ezt az ajándékot. De mi a helyzet veled?

Melody (Melodious Echo) Mason

312. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 17. fejezetéhez (július 25 – 31.).

Ha van gyermeked, akkor biztos vagyok benne, hogy a saját imaéleted edzetté válik. Ha csak ránézel a pici újszülöttre, aki mellé nem járt használati utasítás, az már elég, hogy elűzze a félelmet és a legbátrabb emberré tegyen! Azonban azon túl, hogy imával védelmezed gyermekedet, a te kiváltságod és legfőképp kötelezettséged, hogy megtanítsd ŐT imádkozni.

A Filippibeliekhez írt levél 4:6–7-ben így olvassuk: „Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”

Tanulják a gyermekeid, hogy hogyan nyissák meg szívüket a Mennyei Atyjuk előtt? Ez a valódi imádság! A lányom a tinédzser éveinek közepén jár: oly sok változás és fejlődés történik! Nem kell messzire tekintsünk, ha stresszt és csalódást akarunk keresni az ő életében. Amikor azonban megosztja valamilyen gondját velem, igyekszem, hogy mindig az jusson eszembe elsőként, hogy megkérdezzem: „Imádkoztál már ezzel kapcsolatosan?” Ha azt válaszolja, hogy még nem, rögtön elkezdek imádkozni vele, és Isten elé visszük a problémáit, az Ő megoldását kérve.

Egy pár év múlva a lányom már nem fog velem élni, de az a szokás, hogy a Mennyei Atyjához fordul valamennyi problémájával az életben, az mindig vele lesz, még akkor is, amikor én nem.

Susan Menzmer

Háztartásbeli, Collegedale, Tennessee, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: