2021. július 30., péntek

Higgyetek az Ő prófétáinak - július 30 - PÉNTEK - Apostolok cselekedetei 4

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/



Az olvasmány szerkezete:

1. Részlet Ellen White könyvéből

2. Olvasmány a napi bibliai fejezethez

3. A heti olvasmány Ellen White könyvéhez

Olvasmány – E.G. White Az imádság 17. fejezet 2199. nap

17. fejezet (6. rész) – AZ IMA CSALÁDI KÖRBEN

Az emberi erőfeszítés nélkül az isteni erőfeszítés hiábavaló. Isten hatalommal fog munkálkodni, ha a szülők gyermeki bizalommal a rajtuk nyugvó szent felelősség tudatában vannak, és gyermekeiket helyesen kívánják oktatni. Ő együtt munkálkodik azokkal a szülőkkel, akik gondosan és imádkozva nevelik gyermekeiket, munkálván maguk és gyermekeik üdvösségét. Az Úr munkálja bennük az akarást és a véghezvitelt jó kedvéből. – Boldog otthon, 206–207. o.

Szülők! Tesztek-e határozott erőfeszítéseket gyermekeitekért? A menny Istene látja törekvéseteket, komoly szolgálatotokat, állandó éberségeteket, és hallja imáitokat. Neveljétek gyermekeiteket az Úrnak türelemmel, kedvesen. Az egész menny érdeklődve figyel titeket. A világosság angyalai csatlakoznak hozzátok, ha gyermekeiteket a menny felé vivő úton vezetitek. Isten is mellétek áll, és sikerrel koronázza erőfeszítéseiteket. Krisztus örömmel tiszteli meg a hűséges keresztény családokat, mert egy ilyen család a mennyei család jelképe. – Review and Herald, 1901. január 29.

Az anyák imájának fontossága. – Azok, akik megtartják Isten törvényét, a remény és a félelem bizonytalan érzésével tekintenek gyermekeikre, és szeretnék tudni, milyen szerepet fognak betölteni az előttük álló nagy küzdelemben. Az aggódó anya ezt kérdezi: „Milyen álláspontot foglalnak el? Mit tehetek felkészítésükért, hogy helyesen vegyék ki részüket, és az örök dicsőség részesei legyenek?”

Anyák, nagy felelősség nyugszik rajtatok. Noha nem vesztek részt nemzeti tanácsokban, nagy munkát végezhettek Istenért és országotokért: nevelhetitek gyermekeiteket. Segíthettek nekik olyan jellem kifejlesztésében, amelyet nem irányítanak vagy befolyásolnak a rossz megtételére, hanem az fog másokat irányítani és befolyásolni a jó cselekvésére. A hit buzgó imája által mozgathatjátok azt a kart, amely irányítja az egész világot. – Boldog otthon, 264. o.

Az istenfélő, imádkozó anya befolyása örökké tartó. Lehet, hogy egy napon megpihen, befolyása azonban örökre megmarad. – Bizonyságtételek 4. kötet, 500. o.

 

Mai Bibliai szakasz: Apostolok cselekedetei 4

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Apostolok%204&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Apostolok%20cselekedetei%204&version=NT-HU

Sajnos, amikor csodák történnek, az ördög is dolgozik, és megpróbálja útját állni az áldásoknak. Így volt ez akkor is, amikor Pétert és Jánost a vallási vezetők letartóztatták, és durván vallatták: „Micsoda hatalommal, vagy micsoda név által cselekedtétek ti ezt?” (7. vers). Félhettek volna, és adhattak volna valami kitérő választ, amivel elterelik Jézusról a figyelmet. Végtére is jól tudták mi történt Jézussal. Keresztre feszítették Őt! Mégsem próbálták takargatni az igazságot. Sőt, Péter bátorsággal válaszolt: „Legyen tudtotokra mindnyájotoknak és az Izráel egész népének, hogy a názáretbeli Jézus Krisztusnak neve által, akit ti megfeszítettetek, kit Isten feltámasztott halottaiból, az által áll ez ti előttetek épségben” (10. vers).

Mi mit tettünk volna ebben a helyzetben? Azt hiszem, a válaszunk abban rejlik, miként is állunk helyt az apró próbákban ma. Amikor valaki megkérdőjelezi hitelveinket, életmódunkat, hitünket, megpróbáljuk-e elrejteni a tényt, hogy hetednapi adventista keresztények vagyunk, vagy bátran élünk a lehetőséggel, hogy a mi Urunk, Megváltónk és az Ő igéjének igazságait megosszuk?

Közeledik az idő, amikor mindannyian próbára tétetünk a hitünk miatt. Sok hittestvérünknek szerte a világban már ma üldözést kell elszenvednie. A Biblia azonban ezt mondja: „Szeretteim, ne rémüljetek meg attól a tűztől, a mely próbáltatás végett támadt köztetek, mintha valami rémületes dolog történnék veletek; Sőt, a mennyiben részetek van a Krisztus szenvedéseiben, örüljetek, hogy az ő dicsőségének megjelenésekor is vígadozva örvendezhessetek” (1Pt 4:12-13).

Máté 10:32 is emlékeztet bennünket: „Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt”. Ez az, amiért élünk – Isten elismeréséért, nem az emberekéért. Bármi történjék is, legyünk hűségesek Hozzá ma!

Melody (Melodious Echo) Mason

312. heti olvasmány AZ IMÁDSÁG 17. fejezetéhez (július 25 – 31.).

Ha van gyermeked, akkor biztos vagyok benne, hogy a saját imaéleted edzetté válik. Ha csak ránézel a pici újszülöttre, aki mellé nem járt használati utasítás, az már elég, hogy elűzze a félelmet és a legbátrabb emberré tegyen! Azonban azon túl, hogy imával védelmezed gyermekedet, a te kiváltságod és legfőképp kötelezettséged, hogy megtanítsd ŐT imádkozni.

A Filippibeliekhez írt levél 4:6–7-ben így olvassuk: „Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”

Tanulják a gyermekeid, hogy hogyan nyissák meg szívüket a Mennyei Atyjuk előtt? Ez a valódi imádság! A lányom a tinédzser éveinek közepén jár: oly sok változás és fejlődés történik! Nem kell messzire tekintsünk, ha stresszt és csalódást akarunk keresni az ő életében. Amikor azonban megosztja valamilyen gondját velem, igyekszem, hogy mindig az jusson eszembe elsőként, hogy megkérdezzem: „Imádkoztál már ezzel kapcsolatosan?” Ha azt válaszolja, hogy még nem, rögtön elkezdek imádkozni vele, és Isten elé visszük a problémáit, az Ő megoldását kérve.

Egy pár év múlva a lányom már nem fog velem élni, de az a szokás, hogy a Mennyei Atyjához fordul valamennyi problémájával az életben, az mindig vele lesz, még akkor is, amikor én nem.

Susan Menzmer

Háztartásbeli, Collegedale, Tennessee, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: