2022. május 3., kedd

Higgyetek az Ő prófétáinak - május 3 - KEDD - 3 Mózes 20

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 3Móz 20 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=3%20M%C3%B3zes%2020&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=3%20M%C3%B3zes%2020&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak  

 

1.    Isten szeretné, ha nép méltó lenne a kiválasztottsághoz. Isten figyelmezteti népét a súlyos bűnök elkövetésének veszélyességére, hatalmas kockázatára. Tudja, hogy újra és újra emlékeztetni kell őket a rendelésekre, mert az egyiptomi szokások, a szomszédos pogány népek szokásai nagy hatást gyakoroltak rájuk. Isten azért óvta népét e bűnöktől, mert tudta, eljátszhatják kiválasztottságukat.   

2.    Isten óva int a bálványimádástól. Molok ammonita isten volt, akinek a szülők gyermeket áldoztak. A bálványimádás a tízparancsolat hatalmas mértékű megszegése.

3.    Isten óva int a szülők iránti tiszteletlenségtől. A szülők iránti lázadást egy lépés választja el az Úr iránti lázadó lelkülettől. Hisz a gyermekek számára Isten földi képviselői a szülők.

4.    Isten óva int mindenféle erkölcstelenség ellen. A házasságtörés, a vérfertőzés, a homoszexualitás, az állattal való közösülés az Isten által elrendelt szent házasság intézményének   megbecstelenítése. Nem véletlen, hogy   Isten ez ellen ismételten és megannyiszor int, mert rengeteg példát találunk az emberiség történelmében, amikor ez szabály áthágása megtörténik. Gondolhatunk Noé napjaira, Sodomára, Gomorrára és folyamatosan folytatható lenne a sor, hányszor és hányszor még az Ószövetségben, aztán az Újszövetségben és napjainkban!!!  S amiért mindez félelmetes, mert a testi bűnök összefonódnak a lelki bűnökkel s általuk az ellenség képmása rajzolódik ki, s az üdvösség pedig elérhetetlen messzeségbe kerülhet.

5.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, aki szereti az idegeneket, de törvényeinek ugyanúgy kell engedelmeskedniük, mint az izraelitáknak; aki meg akar óvni a konfliktusoktól, de a megalkuvást nem tudja elfogadni.                  

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 13. fejezet

13. fejezet – A nyomtatott írás szolgálata (3. rész)

A kiadóhivatalok hatékony eszközök

A hetednapi adventisták Isten választott, a világtól elkülönített, kiváltképpen való népe. Az Úr az igazság nagy hasítóbárdjával kimetszette őket a világ kőbányájából, és kapcsolatba hozta őket önmagával. Képviselőivé tette és elhívta őket, hogy legyenek követei a végső megmentő munkában. Az igazság legnagyobb gazdagságát, amely halandó emberekre valaha is hagyatott, a legünnepélyesebb és legfélelmetesebb figyelmeztetéseket, amiket a menny valaha emberekhez intézett, azt bízta rájuk, hogy vigyék el a világnak; és e munka keresztülvitelében kiadóhivatalaink a leghatékonyabb eszközök közül valók. (Testimonies, VII, 138.)

Kiadói munkánk Isten vezetésével létesült az ő különleges felügyelete alatt. (Testimonies, VII, 138.)

Nagyrészt kiadóhivatalainknak kell véghezvinnie ama másik angyal munkáját, aki nagy hatalommal száll alá a mennyből, és dicsőségével bevilágítja a Földet. (Testimonies, VII, 140.)

Felszólítást kaptam, hogy mondjam el kiadóhivatalainknak: „Emeljétek fel a lobogót; emeljétek magasabbra! Hirdessétek a harmadik angyal üzenetét, hogy az egész világ számára hallható legyen. Váljék láthatóvá, hogy »itt« vannak, »akik megtartják Isten parancsolatait és a Jézus hitét« (Jel 14:12). Irodalmunk adja tovább az üzenetet, mint egy tanú, az egész világnak.” (Testimonies, IX, 61.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1012/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 13. fejezetéhez (május 1-7.).

Mindenféle szolgálatra érdemes odafigyelni, de különleges figyelmet kell szenteljünk az irodalmi szolgálatnak. Azáltal, hogy olvassák az igazsággal teli irodalmat, amit a kiadóink adnak ki, sokan, akik különben nem tennék, maguk kezdik el kutatni a Szentírást, és örök életet nyernek.

A könyvek és a brosúrák, amiket felkínálunk, csendes pásztoroknak bizonyulnak, és eljutnak oda, ahova a prédikátorok nem tudnak: az otthonokba, illetve világ körüli útra is. Ahogyan Krisztus parancsolta, hogy menjünk el a világ valamennyi szegletébe, az irodalmunknak is ugyanezt kell tennie. Azáltal, hogy a létező valamennyi nyelven nyomtatunk ki anyagokat, a szolgálatunk hatása jóval túlnyúlhat azon, amit valaha lehetségesnek gondoltunk.

Áldást jelent, hogy ingyenesen felajánlhatunk röpiratokat, azonban az irodalmi művek eladása és előfizetése révén az evangelizáció képes önfenntartóan működni és növekedni, vagyis többeket elérni a hátralévő időben. Ezenfelül nem csak vallási kiadványokat kell nyomtatnunk, hanem egészségügyi témájú könyveket is. Eszünkbe kell jusson, hogy Jézus hamarosan eljön! Ne hagyjunk egyetlen egy követ sem mozdítatlanul, menjünk el minden városba és országba, és ragadjunk meg minden alkalmat, hogyha Krisztussal és az Ő szeretetével egy újabb lelket megismertethetünk.

Christian Charles

Főiskolai hallgató, Hartland Főiskola, Rapidan, Virginia, USA

Fordította Gősi Csaba

2 megjegyzés: