2023. január 16., hétfő

Higgyetek az Ő prófétáinak - január 16 - HÉTFŐ - 2 Krónikák 1

Itt találod az összes felolvasást: http://higgyetekazoprofetainak.blogspot.hu/

Te milyennek látod azt az Istent, Akit 2 Krónikák 1 bemutat?

A fejezetet itt olvashatod el a Bibliából:

Károli Gáspár fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kr%C3%B3nika%201&version=KAR

Új protestáns fordítás:

https://www.biblegateway.com/passage/?search=2%20Kr%C3%B3nik%C3%A1k%201&version=NT-HU

(A következő pontokban azt találod, ahogy a szerző meglátta Istent ebben a fejezetben. Kommentben leírhatod, hogy te milyen Istent fedeztél fel ebben a fejezetben. Ha e-mailben kaptad meg az olvasmányokat, akkor válaszlevélben írhatod meg gondolataidat vagy kommentet írhatsz ide: https://www.facebook.com/higgyetekazoprofetainak

 

  1. Amikor Isten az emberrel van. Azt olvassuk, hogy Salamon királysága megerősödött, mert Isten vele volt. Ez volt Salamon sikerének a titka. Salamon igényelte Isten jelenlétét életében, Isten pedig vágyik arra, hogy az emberrel legyen, ennek az eredménye az áldás. Isten mindent megadott neki, de sajnos Salamon sem jelentett kivételt abban a törvényszerűségben, hogy a hatalom megrontja az embert, a teljes hatalom pedig teljesen megrontja. Minél nagyobb volt Salamon hatalma, annál messzebb került Istentől 
  2. Isten szeret ajándékozni. Isten örömmel ajándékozta meg Salamont, főleg akkor, amikor nem magára, hanem a népre gondolt. Azért kért bölcsességet, hogy a nép javát szolgálja. Az önzetlen embert Isten minden mértéken felül megajándékozza.   
  3. Isten többre megy a tapasztalatlan, de alázatos emberrel, mint a tapasztalt, önmagában bízóval. Isten akkor tudott a legtöbbet tenni Salamonért, amikor fiatal és tapasztalatlan volt. Amikor belejött az uralkodásba, Isten hátrébb szorult életében.
  4. Ha figyelmen kívül hagyjuk Isten útmutatását. Mózes által Isten azt mondta, hogy ha királya lesz Izraelnek, ne legyen sok lova, sok felesége és ne gyűjtsön nagy vagyont. Bár ez a fejezet még Salamon fénykoráról beszél, de az engedetlenség már előtérbe kerül, hiszen ez a fejezet azzal fejeződik be, hogy Salamon sok lovat szerzett, és tömérdek kincset.        

Olvasmány – E.G. White AZ UTOLSÓ NAPOK ESEMÉNYEI 14. fejezet

14. fejezet – A HANGOS KIÁLTÁS (1. rész)

Isten utolsó üzenetének szíve

Néhányan írtak nekem, az iránt érdeklődve, hogy a hit általi megigazulás üzenete lenne a harmadik angyal üzenete, és azt válaszoltam: „Ez valóban a harmadik angyal üzenete” (2SM, 1890, 372. o.).

Az Úr az Ő nagy kegyelmében a legdrágább üzenetet küldte népének Ellet J. Waggoner és Alonso T. Jones testvéreken keresztül. Ez az üzenet arra adatott, hogy még nagyszerűbben állítsa a világ elé a felemeltetett Üdvözítőt és az egész világ bűneiért hozott áldozatát. A kezesbe vetett hit általi megigazulást mutatták be; felhívták az embereket, hogy fogadják be Krisztus igazságát, amely az Isten törvénye iránti engedelmességben mutatkozik meg.

Sokan szem elől veszítették Jézust. Krisztus isteni személyére kellett volna irányítani tekintetüket, az Ő érdemeire és az emberi család iránt érzett változhatatlan szeretetére. Minden hatalom az Ő kezébe adatott, hogy gazdag ajándékait az emberekre árassza, és ezzel saját igazságának felbecsülhetetlen adományában részesítse a tehetetlen embereket. Erről az üzenetről parancsolta meg Isten, hogy hirdessék a világnak. A harmadik angyal üzenete az, amit hangos szóval fognak hirdetni, és amit Lelkének nagymértékű kiárasztása fog kísérni (TM, 1895, 91–92. o.).

Krisztus igazságának üzenete hangzik a föld egyik végétől a másikig, hogy előkészítse az Úr útját. Ez Isten dicsősége, amely befejezi a harmadik angyal munkáját (6T, 1900, 19. o.).

Az Atya szeretetteljes jelleméről tanúskodik a világnak kegyelmet hirdető utolsó üzenet. Az Örökkévaló gyermekei mutassák be Uruk dicsőségét! Saját életükkel és jellemükkel tegyenek bizonyságot arról a kegyelemről, amit Isten cselekedett velük! (COL, 1900, 287. o.).

Az üzenet nagy erővel terjed

Amikor a harmadik angyali üzenet hangos kiáltássá erősödik, nagy erő és fenség kíséri a befejező munkát, és Isten hűséges népe részesülni fog ebben a dicsőségben. A késői eső megeleveníti és megerősíti őket, hogy megállhassanak a nyomorúság idején. (7BC, 1862, 984. o.)

A vég közeledtével Isten szolgáinak bizonyságtétele mind határozottabbá és erőteljesebbé válik (3SM, 1892, 407. o.).

Ez az üzenet (Jel 14:9-12) magába foglalja az előző kettőt. Úgy mutatják be, mint ami hangos szóval, a Szentlélek erejével hangzik (7BC, 1900, 980. o.).

Amint a harmadik angyal üzenete hangos kiáltássá nő, nagy erő és dicsőség fogja kísérni, és Isten népének arcát mennyei fény ragyogja be (7T, 1902, 17. o.).

A föld utolsó nagy válságának mind sötétebbé váló árnyai közepette a menny világossága fog a legfényesebben ragyogni, és a reménység és bizalom éneke a legtisztább és legemelkedettebb hangon lesz hallható. (Ed, 1903, 166. o.)

Ahogy azt Jelenések könyvének 18. fejezete megjövendölte, a harmadik angyal üzenete nagy erővel hirdettetik majd azok által, akik a végső figyelmeztetést közvetítik a fenevaddal és annak képmásával szemben (8T, 1904, 118. o.).

1 megjegyzés: