2022. május 4., szerda

Higgyetek az Ő prófétáinak - május 4 - SZERDA - 3 Mózes 21

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 3Móz 21 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=3%20M%C3%B3zes%2021&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=3%20M%C3%B3zes%2021&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak  

 

1.    Akik Istent képviselik Isten tisztaságát kell tükrözniük. A pap Isten képviselője volt a nép számára, ezért különleges tisztasági és erkölcsi követelményeknek kellett megfelelniük.   

2.    Istennek tökéletes megoldása van a bűnre. A bűnért hozott áldozatnak tökéletesnek kellett lenni, ugyanúgy az áldozat bemutatójának, a papnak is. Ezek az áldozatok Jézus tökéletes és minden bűnre elegendő áldozatára mutatnak előre, ezért hibátlanoknak kell lenniük. A főpap pedig Jézusra a tökéletes főpapra mutatott előre, aki tökéletes szolgálatot végez a bűnnek világunkból való teljes kiirtása érdekében.

3.    Ezen kívül egy olyan Istent is látunk ebben a fejezetben, aki szereti azokat, akik testi fogyatékkal élnek, mert ehettek a szent és legszentségesebb áldozatokból is, csak papi szolgálatot nem végezhettek;                   

Olvasmány – E.G. White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT 13. fejezet

13. fejezet – A nyomtatott írás szolgálata (4. rész)

A kiadói munka kiterjesztése

Ti, akik hiszitek az erre az időre szóló igazságot, ébredjetek fel! A ti feladatotok minden lehetséges módon meghonosítani azt, továbbá segíteni az igazság értő tolmácsolóit annak hirdetésében. A kiadványaink eladásából befolyó összeg egy részét gépparkunk gyarapítására kell felhasználnunk, hogy több olyan irodalmat tudjunk előállítani, amely fel fogja nyitni a vakok szemét és feltöri a szívek felszántatlan talaját. (Testimonies, IX, 62.)

Az Úr évekkel ezelőtt különleges iránymutatásokat küldött nekem arra nézve, hogy épületeket kell emelni Amerika, Európa és más földrészek bizonyos helyén a jelenvaló igazság világosságát tartalmazó irodalom kiadására. Utasítást adott, hogy minden igyekezettel azon kell lenni, hogy a meghívás és a figyelmeztetés üzeneteit a nyomtatott anyagokon keresztül eljuttassuk a világnak. Némelyeket az irodalmunk által fogunk elérni: olyanokat, akikhez semmi más módon nem jutnánk el. Könyveinkből és folyóiratainkból a világosság fénylő sugarai ragyognak fel, hogy bevilágítsák a világot a jelenvaló igazsággal. (Testimonies, VIII, 87.)

A Mindenható megmutatta nekem, hogy kiadványainkat ki kell nyomtatnunk különböző nyelveken, és bármi is legyen annak az ára, el kell juttatnunk azokat valamennyi civilizált országba. Mi a pénz értéke e mostani időben, ha összevetjük a lelkek súlyával? Minden egyes dollárunkat úgy kell tekintenünk, mint ami az Úré és nem a miénk; mint egy drága bizományt, amit Istentől vettünk, amit nem tékozolhatunk el szükségtelen élvezetekre, hanem mint amit nagy gonddal használunk fel a menny ügyében, a férfiak és a nők romlástól való megmentésének munkájában. (Life Sketches, 214.)

Az igazság nyomtatásban megjelent beszédét le kell fordítanunk különböző nyelvekre és el kell vinnünk a Föld legvégső határaira. (Testimonies, IX, 26.)

E kiadványokat le kell fordítani valamennyi nyelvre, mivel az evangéliumot az egész világon prédikálni kell. Krisztus minden egyes munkásnak isteni hatékonyságot ígér, ami fáradozásait sikeressé teszi majd. (Testimonies, IX, 34

Könyveinknek el kell jutniuk mindenhová. Kerüljenek ki ezek a sajtó alól számos nyelven. A harmadik angyal üzenetének e közvetítőn és az élő tanítón keresztül kell terjednie. Ti, akik hiszitek az erre az időre szóló igazságot, ébredjetek fel! (The Colporteur Evangelist, 101.)

Isten népéből sokaknak kell elindulniuk kiadványainkkal olyan helyekre, ahol a harmadik angyal üzenetét még sohasem hirdették. Könyveinket számtalan nyelvre le kell fordítani, és velük alázatos, hű embereknek könyvevangélistákként kell felkerekedniük, eljuttatva az igazságot azokhoz, akik egyéb módon soha nem jutnának hozzá az igazsághoz. (Testimonies, IX, 33–34.)

El kell vinniük városról városra, egyik országból a másikba az Üdvözítő közeli eljövetelének ígéretét magukban foglaló kiadványokat. (Testimonies, IX, 34.)

A menny megmutatta nekem, hogy a kiadványok egyéb országokban máris elvégeztek egy bizonyos munkát néhány ember gondolkodásában azzal, hogy ledöntötték az előítélet és a babona falait. Férfiakat és nőket mutattak nekem, akik élénk érdeklődéssel tanulmányozták a jelenvaló igazságról szóló folyóiratokat és a néhány oldalas traktátusokat. Olvasták az oly csodálatos és számukra új bizonyítékokat, mély és megújult érdeklődéssel nyitották meg a Bibliáikat, mint az igazság olyan tényét, amely egykor sötétben rejtőzött, de most nyilvánvaló lett számukra, különös tekintettel a negyedik parancsolat szombatjából áradó világosság. Ahogy tudakozták az Írásokat, hogy vajon úgy vannak-e ezek, új világosság ragyogott értelmükre, mivel angyalok lebegtek felettük, és mély benyomást tettek az elméjükre az általuk olvasott kiadványok igazságaival.

Láttam őket, amint egyik kezükben a folyóiratokat és a traktátusokat, másikban a Bibliát tartják, eközben arcukon könnyek csillogtak; és Isten előtt buzgó, alázatos imában borultak le, kérve, hogy vezesse el őket minden igazságra – pontosan ez volt az, amit már azelőtt is cselekedett érettük, hogy hozzá kiáltottak volna. Amikor pedig befogadták a szívükbe az igazságot, és látták annak összhangszerű láncolatát, a Biblia új könyv lett számukra; hálás örömmel ölelték szívükhöz, miközben arcuk boldogságban és szent örömben izzott.

Nem elégedtek meg azzal, hogy pusztán ők élvezzék a világosságot, hanem elkezdtek munkálkodni másokért is. Némelyek hatalmas áldozatokat hoztak az igazság érdekében s a sötétségben veszteglő atyafiak megsegítésére. Az út ily módon készül elő egy nagy munka elvégzésére a más nyelvekre lefordított röplapok és folyóiratok terjesztése által. (Life Sketches, 214–215.)

https://white-konyvtar.hu/fejezet/KSz/felfedezesek/1925/13.1012/

 

Olvasmány Ellen White KERESZTÉNY SZOLGÁLAT című könyve 13. fejezetéhez (május 1-7.).

Mindenféle szolgálatra érdemes odafigyelni, de különleges figyelmet kell szenteljünk az irodalmi szolgálatnak. Azáltal, hogy olvassák az igazsággal teli irodalmat, amit a kiadóink adnak ki, sokan, akik különben nem tennék, maguk kezdik el kutatni a Szentírást, és örök életet nyernek.

A könyvek és a brosúrák, amiket felkínálunk, csendes pásztoroknak bizonyulnak, és eljutnak oda, ahova a prédikátorok nem tudnak: az otthonokba, illetve világ körüli útra is. Ahogyan Krisztus parancsolta, hogy menjünk el a világ valamennyi szegletébe, az irodalmunknak is ugyanezt kell tennie. Azáltal, hogy a létező valamennyi nyelven nyomtatunk ki anyagokat, a szolgálatunk hatása jóval túlnyúlhat azon, amit valaha lehetségesnek gondoltunk.

Áldást jelent, hogy ingyenesen felajánlhatunk röpiratokat, azonban az irodalmi művek eladása és előfizetése révén az evangelizáció képes önfenntartóan működni és növekedni, vagyis többeket elérni a hátralévő időben. Ezenfelül nem csak vallási kiadványokat kell nyomtatnunk, hanem egészségügyi témájú könyveket is. Eszünkbe kell jusson, hogy Jézus hamarosan eljön! Ne hagyjunk egyetlen egy követ sem mozdítatlanul, menjünk el minden városba és országba, és ragadjunk meg minden alkalmat, hogyha Krisztussal és az Ő szeretetével egy újabb lelket megismertethetünk.

Christian Charles

Főiskolai hallgató, Hartland Főiskola, Rapidan, Virginia, USA

Fordította Gősi Csaba

1 megjegyzés: