2023. január 21., szombat

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 21 - SZOMBAT - 2 Krónikák 6

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Krónikák 6 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kr%C3%B3nika%206&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%206&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

1.    Isten megjelenik a számára épített templomban. Történelmi pillanat volt, amikor Isten megjelent a számára épített templomban. A jelenet ünnepélyességéhez hozzájárult az, ahogy Salamon egy emelvényre lépve térdre borult, majd égre terjesztett kezekkel megáldotta a népet. Az Isten előtt térdelő vezető az áldás és a siker biztosítéka.

2.    Salamon imájában Isten jóságáról és hűségéról beszélt. Azért tette ezt, mert személyesen és mélységesen ismerte Istent. Nemcsak az énekesek és zenészek feladata volt, hogy dicsőítsék Istent, mert jó és örökkévaló a kegyelme, hanem a király is ezt tette. És ez a mi feladatunk is az utolsó időben, amelyben királyi papok és megszentelt nép vagyunk. A világnak tudnia kell, hogy Isten jó és örökké tart szeretete.

3.    Salamon ismerte Istent, és mivel igazán bölcs volt, tudta mit kezdjen ezzel az ismerettel. Salamon imájában másoknak is elmondta, hogy milyen az Isten: kegyelmes, ezért kegyelmet kért népe számára, Isten kész megbocsátani a bűnöket, ezért bocsánatot kért; Isten kész felépíteni a népet romlása után, ezért kérte, hogy bűnbánatuk és megtérésük után építse újra Izrael nemzetét. Salamon tudta, hogy Isten kész nevelni és tanítani népét, ezért kérte, hogy nevelje és oktassa őket.

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 14. fejezet

14. fejezet – A HANGOS KIÁLTÁS (7. rész)

Ezrek térnek meg egyetlen napon

Ezrek lesznek, akik a tizenegyedik órában ismerik meg és fogadják el az igazságot… Olyan hirtelen térnek meg, hogy még a gyülekezet is meglepődik rajta; és ezért egyedül a Mindenható nevét illeti dicsőítés (2SM, 1890, 16. o.).

Akár egyetlen napon ezrek térnek meg az igazsághoz, ők a tizenegyedik órában látják meg és fogadják el az igazságot és az Úr Lelkének működését (EGW ’88, 1890, 755. o.).

Közeledik az idő, amikor annyian térnek meg egyetlen nap alatt, mint pünkösdkor, miután a tanítványok elnyerték a Szentlélek erejét (Ev, 1905, 692. o.).

Az őszinte szívűek nem haboznak sokáig

Sokan még most nem látják, hogy állást kellene foglalniuk, és más dolgok befolyásolják az életüket. De amikor erős szóval felhangzik az üzenet, készek lesznek annak elfogadására. Habozás nélkül kijönnek, és teljesítik a feladatukat (Ev, 1890, 300–301. o.).

Hamarosan megérkezik az utolsó próba is a föld lakosaira. Abban az időben majd gyors döntések születnek. Mindazok, akiket meggyőzött az Ige, Immánuel fejedelem véráztatta zászlaja alá sorakoznak fel (9T, 1909, 149.

A valóban őszinte lélek az igazság világosságához fog térni (GC, 1911, 522.

Az üzenet nem annyira érveléssel, mint Isten Lelkének mélységes meggyőző ereje nyomán terjed. Az érvek már korábban elhangoztak. A vetés megtörtént, a mag kikel és termést hoz. Meghozza gyümölcsét a missziómunkások által terjesztett irodalom is. De az igazság hatása alá került emberek sokaságát még mindig gátolja valami a tökéletes megértésben és engedelmességben. A fénysugarak mindenhová bevilágítanak, és az örömüzenet tisztán felragyog. Atyánk őszinte gyermekeit a családi és egyházi kapcsolatok már nem tarthatják vissza, és végül elszakítják a kötelékeket. Az igazság mindennél drágább nekik. Az ellenük szövetkező gonosz erőkkel szemben az Úr oldalára állnak (GC, 1911, 612. o.).

A nyomtatott kiadványok befolyása

Hamarosan ezernél is többen térnek meg egyetlen napon, akik közül sokan az első meggyőződésük kialakulását a kiadványaink olvasásának köszönhetik (Ev, 1885, 693. o.). {LDE 213.4}  

A nagy küzdelem c. sorozat terjesztésének eredményét nem szabad annak alapján megítélni, amit ma látunk. Tanulmányozása révén egyesek felkelnek majd, és lesz elég bátorságuk rögtön egyesülni Isten parancsolatainak megtartóival. De olvasóinak sokkal nagyobb része addig nem foglalja el a helyét, amíg az abban előre leírt eseményeket nem látja beteljesedni. Némelyik jövendölés beteljesülése felébreszti a hitet a többi megvalósulására nézve, és amikor a befejező munka idején a földet Isten dicsősége ragyogja be, sokan állást foglalnak az Úr parancsolatai mellett – ennek az eszköznek köszönhetően (CM, 1890, 128–129. o.). {LDE 214.1}  

Szinte a könyvkiadóinkon keresztül végezzük el annak az angyalnak a munkáját, aki a mennyből száll alá, nagy hatalommal és dicsőséggel (Jel 18:1) (7T, 1902, 140. o.).


1 megjegyzés: