2023. január 1., vasárnap

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 1 - VASÁRNAP- 1 Krónikák 15

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 1 Krónikák 15 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nika%2015&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%2015&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.   A szövetség Istene. Isten az általa felajánlott szövetségben a legjobbat adja az embernek. A világegyetem Teremtője és Ura a szövetségesünk. Dávid ezt nagyon jól tudta és értékelte. Ezért rendelt lévitákat a frigyláda mellé, hogy Istent és az Ő királyiszékét a legnagyobb tiszteletben részesítse. Ezért rendelt énekeseket a frigyláda mellé. Sok és igen képzett énekest és zenészt alkalmazott, hogy a legjobban kifejezhesse Isten iránti hódolatát. És ezért vitte a frigyládát Jeruzsálembe, mert értékelte az Istennel kötött szövetséget. Egy új év kezdetén mi is hálásak lehetünk Isten szövetségéért. Fejezzük ki ahogy csak tudjuk, hogy mennyire értékeljük Istent és a vele való szövetséget. Istennek pedig gondja lesz ránk a most elkezdett esztendőben.  

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 12. fejezet

12. fejezet – A ROSTÁLÁS (1. rész)

Az egyháztagság nem üdvözít

Ünnepélyesen kijelentem az egyháznak, hogy a gyülekezeti névsorban szereplők közül húszból egy sincs felkészülve földi pályafutásának befejezésére, és éppoly valóságosan Isten és reménység nélkül áll majd a világban, mint egy közönséges bűnös (ChS, 1893, 41. o.).

Sokaknak nyílt alkalma az igazság hallgatására és elfogadására, és később csatlakoztak is az adventista egyházhoz. Önmagukat Isten parancsolatait megtartó népének tartják, de mégsem rendelkeznek több élettel és Úrtól jövő odaszentelődéssel, mint a névleges egyházak. Rájuk éppúgy kiáradnak Isten csapásai, mint azokra a közösségekre, amelyek szembehelyezkedtek a menny törvényével (19MR, 1898, 176. o.).

A polyvát különválasztják a búzától


Az egyházban szakadások jönnek létre, ezáltal két csoport alakul ki. De a búza és a konkoly együtt növekedik az aratásig (2SM, 1896, 114. o.).  
A rostát majd megrázzák, hogy a polyvát idejében el lehessen választani a búzától. „Mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül” (Mt 24:12). Éppen ekkor lesznek a legerősebbek az igaz hívők (Letter, 1887, 46.).
Dátán és Abirám lázadásának története az idők végezetéig újra és újra ismétlődik. Ki áll majd az Úr oldalán? Ki lesz az, akit megtévesztenek, és idővel maga is téveszmék hirdetőjévé válik? (Letter, 1892, 15.).
Az Úr hamarosan eljön. Minden gyülekezetben végbe kell mennie a megtisztítás, a rostálás folyamatának, mert közöttünk vannak még gonosz emberek, akik nem szeretik az igazságot és nem tisztelik Istent (RH, 1895. március 19.).
A rostálás idején élünk, abban az időben, amikor minden és mindenki megrostáltatik. Az Úr nem bocsát meg azoknak, akik ugyan ismerik az igazságot, de nem engedelmeskednek parancsolatainak sem szóval, sem tettel (6T, 1900, 332. o.).

2 megjegyzés: